Un produs Blogger.

joi, noiembrie 22, 2012

PDL-istii ii sperie pe militari cu o noua recalculare a pensiilor

0 comments
Intr-o conferință de presă susținută în fieful său electoral din Buzău, vicepreședintele PDL, Cezar Preda, strecoară informația că FMI nu a lăsat guvernul Ponta să emită ordonanța de majorare a pensiilor militarilor micșorate prin Legea 119/2010 decît în condițiile în care ar proceda la recalcularea tuturor pensiilor.
Mesajul transmis de ARD-ist pentru pensionarii locali, proveniți din Armata a II-a, l-am intîlnit frecvent și în comentariile de pe acest blog, venite din partea unora ale căror pensii au fost diminuate prin recalculare/revizuire..
Militarii cunosc intențiile inițiale ale guvernului Boc și conjunctura politică prin care au fost micșorate doar 10-15% din pensiile militare.
Militarii n-ar trebui să uite că s-a legiferat, prin asumare de răspundere a guvernului Boc, concomitent cu recalcularea, o altă măsură care micșora cu 15% toate pensiile, inclusiv pe cele reduse prin recalculare. Doar Curtea Constituțională a stopat ciuntirea temporară a tuturor pensiilor cu 15%. 

Discursul lui Cezar Preda a fost publicat pe 20 11 2012 în ziarul OPINIA din Buzău.

,, Pentru că oraşul şi judeţul nostru este unul în care Armata a 2-a a funcţionat zeci de ani, aş vrea să dicutăm din nou despre pensiile militare, pentru că domnii guvernanţi erau foarte aplicaţi să transmită că ei vor majora pensiile celor zece la sută cărora, prin Legea Pensiilor, le-au fost diminuate. Fondul Monetar nu a fost de acord decât cu o recalculare a tuturor pensiilor. Buzoienii ştiu, şi pensionarii militari ştiu – şi, în primul rând, subofiţerii şi maiştrii militari – că pensiile domniilor-lor, prin Legea Pensiilor elaborată de guvernul nostru, au crescut foarte mult. Pentru 90 la sută dintre pensionarii militari, pensiile au crescut foarte mult! Ce vrea Guvernul Ponta? Pentru a reîntregi 30.000 de pensii la nivelul ţării, să ducă înapoi pensiile a 270.000 de oameni? Eu invit toţi subofiţerii, toţi maiştrii militari, toţi ofiţerii cu grade mici care au ieşit la pensie să stea solidari cu noi, cu Alianţa România Dreaptă, pentru că noi le-am dat pensii bune. Aşa cum am dat pensii bune şi ţăranilor care au lucrat la CAP, care aveau 18 lei, 27 de lei, şi acum au 350 de lei. Noi le-am dat! Domnii guvernanţi am văzut ce le-au dat cetăţenilor României: preţuri mai mari! Şi aţi văzut cam cum au crescut preţurile la toate produsele.

Niciun comentariu: