Un produs Blogger.

joi, martie 21, 2013

Elevii români din Covasna isi striga sentimentele naționale, înfruntind antiromânismul maghiar din zonă

0 comments
DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE!

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că împotriva elevei din Covasna care a mers la şcoală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu bentiţă tricoloră s-au produs acţiuni de discriminare, precizând că va sesiza Ministerul Educaţiei şi CNCD pentru a lua măsurile necesare la "asemenea abuzuri", potrivit Mediafax.
"Consiliul Naţional al Elevilor condamnă acţiunile de discriminare desfăşurate de elevii şi de cadrele didactice aparţinând minorităţilor naţionale faţă de eleva româncă Sabina Elena din judeţul Covasna, acţiuni care contravin Constituţiei României şi drepturilor fundamentale ale omului", se arată într-un comunicat al Consiliului.
Potrivit comunicatului, Consiliul Naţional al Elevilor consideră că "este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a «îndrăznit» să poarte o banderolă cu tricolorul României!".
De asemenea, arată Consiliul, este jignitor faptul că pe teritoriul României, cetăţenii români de etnie română sunt persecutaţi pentru că promovează însemnele naţionale garantate de către Constituţie şi de idealurile revoluţiei din 1989. "Consiliul Naţional al Elevilor trage un semnal de alarmă către toate instituţiile statului român de a se sesiza şi de a opri şi sancţiona conform legii aceste forme de jignire a istoriei românilor pentru Unirea Naţională, a identităţii naţionale şi a statului de drept", se mai spune în comunicat.

Niciun comentariu: