Un produs Blogger.

vineri, octombrie 26, 2012

Agenda publică a Guvernului în ziua de 27 octombrie 2012

0 comments
Programul Primului-ministru Victor Ponta în data de 27 octombrie 2012

 Ora 10.00 Şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria.
 NOTĂ: Vor fi oportunităţi de imagine la începutul şedinţei şi briefing de presă la final.
-Acces direct la site-ul Guvernului

-Declarația de presă a Premierului în cadrul sedinței de astăzi(video)
-Aceeași declarație sub formă de document!
 
Extras din declarația premierului

 La Serviciul Român de Informaţii pentru cheltuielile de personal şi pentru spitale din reţeaua proprie. Sunt rectificări mai mici, ce este important de asemenea, la bugetul asigurărilor sociale de stat s-au alocat 70 de milioane pentru pensiile din Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Următoarea ședință de guvern, marți  30 oct.

(Postul va fi completat pe măsură apariției noutăților asteptate de rezerviști)

Tema: Şedinţa de Guvern din 27.10.2012

Informaţie de presă privind unele acte normative care ar putea fi incluse pe Agenda de lucru a şedinţei Guvernului României din 27 octombrie 2012, ora 10.00

GUVERNUL ROMANIEI
GUVERNUL ROMANIEI
I. PROIECTE DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ
1. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2012.
2. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012.
 *              *
  *


Proiectul de rectificare bugetară prevede că veniturile bugetului de stat vor fi mai mici cu peste un miliard lei, prin scăderi la TVA, sume primite de la UE în contul plăţilor efectuate, impozit pe venit şi salarii, iar cheltuielile vor fi majorate cu 307 milioane lei pentru acoperirea costurilor de personal, achiziţii şi subvenţii agricole.
Scăderea de venituri obţinute din taxa pe valoarea adăugată, cu un minus de 1,3 miliarde lei, rezultă şi din alocări suplimentare, de circa un miliard lei din această sursă, către bugetele locale.
Guvernul va tăia din cheltuielile acoperite de la bugetul de stat pentru Senat, CSM, ICCJ, televiziunea şi radioul public şi unele ministere, printre care Cultura şi Apărarea, şi va suplimenta alocările la Agricultură, Sănătate, Administraţie, Educaţie, Justiţie, Dezvoltare Regională şi Turism, SRI.

 UPDATE
 Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an într-o şedinţă care a durat aproximativ 15 minute şi s-a desfăşurat integral în faţa jurnaliştilor, cei mai mulţi bani fiind acordaţi agriculturii.
 La şedinţa de guvern au participat doar jumătate dintre miniştri, restul fiind reprezentaţi de către secretari de stat sau secretari generali. Nimeni nu a prezentat în şedinţă vreo observaţie faţă de rectificarea bugetară, scrie Mediafax.

Niciun comentariu: