Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 31, 2012

Ministrul Dobrițoiu explică pe Fecebook de ce nu s-a dat ordonanța așteptată de disponibilizați

0 comments
Vezi contul Corneliu Dobrițoiu
Corneliu Dobritoiu Domnule TATU, desi nu v-am cunoscut in scurta mea cariera in care nu mi-am castigat gradele la ruleta politica, servind doar in cadrul MApN, imi recunosc si-mi respect camarazii mei de arme, fapt ce ma determina sa ma bat pt drepturile drepturile noastre (inclusiv ale mele, cu pensia redusa cu 75%, in prima etapa si inghetata la minus 25% actualmente). In ceea ce ma priveste, domnul meu, fiind deplin constient de uriasa nedreptate a amputarii veniturilor castigate dupa o viata de munca de catre guvernarea anterioara ostila acestei tari, eu voi continua lupta pt intregirea veniturilor noastre. De asemenea, tot constient fiind de nevoile camarazilor mei, eu imi asum sa fiu unica tinta a celor nemultumiti (pt ca altii nici macar nu isi asuma riscul sa discute cu membrii sindicatului) si nu numai atat, am prezentat in sedintele de guvern actele normative pt curmarea acestei nedreptati, dar din nefericire, MFP nu a agreat promovarea acestora datorita lipsei resurselor pt acoperirea datoriei de 200 mil lei a Ministerului de Interne la pensii. Inca odata, lips

Corneliu Dobritoiu Revin, inca odata, datorita hotiei salbatice a portocaliilor, care au prabusit bugetele si au indatorat aceasta tara la limita prabusirii, determina Ministerul Finantelor la o politica bugetara foarte prudenta. Ca urmare a discutiilor repetate cu prim-ministrul Ponta, imi voi asuma negocierea rezolvarii problemei pensiilor reduse cu reprezentatii FMI in 7-8 noiembrie. Cu alte cuvinte, domnul meu, ma voi bate pana la capat, chiar daca RO este DEPENDENTA de acordul cu FMI, chiar daca -in ultima instanta- voi solicita decuplarea Pensionarilor MApN (incluzand si pensionarii altor servicii carora noi le platim pensiile) de cei ai MAI. Iar in ceea ce ma priveste, desi as dori sa discutam prin viu grai, sa va cunosc, sa stiu din ce institutie proveniti, eu, fara a intruni qvorum guvernamental, voi continua sa apar interesele institutiei pe care o reprezint chiar daca nu ma veti vota. Iar daca dvs credeti ca nenoricirile generate Basescu, Boc si compania aleasa a serviciilor si parchetului se pot sterge in timp scurt va doresc vise placute si votati cu cine credeti dvs. Va astept, cu toata consideratia, la discutii impreuna cu alti pensionari ai MApN. De saptamana viitoare va stau la dispozitie, dar daca apartineti altor structuri va rog sa va adresati reprezentatilor acelor structuri.

Corneliu Dobritoiu Domnule Tatu, informatiile incomplete denatureaza adevarul si dvs cunoasteti acest aspect. In primul rand, libertatea noastra financiara este, din pacate, limitata datorita balantei negative si a cordului cu FMI si nu numai, deci rectificarea s-a facut cu acordul institutiilor financiare internationale. In al doilea rand, per total rectificarea MApN s-a inchis pe ZERO, adica sumele pierdute la un capitol au fost suplimentate altui capitol de cheltuieli. Oricum, noi avem bani sa rezolvam unilateral problema pensionarilor nostri, iar daca doriti, puteti si aveti putere de persuasiune va rog sa v-o exercitati aspra ministerului frate, sau mai explicit asupra ministrului "frate" si mai putin asupra mea. Sau va concentrati amaraciunea, indreptatita de alt fel, asupra mea doar pe considerentul ca eu va raspund la mesaje si tot eu am raspuns intotdeauna solicitarii de dialog din partea si dicatului?

Corneliu Dobritoiu Domnule eu nu va plimb pe nicaieri si cred ca ati notat si forma politicoasa a mesajelor mele. Este adevarat ca am gazduit la sediul ministerului intrevederi cu reprezentanti ai serviciilor si MAI pt ca imi pasa. As fi fost onorat si de invitatia altor institutii la discutii pt informarea reciproca si coordonarea unitara a eforturilor, dar ...Am coordonat aceste intrevederi nu pt ca nu aveam nimic de lucru la minister, ci am apreciat gravitatea si urgenta solutionarii problemei pensiilor diminuate abuziv de altii si am gasit timp pt acest subiect, dupa cum am initiat si doua proiecte de OUG dedicate acestui scop (cum spuneam anterior, unul pt abordarea integrata a acestei probleme comune si altul pt solutionarea unilaterala a acesteia pt pensionarii pe care-i platim noi). Ca despre doamna consilier la care va referiti, d-sa a instrumentat toate demersurile acestei institutii dedicate solutionarii problemei. Si pt ca, probabil, nu sunteti la curent, desi avand in vedere deprinderile dvs, ar fi trebuit sa stiti, doamna a aparat interesele pensionarilor din Constanta si nu numai in instante. Acesta a fost motivul angajarii temporare a d-sale la MApN si nu alte motive oculte (dar de fapt nu ar fi trebuit sa folosesc acest termen pentru ca nu fac parte din nicio fratie). In alta ordine de idei, daca mai aveti intrebari punctuale va voi raspunde precis pt a nu mai invoca "plimbari de la Ana la Caiafa" si apoi, consideran ca am alocat mult spatiu dialogului dintre noi, va trebui sa ma opresc pt a nu neglija si alte mesaje din partea colegilor mei de breasla.

Niciun comentariu: