Un produs Blogger.

luni, septembrie 10, 2012

Erată la un Comunicat SCMD. Consiliul Europei nu este UE!

0 comments
Sediul din Strasbourg al Consiliului Europei



Drapelul României la Consiliul Europei
 Data intrării României în Consiliul Europei
Sediul Parlamentului European (al UE) din Strasbourg
E greu cu asimilarea noțiunilor de Drept Internațional Public. In România toată lumea se pricepe la fotbal și la noțiuni de Drept. Toți neaveniții se dau specialiști în probleme juridice și de teoria Dreptului. Eminent în încîlcirea noțiunilor de drept s-a remarcat a fi,  în ultimii ani, inculpatul Traian Băsescu, ales presedinte.
Iată că și SCMD Central se dă în stambă în comunicatul către membrii săi despre sosirea la București a unei delegații a Comisiei de la Veneția, Comisie care la recomandarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a redactat Codul de bune practici în materie de referendum, document adoptat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și de Comitetul Ministrilor al Consiliului Europei, prin  DECIZIA CM(2008)172T din 27 noiembrie 2008.
Prin urmare, Codul este o recomandare pentru țările membre ale Consiliului Europei ( dimensiunea politică și a drepturilor omului în spatiul euro-atlantic) care nu se confundă cu Uniunea Europeană și organismele sale(dimensiunea economică a Europei)

Iată documentul SCMD  în culpă

O delegatie de experti ai Comisiei de la Venetia
a venit in Romania

In atentia tuturor membrilor SCMD:
            Comisia de la Venetia pentru Democratie prin Drept a Parlamentului Europei(???) a adoptat “Codul de bune practici pentru referendum”, care prevede la Art.7, ca in tarile UE(???), in materie de referendum, nu se recomanda “prag-cvorum de prezenta”. Adoptat la 27 noiembrie 2008, in cadrul sesiunii 1042, de catre Comitetul ministrilor al UE(???) , acest Cod a devenit obligatoriu prin Decizia CM 172T/2008( codificare specifică Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei n.m.”

Domnii care au redactat comunicatul, reluat ca atare și de filiale, au uitat că, înainte de a intra în UE, Romînia abia a intrat, în 2003,  în Consiliul Europei, cu sediul la Strasbourg, al cărui legislativ se cheama Adunarea Parlamentară și nu Parlamentul European, cu sediul la Strasbourg, al Uniunii Europene. 
          

Niciun comentariu: