Un produs Blogger.

duminică, iunie 03, 2012

Ar trebui să se spună deschis că se dorește elaborarea unei noi legi a pensiilor militare.

0 comments
Atît noul ministru al Apărării cît și  Departamentul Juridic al SCMD continuă să vorbească de elaborarea unui proiect de lege a pensiilor ocupaţionale, deși un astfel de proiect a fost lansat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii la începutul anului 2011.(vezi link)
Așa cum s-a mai discutat pe acest blog, o reglementare a pensiilor ocupaționale nu se poate adresa în trecut ci numai în viitor, reglementînd mai întîi cum se va constitui și gestiona un fond de pensii pentru o anume categorie profesională și apoi cine, cum și cînd va beneficia de acel fond.
De o astfel de pensie ocupațională s-ar putea discuta în domeniul militar  doar pentru cei care acum sunt la începutul carierei militare.
Ar trebui să se spună deschis că se dorește eleborarea unei noi legi a pensiilor militare.

 Probleme discutate in sedintaDepartamentului Juridic din 31.05.2012
 


M.Caloianu, sef Dep.Jur. SCMD
I.Prioritatile Departamentului Juridic pentru perspectiva urmatoare (Sept – Dec 2012)
 3.) Pregatirea si formularea unor plangeri penale impotriva acelor reprezentati ai ministerelor de resort si caselor de pensii sectoriale care in procesul de recalculare/revizuire a pensiilor au incalcat legea penala, fie din proprie initiativa, fie la ordinul ilegal al sefilor ierarhici. Aceste abuzuri continua si in prezent asupra unor fosti colegi, proveniti in special din MAI, care au trecut mai recent in rezerva si carora li s-a aplicat in mod ilegal prevederile Legii nr. 263/2010. In acest sens, va solicitam sa ne trimiteti pana pe 18.06.2012 pe adresa noastra din Bdul Poligrafiei nr. 4, sector 1, copii ale unor documente din care rezulta faptele penale (fals, uz de fals, abuz in serviciu, abuz contra intereselor persoanei etc) comise de reprezentantii ministerelor si caselor de pensii vizate.
II. Propuneri privind elaborarea/modificarea unor acte normative

           In conformitate cu declaratiile ministrului Apararii Natioanale, in perioada urmatoare se va constitui si functiona o comisie tripartita (Parlament – Guvern – Organizatii non guvernamentale si Sindicate) care va pregati o serie de propuneri pentru elaborarea sau modificarea unor acte normative.

Consecventi unor principii anuntate si aplicate deja in activitatea departamentului, va solicitam sa ne trimiteti in scris, pana la sfarsitul lunii august a.c., propunerile dumneavoastra privind o noua lege a pensiilor ocupationale. Propunerile  dumneavoastra vor fi analizate si cuprinse intrun document cadru care va constitui pozitia SCMD fata de aceasta noua lege, urmand ca propunerile ulterioare sa nu mai fie luate in considerare. Va informam ca Departamentul Juridic si-a stabilit reprezentantii sai care vor participa la sedintele comisiei tripartite si care au inceput o serioasa documentare pe aceasta problema.

Niciun comentariu: