Un produs Blogger.

vineri, decembrie 28, 2012

Or fi revoluționari nebunii care au dus la Televiziune, in 1989, arme sustrase din unităti militare ale MAI?

0 comments
Ziarul Curentul prezintă declarația uni milițian din București care, pe data de 22 decembrie 1989, s-a prezentat la Televiziune și s-a pus în slujba Frontului. S-a angajat că face rost de arme din unitățile MAI din apropiere cu care civilii vor  apăra Televiziunea de asalturile teroriștilor care urmau să vină.
Peste stradă, se afla Atelierul Auto -Porumbaru- al MAI. Aici, Ciocodei a tratat cu un dispecer și cu armurierul și a sustras 50 de pistolete de calibrul 7,65 mm, 9 pistoale mitralieră și peste o mie de cartușe .Le-a cărat pănă la etajul XI al Televiziunii, într-o debara de lîngă birourile în care revoluționa tovarășul Iliescu.Armamentul a fost distribuit apărătorilor de ocazie, s-a tras ca la nuntă, au murit oameni și în final urmează o lungă listă cu  armament pierdut.
Am mai auzit povești cu întîmplări asemănătoare de la unități MAI din zonele Dorobanți, Floreasca, Dinamo, dar am crezut că sunt fabulații. Iată că avem un document din care transpare iresponsabilitatea multor comandanți de unități. Si ne mai întrebăm cum de au fost atît de multe victime  după 22 decembrie 1989.








Niciun comentariu: