Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 02, 2013

Gabriel Oprea la Sedința ANCMRR. Sindicatul militarilor pensionari, constituit ilegal

0 comments
Imagine cu Oprea vorbind la ANCMRR

După atacurile mediatice împotriva sa, în problema recalculării/revizuirii pensiilor militare, Gabriel Oprea a ieșit în public pentru a da replica, la o intrunirea lărgită a ANCMRR din MApN de la Centrul Militar București.
Din păcate, pe site-ul ANCMRR este redat doar cuvîntul domnului președinte al asociației, în care repetă atacurile cunoscute la adresa sindicaliștilor militari pensionari.
Pînă în prezent nu avem discursul d-lui Oprea. Ar fi fost interesant să auzim concret cum s-a apărat generalul și ce a promis pensionarilor militari în numele Guvernului Ponta. Am găsit doar cîteva relatări fugare și plictisite, din partea unor participanți la Centrul Militar, din care se poate retine că dînsul este preocupat și în noul Guvern sa acționeze astfel încît niciun militar pensionar să nu piardă prin recalcularea/revizuirea pensiilor miltare.
Dacă cititorii au discursul integral sunt rugați să dea un semnal pentru a fi integrat pe acest post.

Rețin din discursul domnului Iliescu Mihai afirmația că SCMD, ca structură sindicală a pensionarilor disponibilizați, ar contraveni, zice dînsul, Deciziei nr. 469/2003 a Curții Constituționale(vezi).
In realitate, Legea 54/2003 permite organizarea de sindicate doar celor care lucrează: 

"(1) Persoanele încadrate în muncă şi funcţionarii publici au dreptul să constituie organizaţii sindicale şi să adere la acestea. Persoanele care exercită potrivit legii o meserie sau o profesiune în mod independent, membrii cooperatori, agricultorii, precum şi persoanele în curs de calificare au dreptul, fără nici o îngrădire sau autorizare prealabilă, să adere la o organizaţie sindicală."

Prin Decizia 469/2003  a CCR s-a respins o exceptie de neconstituționalitate a textului din Legea nr.54/2003, privind sindicatele. CCR reiterează și în această decizie că pensionarii au alte forme de asociere și nu le este încălcat acest drept constituțional.

Niciun comentariu: