Un produs Blogger.

duminică, august 05, 2012

CCR a hotărît că boicotul este o formă de exprimare a voinței politice

0 comments
De coroborat Hotărîrea nr. 3/02 08 2012 a CCR, prin care s-au respins ca neîntemeiate toate sesizările, mai puțin cea privind totalul persoanelor încrise în listele permanente, cu informația că, totuși, Curtea a votat cu celebrul  scor politic de 5-4 pentru invalidare, insuficient însă în cazul referendumului.
Pentru 31 august, în cazul în care reverificarea listelor permanente nu aduce argumente solide de certitudine prvind numărul cetățenilor cu drept de vot  care trebuiau înscriși în listele permanente, nu și în listele suplimentare, mai trebuie convins un judecător să voteze pentru invalidare sau 2 judecători care să voteze pentru validare pentru a se lua o decizie cu 6-4.
E mai ușor să convingi unul decît 2, nu?
Dacă votul rămîne tot 5-4 decizia se pasează la Parlament.
Verificarea listelor permanente e ușor de făcut dacă activitatea  se coboară la nivel de fiecare secție de votare pe ale cărei liste sunt cca 1000 de alegători, din care se scad cei care s-au prezentat la vot. Dacă funcționează sistemul de depistare a votului multiplu, din numărul celor care ar trebui verificați se scad și cei care au votat în altă localitate.

Niciun comentariu: