Un produs Blogger.

duminică, aprilie 01, 2012

SCMD Pitești il aburește cu propuneri năstrușnice pe posibilul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu

0 comments
Ce a propus,  pe 31 03 2012, o filială SCMD din Pitești domnului Corneliu Dobrițoiu, preconizatul ministru al Apărării al USL.



1.Sistarea imediata a procesului ilegal de revizuire / regularizare a pensiilor militare. Anularea actelor normative care au stat la baza acestui proces si trecerea la remedierea consecintelor pecuniare legate de acest proces.   
2. Adoptarea de urgenta a unui pachet legislativ prin care sa se revina la legile ocupationale si la Statutul Militar pentru personalul din sistemele apararii, ordinii publice si sigurantei nationale (AOPSN).  Pachetul legislativ trebuie lucrat atent in prealabil si introdus in Parlament cu celeritate iar toate pensiile sa fie judecate cu aceeasi unitate de masura si nu dupa principii iluzorii (ca acel al asazizei contributivitati), si dupa estimari facute din burta si pe criterii netransparente sau documente inexistente in arhive sau neverificabile. 
3. Dorim ca pensiile sa reflecte corect ierahizarea pe grade, functii, responsabilitati si conditii de munca a personalului din AOPSN, participarea la misiuni internationale si in cadrul Comandamentelor strategice ale NATO, EU, ONU (dupa caz).

Comentarii pe text:
-Cu alte cuvinte argeșenii propun sistarea procesului de revizuire a pensiilor, proces care este aproape finalizat  iar pensiile se plătesc deja, de la 01 01 2012, pe baza deciziilor de revizuire. 

-Remedierea consecintelor pecuniare legate de procesul de recalculare/revizuire s-ar traduce prin revenirea la cuantumul existent în decembrie 2010 si  o noua regularizare prin care cei care au pierdut prin Legea 119 sa primessca diferentele și cei care au cîștigat prin aceeași lege să restituie sumele primite în plus.

-Domnii de la Arges mai propun  ierarhizarea pensiilor militare  dupa  grade, functii, responsabilitati si conditii de munca   și se feresc ca picați de ceară de durata stagiului efectiv în armată.

-Dacă domnul Dobrițoiu își însușește aceste propuneri inseamna că, din anul viitor , un cadru militar cu o vechime efectivă  de 15-20 de ani  va avea o pensie egală cu pensia altui cadru militar  cu o vechime efectivă de 30 de ani daca  ambii au trecut în rezervă cu grade, funcții, responsabilități  si condiții de muncă egale.

De 1 aprilie, site-ul Filialei Sectorului 6 SCMD însăilează și un presupus răspuns de însușire a propunerilor de către virtualul ministru.(click)


UPDATE!!!!!

„Răspunsul” domnului general Dobrițoiu la scrisoarea adresată de SCMD Pitești 1 nu apare pe site-ul acestei filiale ci pe cel al Filialei Sect. 6 Bucuresti.
Nici nu avea cănd să răspundă! Abia ieri fusese postată scrisoarea pe site de la Pitești.
Cei de la Sect 6 sunt pe 1 aprilie :)

Niciun comentariu: