Un produs Blogger.

joi, ianuarie 31, 2013

M. Dusa greseste, la fel ca M Dogaru si C. Dobritoiu, in problema pensiilor pentru militari.

0 comments

Dacă sunt adevărate consemnările de pe site-ul SCMD Craiova, cu privire la viziunea actualului ministru al Apărării în problema pensiilor pentru militari, cred că domnul Dușa este pe cale să încalce recomandarea premierului de a nu lovi în drepturile celor 90% dintre militarii pensionari, în încercarea de a repara nedreptățile aduse prin recalculare celor cca 10% militari, cu statut de disponibilizați NATO și cu pensii micșorate.
Revenirea  la o nouă lege, asemănatoare cu fosta L 164/2001, înseamnă o bulversare prin care vor fi trecuți din nou, în următorii 2-3 ani, toți cei cca 150 000 de militari pensionari ai celor 3 Case Sectoriale.
Iși asumă guvernul Ponta o asemenea răspundere?
Să nu realizeze nici domnul ministru Dușa că urgența nr. 1 a momentului este emiterea unui act normativ reparatoriu pentru cei cca 26 000 de pensionari care au pierdut prin recalculare/revizuire?
Are destul timp apoi sa elaboreze un nou proiect de lege, împreună cu cine dorește domnia sa, care să vizeze sistemul de pensionare, în special pentru actualii si viitorii militari în activitate.

M. Dușa, în vizită la Craiova 
Sper ca domnul de la Craiova să fi reținut  greșit ideile  ministrului, prezentate, astăzi, cu prilejul unei vizite în Bănie, așa cum apar pe site-ul SCMD Craiova.

"Cu această ocazie domnul ministru a dat răspuns pe scurt unor probleme punctuale, după cum urmează:
1.       În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii domniei sale, deoarece „până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli” ;
2.       Importantă este realizarea unei Legi corespunzătoare, a unui cadrul legislativ fundamentat juridic şi aplicat corespunzător în ceea ce priveşte pensiile militare, obiectiv care deja a fost iniţiat. În acest sens o comisie a ministerului va lucra împreună cu specialişti din Ministerul Muncii pentru realizarea unui proiect de lege care în momentul în care va fi finalizat va fi supus dezbaterii asociaţiilor pensionarilor militari;
3.       Acest proces este programat pentru această sesiune parlamentară, având prevăzute fondurile necesare acestui proiect;
4.       În ceea ce priveşte proiectul de lege iniţiat de domnului Dobriţoiu, prin comisia condusă de doamna Simona Sîrbu, domnul ministru Duşa a menţionat că are în vedere acel proiect se va concentra pe un proiect la care va coopera cu ministerul muncii.
5.       Va continua auditul pentru verificarea unor aspecte din activitatea Ministerului şi structurilor acestuia pentru a vedea în ce măsură şi unde trebuie acţionat. Nu se poate hazarda în declaraţii vizavi de un aspect sau altul până nu cunoaşte situaţia în profunzime."


Preşedintele Filialei 1 Craiova a SCMD

Col.(r)

Ioan Mişu NAON

Niciun comentariu: