Un produs Blogger.

miercuri, mai 30, 2012

S-a aprobat memorandumul de amînare a reținerilor rezultate din regularizare

0 comments

Agenda de lucru a şedinţei Guvernului României din 30 mai 2012, ora 11.00


3. Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.
Domnul Ponta a comunicat în  briefingul de după ședința Guvernului ca s-a aprobat un memorandum de amînare a reținerilor rezultate din revizuirea pensiilor militare, urmînd ca problema de fond să fie rezolvată prin adoptarea propunerii legislative de modificare a OUG nr.1/2011 de Camera Deputaților.
Transcriptul declarației:

Era o problemă destul de veche şi stringentă referitoare la o categorie de pensionari militari, în special din MApN, dar şi din Ministerul de Interne cărora, prin recalcularea pensiilor, nu doar că li s-a diminuat pensia, dar de la 1 iunie urma să li se ia, practic, din pensie ceea ce primiseră în 2011. Pentru aceia am aprobat un memorandum. Nu li se ia niciun leu din pensie. În Parlament, la Camera Deputaţilor, este un proiect de lege care va fi dezbătut în prima şedinţă, pe 11 sau 12 iunie, şi acolo probabil că decizia va fi să nu li se mai ceară acestor militari (...) să plătească din urmă, din 2011, ceea ce au încasat", a susţinut Ponta, la finalul şedinţei de guvern. ”


UPDATE
Există  pensionari pentru care memorandumul nu are efecte. 
-Este vorba de pensionarii militari  cărora deja li s-au reținut, total sau parțial, sumele regularizate după emiterea deciziei de revizuire. Acestora li se vor restitui sumele reținute numai după adoptarea proiectului de modificare a OUG nr.1/2011.
-Există pensionari cărora li s-a micșorat pensia încă din ianuarie 2011,  prin decizii definitive, nerevizuibile din oficiu, în baza Legii 119/2010. Sunt cei care la data recalculării, 30 12 2010, au avut în adeverințe toate veniturile, pe întreaga carieră.
Acestora nu li s-a aplicat OUG nr.1/2011 și se pune întrebarea dacă și ei vor beneficia de proiectul de modificare a acestei ordonanțe. Se pare că această categorie de pensionari, într-adevăr mică, a fost omisă de inițiatorii proiectului.

Niciun comentariu: