Un produs Blogger.

duminică, aprilie 07, 2013

Cota unica de impozitare a veniturilor bugetare, o nouă dispută a lui Ponta cu liberalii?

1 comments
In urmă cu două zile, premierul Ponta a acordat un interviu agenției Agerpres în care, pe lîngă subiectul la zi, propunerile de procurori, s-a referit și la unele măsuri de ordin fiscal pentru echilibrarea bugetului. Se gîndește la o mai veche idee a sa de a suprataxa veniturile bugetare mai mari de 1000 euro pe lună, venituri între care ar putea intra și pensiile. 
A spus-o și aseară la Q&D, pe A3, că va lua cît de curînd și alte măsuri impopulare.




AGERPRES: Ce măsuri fiscale are în vedere Guvernul pentru perioada următoare?

Victor Ponta: Am discutat cu Ministerul Finanţelor şi, în măsura în care se închide trimestrul întâi aşa cum avem în acest moment primele date, adică cu respectarea integrală a ţintelor de deficit şi a ţintelor de încasări la buget, vom încerca, pe de o parte, o schemă de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii care creează locuri de muncă, iar pe de altă parte s-ar putea să căutăm din nou acea veche iniţiativă a mea, şi să o materializăm de data aceasta, privind o taxă suplimentară pentru cei care au venituri salariale peste 1.000 de euro pe lună, vorbesc din zona bugetară. 





Un comentariu:

Mirabela spunea...

Asta e buna, daca nici coalitia nu se mai intelege, ce se alege de tarisoara asta. Ma mira faptul ca presedintele Traian Basescu nu si-a aratat pozitia fata de majorarea cotei unice de impozitare.