Un produs Blogger.

joi, februarie 21, 2013

Răzbel intre structurile asociative ale rezervistilor

0 comments


Avantaj mediatic pentru mica armată sindicalistă a istoricului Mircea Dogaru și a generalului în rezervă C.Dobrițoiu, fost ministru de Răzbel, lăsat la vatră...la Senat. Au tras din toate pozițiile, pe toate posturile te televiziune, cu muniție(argumente) reală dar si de manevră ...doar, doar îl sperie pe premierul Ponta să repună pe tapet vechea și controversata lege a pensiilor militare. Sindicaliștii  sunt împotriva  Legii 119/2010 pentru că fusese croită de Boc-Seitan să micșoreze toate pensiile militare și, printr-o prestidigitație politică de maestru, Gabriel Oprea a reușit să micșoreze numai 10-15% din pensiile militare și, mai mult, în ciuda lui Boc, a majorat substanțial mai bine de 80% din pensii. Printre cartușele oarbe folosite de Dogaru & Dobrițoiu se numără cel potrivit căruia majorarea celor peste 80% din pensii s-ar fi produs  prin mijloace care au excedat cadrul legal, mijloace care ar fi fost aplicate selectiv din ordinul fostului ministru al Apărării, Gabriel Oprea. 
Privind retrospectiv, ne putem  întreba dacă Gabriel Oprea ar fi intervenit pentru modificarea dezastruosului proiect Șeitan dacă nu erau presiunile de stradă și mediatice ale sindicaliștilor lui Dogaru.
Gabriel Oprea trimite la contraatac bătrîna asociație a cadrelor militare în rezervă si retragere, care nu și-a încălcat niciodată statutul de patronată de către MApN. Aici sunt bine reprezentați pensionarii care au cîștigat prin recalculare/revizuire.
Prin comunicatul dat astăzi, liderii ANCMRR îi desființează pe Mircea Dogaru și Corneliu Dobrițoiu.
Din disputa celor două asociații trebuie reținut că ambele sunt de acord cu o reglementare prin care să se aplice cuantumul mai avantajos pentru cei care au pierdut prin recalculare/revizuire.



COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 122 din 21.02.2013

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere  „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) este persoană juridică română de drept privat, de utilitate publică, fără scop patrimonial, independentă, democratică, apolitică, non profit şi deschisă, care cuprinde cadrele militare în rezervă şi în retragere provenite din activitate în Armata României.
........
Conducerea A.N.C.M.R.R. constată că pe parcursul unor emisiuni în care a existat şi o tematică privind pensiile militare, unele personalităţi invitate nu deţin informaţii corecte, fac aprecieri eronate, comentează unele aspecte fără a avea o susţinere legală sau chiar fiind de rea credinţă.
Cu regret constatăm că printre aceştia se află şi pensionari militari care, deşi nu prea au avut de a face cu armata, lansează tot felul de idei care mai de care mai ciudate, urmărind să şocheze şi să iasă cu orice preţ în evidenţă.
Un astfel de personaj este col.(r) DOGARU MIRCEA.
Autoales preşedinte al S.C.M.D., de mult timp emite tot felul de păreri care sunt departe de problemele reale ale pensionarilor militari. Metodele folosite de el în cadrul S.C.M.D. au la bază sintagma „Dezbină şi Atacă”,  verbiajul fără bază, fără acoperire, fără noimă, racolarea unor membrii ai A.N.C.M.R.R. şi ai altor structuri asociative din cadrul Sistemului de Apărare, Siguranţă Naţională şi Ordine Publică, forme de protest impuse  membrilor S.C.M.D. departe de structura morală a rezervistului militar câştigată pe timpul executării serviciului militar activ : ieşirile în stradă; proteste „spontane” sau neautorizate; acţiuni huliganice ca :  denigrarea uniformei militare, jigniri grosolane a unor personalităţi din conducerea statului şi a armatei, ameninţarea cu darea în judecată şi trimiterea „în penal” a oricărei personalităţi care nu-i convenea, printre care şi împotriva fostului ministru al Apărării Naţionale, Domnul GABRIEL  OPREA.
Oare a uitat că dacă nu era Domnul OPREA  la conducerea M.Ap.N. „pensiile nesimţite” categorisite astfel de cuplul de neagră amintire a domnilor  BOC -ŞEITAN ar fi fost reduse cu 19 – 69% ? A uitat că dacă Domnul OPREA nu intervenea permanent, pe toate căile (comisii, guvern,  parlament, etc) toţi pensionarii militari, deşi şi-au dedicat toată viața Armatei României până la sacrificiul suprem, 24 de ore din 24 prin Jurământul Militar depus, ar fi rămas  cu pensia din ianuarie 2011, redusă cu 50%?
Chiar şi în prezent acest colonel (r), prin acţiunile întreprinse nu face altceva decât să menţină o stare de tensiune între cadrele militare în rezervă şi în retragere şi cele din S.C.M.D. şi să susţină sus şi tare ideea că „ suntem nişte asistaţi sociali” sau că „ni s-au luat gradele”,        deşi pe cuponul de pensie  scrie clar       „ Pensie Militară” cu gradul militar înscris.
Ar fi interesant  să fie întrebat cât  „ajutor social” primeşte !
Cu toate aceste menţiuni şi altele neamintite, continuă să facă turnee zilnice la posturile de televiziune, erijându-se  în „ salvatorul tuturor pensionarilor militari”.
Un alt exemplu pe care îl supunem  atenţiei prin acest comunicat se referă la prestaţia sub orice critică a fostului ministru al Apărării Naţionale – Domnul CORNELIU  DOBRIŢOIU, care, deşi apare ca fost ofiţer activ şi pensionar  militar,        prestaţia sa lipsită de profesionalism vis-a-vis de problemele existente privind pensiile militare a jignit marea masă de a rezerviştilor militari, a dovedit lipsă de respect faţă de camarazii de armă.
În scurta perioadă cât a fost în funcţia de ministru al Apărării a reuşit să inflameze situaţia pensionarilor militari care au fost şi sunt bulversaţi  de unele afirmaţii şi acţiuni ale sale, subordonând Armata ,,politicului”:
- „A reuşit” să învrăjbească  pensionarii militari între ei favorizând acţiunile S.C.M.D. şi tratând cu indiferenţă pe cei peste 35.000 de pensionari militari din A.N.C.M.R.R. precum  şi pe cei din alte structuri asociative proveniţi din M.Ap.N;
- A solicitat suspect de repede Auditarea M.Ap.N. privind modul de recalculare şi revizuire a pensiilor în loc să constituie mai întâi o comisie în cadrul M.Ap.N. care să verifice situaţia existentă : „vino tu Audit şi fă-ţi treaba că eu nu sunt în stare”! :
- De curând, ca preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Siguranţă Naţională şi Ordine Publică din Senat, a convocat la această Cameră a Parlamentului preşedinţii unor filiale ale S.C.M.D., tratând cu indiferenţă celelalte structuri asociative provenite din M.Ap.N.
Precizăm că în perioada cât Domnul DOBRIȚOIU a fost ministru al Apărării Naţionale conducerea  ANCMRR a solicitat de nenumărate ori să fie primită pentru a se prezenta şi ai aduce la cunoştinţă activităţile principale ale Asociaţiei.
NU A FOST PRIMITĂ NICIODATĂ !
Întrebat cum crede că se pot procura sumele de bani ce ar urma să se asigure pentru pensionarii militari cu veniturile diminuate, Domnul DOBRIȚOIU a declarat că „acestea să fie deduse din pensiile militare care au fost mărite în mod fraudulos”!!! Ciudat mod de a gândi!
Domnul DOBRIȚOIU susţine că „mii de dosare sunt calculate greşit”,  iar col.(r) DOGARU şi ai lui susţin că „mii de pensii sunt stabilite în mod fraudulos” .
Iată în ce  ministru al Apărării şi-au pus rezerviştii militari speranţa rezolvării problemei pensiilor şi asigurarea unui trai decent în ultima parte a vieţii !
Referitor la modul de calculare a pensiilor ne permitem să facem următoarele precizări :
Perioada de revizuire a pensiilor fiind foarte scurtă (ianuarie – iunie 2011) și un volum de muncă foarte  mare, au dus la apariția și a unor erori; dar din aceasta nu se poate trage concluzia că operațiunea ar fi fost ilegală și frauduloasă.
Pentru remedierea acestora în O.U.G. 1/2011 s-a prevăzut ca perioada de verificare şi corectare a deciziilor de pensie să fie până la 31.12.2013.
În ceea ce priveşte pensionarii cărora li s-au diminuat pensiile, precizăm că ANCMRR se asociază cu aceştia, acţionând şi pe linie juridică pentru repunerea în drepturile câştigate.
Convinşi fiind că mai sunt şi alte cazuri de intervenţii avute în mass-media, când unele cadre militare în rezervă sau în retragere au prezentat date şi informaţii eronate sau tendenţioase,  prin acest comunicat dorim să vă transmitem rugămintea ca la emisiunile radio şi t.v., presa scrisă sau cea electronică ce vor mai avea  ca tematică pensiile militare, să fie invitate personalităţi cu competenţa şi profesionalismul impuse de această tematică deosebit de delicată şi complexă.
În acest sens, vă informăm că suntem disponibili să oferim informaţii şi date pertinente, de bun simţ având la bază actele normative specifice, aşa cum am procedat de fiecare dată când ne-am adresat organelor centrale ale statului în numele celor peste 35.000 de membri ai ANCMRR
BIROUL PERMANENT CENTRAL

Niciun comentariu: