Un produs Blogger.

marți, mai 08, 2012

Ce o fi însemnînd reîntregirea pensiilor militarilor?

0 comments
La învestire, în prezența premierului Ponta, noul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu (în imagine), a afirmat că priorităţile sale în fruntea acestui minister vor fi:
- reîntregirea pensiilor militarilor
- reîntregirea salariilor militarilor;
- dialogul cu Parlamentul;
- continuarea relaţiilor internaţionale

De cîteva luni, domnii Băsescu și MRU utilizau expresia reîntregirea salariilor prin care lăsau să se înțeleagă că prin această măsură salariile vor reveni la valoarea din iunie 2010, inainte de reducerea lor cu 25%. Nu spuneau nici cu cît  și nici cînd vor aplica masura. Nu spuneau nici dacă au vreun acord cu FMI pentru majorare.
Noul guvern, după negocieri cu FMI a decis că în primă etapă va reîntregi salariile numai cu 8%, urmînd ca reîntregirea   „completă” să se facă după alegerile parlamentare.

Expresia „ reîntregirea pensiilor militarilor”  folosită astăzi de Corneliu Dobrițoiu pare mai fericită decît cele anterioare prin care presa a tot reținut că dînsul a spus „ revenirea pensiilor militarilor la valoarea din iunie 2010 sau la valoarea din decembrie 2010”
Cel puțin, din noua expresie nu se mai poate specula că unele pensii revizuite vor fi readuse la valoarea din decembrie 2010, situație întristătore pentru 80% dintre pensionarii militari.
Ce se ascunde sub această expresie vom vedea în lunile următoare.
După recalculare, revizuire și regularizare apare un nou termen: REÎNTREGIREA. Inlocuiește, oare, regularizarea? 
D-voastră ce credeți ?

Niciun comentariu: