Un produs Blogger.

luni, martie 04, 2013

SCMD n-a avut negocieri cu USL, dar a aflat ce s-a discutat despre pensiile militarilor

0 comments
Un comunicat destul de complicat, ca să nu zic confuz, dat de dl Dogaru.
Nu au fost negocieri, disponibilizații au stat cuminți la poarta USL, Dl Dușa a transmis unei delegații SCMD ce s-a discutat în sedința USL despre pensiile militarilor.
S-ar fi decis emiterea unei legi reparatorii, ceva care nu este nici cal nici măgar; că tot e la modă hrana cabalină. O lege reparatorie care va fi ceva...ceva pe lîngă legea pensiilor militare, așa cum  Legea 119/2010 a fost pe lîngă Legea 263/2010.(?????)

Extras din comunicatul marca M Dogaru:

"La conferinta USL (???)s-a dezbatut un punct in plus fata de ordinea de zi initiala, si anume rezolvarea cu prioritate  a solicitarilor SCMD. Ca modificare la cele convenite la sediul Guvernului sambata, 02.03.2013, in discutiile cu dl. viceprim-ministru Gabriel Oprea, plenul a  optat pentru aparitia la sfarsitul acestei luni a unei legi noi, alta decat Legea pensiilor militare de stat, o lege reparatorie, care sa fie, pe langa Legea pensiilor militare de stat  ce a fost Legea nr.119 pe langa Legea nr.263. Cu alte cuvinte, astazi si maine, se elaboreaza textul unei noi legi, care rezolva cerintele noastre de la pct. 1 si 2 ale memoriului. Restul cerintelor privind statutul se vor rezolva prin Legea pensiilor militare de stat.
La elaborarea legii noi, vom fi consultati si avem la randul nostru consultanti. Ea rezolva problema ordonantelor pana la sfarsitul lunii martie."


Poate iese dl Iliescu Mihai, după amiază, cu un rezultat mai clar de la întîlnirea cu vicepremierul Oprea!
UPDATE
Cei de la Iași au avut urechi mai bune și au completat comunicatul:


CE NU S-A SPUS IN COMUNICAT



Ca delegatia SCMD  a stat la poarta.
Ca delegatia SCMD a purtat discuţii doar cu dl.ministru Mircea Duşa.
Ca tot ce stie delegatia SCMD o stie de la sus numitul.

Care  a spus :
(De fapt,doar a mai spus multe si pana acum)
Că astăzi şi mâine (?) se elaborează textul unei noi legi (?), care ar rezolva, atat problema revenirii cuantumului pensiilor diminuate la nivelul lunii decembrie 2010,cat si pe cea referitoare la interzicerea cumulului pensiei  cu salariu (eliminarea prevederilor discriminatorii din Cap.IV/Legea 329/ 2009 ).
Ca această noua lege va fi  aprobată în şedinţa de guvern din 6 martie 2013 ! adica miercuri !
Ca această noua lege va fi aprobata în regim de urgenţă de către Parlament ,astfel ca din aprilie 2013 sa intre in vigoare.

Despre Legea pensiilor militare
Ca a fost elaborata o noua schita de proiect (pe baza celui intocmit de Simona Sârbu);
Ca,după amendarea acestuia de către ministerelor interesate si specialiştii SCMD va fi dezbatut şi aprobat in Parlament pana in toamna.

Sa credem si sa nu cercetam? Adica sa mai asteptam?

Col.(r).Dan Moraru


Niciun comentariu: