Un produs Blogger.

vineri, martie 23, 2012

Am ajuns rău! S-au deprofesionalizat și infractorii?

0 comments
Se știe că infractorii erau atît de inteligenți încît cu greu anchetatorii reușeau să-i depisteze.
In ultimii ani sistemul judiciar, in componenta sa de cercetare judiciară si penală- Poliție și Parchet - s-a deprofesionalizat atît de rău încît infractorii fură din averea statului sau din mediul privat ca niște ghiolbani, apelînd la falsuri grosolane sau atacuri la lumina zilei și sub monitorizarea camerelor de luat vederi, cu convingerea că judiciariștii nu-i vor găsi.
Boldea acționează de cinci ani la Galați ca un mafiot, șef al unei grupări de crimă organizată, și organele de cercetare au dormit pe ele. Din nu se știe care motive întîmplătoare, pînă la urmă, cineva a pus în mișcare procesul penal. Ce au făcut structurile din cercetarea penală, de la procurorul de caz pînă la Procurorul General, Laura Kovesi?
L-au făcut scăpat pe infractorul politic și acum mint cu tupeu și nerușinare că n-ar fi avut instrumentele legale de a-l impiedica pe Boldea să părăsească țara.
Noroc cu Antena 3 care a invitat specialiști în aplicarea legii penale și au demontat minciuna. Procurorul de caz sau șefii săi puteau dispune măsura asiguratorie de interdicție a părăsire a țării și ulterior s-o înlocuiască cu cererea de arestare preventiva, după avizul Parlamentului. 
Oare se dorea ca acest eveniment să fie folosit pentru restrîngerea imunității parlamentarilor, aia care a mai rămas după modificarea Constitiției din 2003?
S-a dorit expulzarea peste granițe a infractorului pentru a amîna darea în vileag a implicărilor politice de la Galați  în crima organizată, pînă după alegeri?
Domnul Băsescu ori este dezinformat ori face parte din joc dacă a putut să afirme astăzi că filajul unei persoane s-ar dispune de judecător.  :(

Polițișți și Parchetul nu   mai sperie pe nimeni dacă doi infractori se prezintă nedeghizați fizic la o casă de schimb valutar, scriu un proces verbal de ridicare a 100 000 EURO sub monitorizarea camerelor de luat vederi și dispar.
Asta e lipsă de respect față de meseria de hoț și față de profesia de anchetator judiciarist !

Niciun comentariu: