Un produs Blogger.

marți, martie 26, 2013

Daca sunteti reprezentați de SCMD în contestatii, vă judecați la București

0 comments
RIL - Recurs in interesul legii, Recurs ICCJ


Decizie nr. 1 din 21 ianuarie 2013 referitoare la calitatea procesuala activa a organizatiilor sindicale in actiunile promovate in numele membrilor de sindicat si la instanta competenta teritorial sa judece aceste cereri




INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
in numele legii

DECIDE:


Admite recursurile in interesul legii declarate de prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Colegiul de conducere al Curtii de Apel Brasov si, in consecinta: 

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 28 alin. (2) din Legea sindicatelor nr. 54/2003 (in prezent abrogata prin Legea dialogului social nr. 62/2011) stabileste ca organizatiile sindicale au calitate procesuala activa in actiunile promovate in numele membrilor de sindicat.

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 269 alin. (2) (fost art. 284 alin. 2) din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, instanta competenta teritorial in solutionarea conflictelor de munca in cazul acestor actiuni este cea de la sediul sindicatului reclamant.


*                         *                        *


NOTA
1.Dacă filialele județene ale SCMD au personalitate juridică ele ar putea reprezenta sindicalistii în procesele de la Tribunalul Judetean și de la Curțile de Apel teritoriale corespunzătoare sediului filialei județene.

2.Decizia ICCJ nu-i privește pe cei care au formulat contestații în nume propriu la Tribunalul din județul în care domiciliază.

Niciun comentariu: