Un produs Blogger.

duminică, martie 31, 2013

90% dintre pensionarii militari "fericiti", reclamati la Ponta, ca neloiali USL, de un superfericit al Legii 164/2001

0 comments

Un demers care mai mult strică decît folosește!
Autorul lui, comentator și pe acest blog, spune că l-a postat pe pagina de Facebook a emisiunii "La Ordinea Zilei", dar eu nu l-am  mai găsit.



Am onoarea sa va salut, domnule Prim-ministru VICTOR PONTA!
Aseara, in emisiunea Danei Grecu de la A3, incepand cu ora 18:45 si pana la 20:25, dupa ce primisem asigurari din partea reprezentantilor "anonimi" ai postului TV ca o parte din intrebarile transmise de mine pe Facebook vor primi un raspuns din parte dvs, v-am urmarit  "cu sufletul la gura" pana la sfarsit. Nu a fost asa, din pacate! Iar acest lucru se repeta tot mai des pentru toti cei care si-au pus toata nadejdea in dvs., cel putin de un an incoace. Domnul Radu Tudor, "analist militar", a facut parte, aseara cel putin, din recuzita postului! 
Am inteles ca moderatorul trebuie sa urmeze formatul dat de realizatorul emisiunii, dar insistenta "œmaladiva" a Danei Grecu pe subiectul Laura Codruta Kovesi a "inghitit" restul subiectelor ce asteptau la randu-le un raspuns. Poate ca asta a fost "intelegerea"?! sau noi am devenit prea suspiciosi (pana la paranoia)?
Nu pot sa inteleg de ce dumneavoastra, de fiecare data cand vi se adreseaza intrebari referitoare la pensiile militare diminuate in urma proceselor de recalculare si revizuiri ulterioare, evitati sa dati un raspuns clar, transant. Si tot de fiecare data ne amintiti de cei 90% dintre pensionarii militari care au avut de castigat in urma recalcularii, subliniind ca acestia  nu trebuie sa piarda niciun leu, pentru ca,  nu este corect, iar pentru "astialalti" adica si pentru mine mai cautati inca solutii! Nu sunt pentru desolidarizare, atat intre diversele categorii socio-profesionale cat si in interiorul acestora, dar ar trebui sa realizati ca la alegerile locale, la Referendumul de demitere al basescului si la parlamentare, dumneavoastra ati primit votul celor "satui" de nedreptatile guvernelor portocalii si nicidecum a celor 90% dintre "fericitii" carora astazi le purtati cu obstinatie de grija.
Noi, perdantii recalcularii, familiile noastre, rudele noastre, prietenii si cunoscutii nostri suntem cei care v-am sustinut si - asta este o realitate - "ceilalti" au stat acasa (vezi Doamne ei erau "nehotarati", apatici, criticii si "deontologii" lumii politice etc.) sau au votat UNPR-ul ca "partidul lor de suflet". Este adevarat ca fara "ajutorul" dezinteresat al nasului [sic!] tradarea n-ar fi devenit o mare victorie (conjuncturala), iar ce a urmat simtim pe pielea noastra cu totii.
Noi, fostii militari disponibilizati, ale caror cariere au fost brutal intrerupte de necesitatea restructurarii armatei - ca prima cerinta de aderarea la NATO, am fost intre primii care au inteles directia de urmat pentru Romania, iar intrarea in UE a devenit un alt pas al integrarii noastre firesti in lumea civilizata de astazi.
Noi am fost si cei care am crescut "presiunea strazii", contestand vehement regimul Basescu, iar din 24 ianuarie 2011 si pana la 1 mai 2012 (atunci cand v-ati alaturat protestatarilor din Piata Victoriei, asteptand prima desemnare pentru Prim-ministru) sindicalistii militari dar si multi "neafiliati" au luat locul sindicatelor civile decimate de pretorienii basescului (dar si de propria lor necinste) si am fost prezenti in zilele geroase ale lunii ianuarie 2012 la Universitate, la Academia Militara, la Cotroceni, dar si la mitingul de sutinere al USL de la Arcul de Triumf, in Bucuresti dar si in tara. Iar toate astea nu doar pentru ca avem colegi care au fost/sunt membrii "sindicatului lui Dogaru" ci pentru ca gandim si actionam ca oameni liberi!
Tot noi am fost dintre cei care au participat in sectiile de votare cu ocazia alegerilor locale din iunie, dar si la cele parlamentare din decembrie anul trecut - pentru a fi siguri ca nu se mai intampla ca in 2004 sau 2009 la alegerile presedintiale.
Astazi, ce primim in schimb de la dumneavoastra? Doar un raspuns neclar, uneori jignitor si de fiecare data dureros de nedrept.
Este clar pentru toata lumea cu bun-simt si de buna-credinta ca nu am cerut niciodata reducerea pensiilor colegilor nostri printr-o noua "€recalculare", aici facand referire la cei 90% dintre fericitii domnului Gabriel Oprea, iar asta si pentru ca speram ca si noua sa ni se recunoasca dreptul castigat, legal, in baza Legii nr.164/2001 privind pensile militare de stat. Tot atat de adevarat este ca majoritatea dintre noi consideram ca dl. Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a cautat in permanenta o solutie si pentru "perdantii", recalcularii pensiilor militare. Dansul a facut maximum posibil atunci cand pensiile noastre au fost recantarite cu "bocul" si cand pericolul ca toti pensionarii militari sa fie "diminuati"€ cu 18-69% era iminent. Atunci, dementa era in floare. Dar cum poti sa o mai faci oare si pentru "ceilalti"€ 10% cand dl. Mircea Dogaru, cu de la sine putere si netinand cont de parere majoritatii sindicalistilor militari, a sarit la gatul lui Oprea proferand acuze si injurii cum greu mi-a fost dat sa aud.
Cu siguranta "problema" pensionarilor militari ale caror pensii au fost diminuate in urma recalcularii era demult rezolvata daca acest "onorabil" domn Mircea Dogaru ''demn" de a fi internat la Spitalul de psihiatrie din Balaceanca nu l-ar fi jignit "ca la usa cortului" pe camaradul nostru Gabriel Oprea.
Faceti un calcul gresit domnule Prim-ministru: nu cei carora le aparati astazi un drept castigat legal vor iesi maine in strada sa conteste ca nu va tineti de promisiuni si nu faceti DREPTATE PANA LA CAPAT, ci "ceilalti", care, putini la numar dupa socoteala dvs., alaturi de alti romani revoltati de abuzurile regimului Basescu au facut posibil sa ajungeti la guvernare.
Nu membrii partidului dvs. si nici militantii sau lipitorii de afise v-au facut ce sunteti astazi, ci noi "ROMANII", "marea muta" a celor care ne-am pus nadejdea ca veti fi  altfel decat basistii.
Prin deciziile pe care "vi le asumati in fiecare zi" pentru "ceilalti" romani (aceiasi frustrati si/sau dezamagiti de rezultatul Referendumului de demitere al presedintelui Traian Basescu din vara trecuta (ca o consecinta directa a acceptarii de catre dvs. a "dictatului" de la Bruxelles si din dorinta ca acest "compromis" sa va aduca la putere), reusiti sa ne aruncati in randurile electorilor apatici in fata jalnicei prestatii a parlamentarilor apartinand partidelor politice, dand astfel o alta "sansa" furaciunii patentate in timpul regimului basescian.
Pentru asta, dar si pentru multe alte promisiuni neonorate care va stateau "in pix" pentru a le rezolva rapid, asumandu-va raspunderea (inclusiv prin emiterea unei OUG pentru revenirea pensiilor militare diminuate la cuantumul lunii decembrie 2010), veti pierde foarte curand increderea romanilor si, ceea ce este dramatic pentru noi toti, veti produce o dezamagire nationala cum n-a mai fost vreuna in ultimii douazeci si trei de ani.
Ce faceti dvs. astazi este sa ingropati definitiv interesul romanilor pentru VOT, sa lasati din nou posibilitatea "hoardelor portocalii" sa-i fure pe romani, tot ei strigand HOTII! Este o cale deja cunoscuta, doar dvs. nu va mai dati seama de cat de subiectiv (!) este votul romanilor si cat sunt acestia dispusi sa lupte pentru a se face curand DREPTATE PANA LA CAPAT, chiar si noi militarii disponibilizati "parte dintre cetatenii care mai au onoare" vom renunta la lupta, iar ce-i cel mai dureros este ca lovitura mortala ne-o dau chiar aliatii nostri de deunazi, guvernantii de astazi.
Mai ganditi-va dle. Prim-ministru Victor P"onta inainte de a ne trimite la "lada de gunoi a istoriei"! Deocamdata, ne-ati mai oferit o pastila amara trimitand propunerea legislativa privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala in Parlament, in procedura normala, ceea ce, in traducere, inseamna ca cererile noastre de revenire a pensiilor militare diminuate la cuantumul din decembrie 2010 nu vor fi solutionate in actuala sesiune parlamentara, atunci cand probabil ca alti 10% dintre noi vor disparea din sistem "pe cale naturala"!
Domnule Prim-ministru, puteti sa confirmati daca la intalnirea cu delegatia pensionarilor militari din data de 4 martie a.c., domnii Mircea Dusa si Gabriel Oprea au fost mandatati de conducerea USL sa transmita mesajul ca cererile noastre (revenirea la valoarea initiala a pensiilor diminuate si abrogarea cap. IV din Legea 329/2009) vor fi solutionate pana la data de 31 martie, prin adoptarea in regim de urgenta a unei legi reparatorii? Ne-am bucura, dle Prim-ministru, daca ne-ati transmite un mesaj in calitate de sef al Executivului si nu ca politician!
De ati putea intelege cat ne doare fiecare raspuns pe care, vadit deranjat, ni-l serviti noua pensionarilor militari "diminuati" de Emil Boc si "amagiti" de dumneavoastra in calitatea de Prim-ministru al Romaniei. Chiar nu va puteti asuma un raspuns mai putin "nuantat" ci doar un NU sau un DA, fata de cererile noastre pe care le considerati fara dubii, inaintea alegerilor de anul trecut, legitime si prioritare pentru guvernarea USL?
Amanand acest raspuns si tot cautand o solutie legislativa reparatorie (de mai bine de noua luni o tot cautati, asa cum ne cauta si pe noi nevoile, boala si "cumatra" cu coasa), veti ajunge Domnule Prim-ministru curand, poate ca mult prea curand, tot mai jos in optiunile de vot ale romanilor, asta din pacate pentru noi toti!
Cu stima,
Cdor. Av. (r) Rabaea Sorin

Niciun comentariu: