Un produs Blogger.

joi, iunie 07, 2012

Ministrul Dobrițoiu către „scutierii NATO” din Caracal

0 comments
Din prezidiu lipsește d-na Anghel
Preluat de pe PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT!

„Miercuri, 07.06.2012, Ministrul Apărării Naţionale,domnul general mr.(r) Corneliu Dobriţoiu  a avut o întâlnire la Casa Armatei din  Caracal,cu pensionari militari din garnizoană, membri ai SCMD şi ANCMRR. La întâlnire au participat şi delegaţii ale filialelor SCMD Dolj şi Slatina”
 ...............................
 In ceea ce priveşte situaţia pensiilor şi pensionarilor, domnul ministru a precizat:


„1.       Citesc şi eu unele bloguri şi site-uri cu specific militar, iar  când nu am timp, departamentul media mă informează cu tot ce se discută şi vă preocupă, ştiu că sunt unele preocupări sau temeri  că ar exista unele incapacităţi de comunicare ori tendinţe  care vă spun, îmi sunt străine, de aceea pot să vă asigur sunt informat şi vă cunosc  problemele şi nu mă voi abate cu un pas de la promisiunea de a vi le soluţiona;
2.       Nu se poate şi nu voi accepta ca cea de-a doua instituţie  în preferinţele şi încrederea populaţiei  să fie adusă în genunchi. NU VOI ACCEPTA AŞA CEVA !
3.       Cunosc faptul că sunt unele neînţelegeri între unele asociaţii sau forme de asociere ale  dumneavoastră la anumite nivele. Vreau să îngropăm securea războiului. Ştiu că aceste divergenţe au plecat dintr-o politică de învrăjbire  abil  dirijată. Este condamnabil că cineva s-a jucat cu rezerva de mobilizare  a armatei, promovând  sau avansând pe funcţii, persoane care nu au nici o pregătire militară. Nu poţi include în lucrări la mobilizare persoane care au fost avansate la apelul de seară, fără competenţe în domeniu şi se pune chiar problema unei anchete judiciare în acest domeniu;(n.Lupuș -probabil ca astfel de colonei și generali se plîng că au pensia revizuită mai mică decît a unui plutonier)
4.       În ceea ce priveşte rezolvarea problemei pensiilor, acestea se vor rezolva aşa cum am mai spus pe etape, datorită problemelor financiare. Chiar dacă la minister s-au identificat fonduri pentru rezolvarea  problemei revenirii la cuantumul  din Decembrie 2010 pentru cei cărora le+a scăzut pensia prin revizuire, pentru celelalte ministere , respectiv MAI sau SRI, acest lucru nu este posibil şi la nivel guvern şi chiar politic s-a decis să nu se creeze discrepanţe sau discriminări între ministere , care ar duce la nemulţumiri sau chiar disensiuni  între categorii de  pensionari;
5.       Zilele următoare va fi prezentată o hotărâre  a parlamentului care va stipula modul în care va fi rezolvată această problemă; (n.Lupuș ???)
Rezerviști caracaleni
6.       Pe data de 08.06.2012 Ministerul Apărării va prezenta un Comunicat cu privire la înfiinţarea unei comisii formate din membri ai ministerului, reprezentanţi ai asociaţiilor militarilor şi membri ai comisiilor de apărare şi finanţe ai parlamentului, care vor colabora la reproiectarea pachetului de legi pentru apărare, începând de la legea 80 şi incluzând Legea Pensiilor. La nevoie unde va fi necesar ne gândim şi la cooptarea unor reprezentanţi ai MAI şi SRI;
7.Am dat ordin în ceea ce priveşte accesul tuturor rezerviştilor în sediile Cercurilor Militare, indiferent de asociaţia dincare fac parte. De acuma dacă veţi mai întâlni refuzuri, vă rog să mă inştiinţaţi, pentru că deja se va intra la neexecutare de ordin.”
..............................................................

Niciun comentariu: