Un produs Blogger.

joi, aprilie 11, 2013

Minoritatea rezervista l-a convins pe ministrul Dușa să scoata de la naftalină discriminatoria lege 164/2001

0 comments
Dacă după o lege abrogată, precum Legea 164/2001, se constată că noua lege, Legea 119/2010, conduce la majorarea pensiilor militare a peste 80% dintre beneficiarii ei, se poate spune, fără exagerare, că legea veche a fost nedreaptă și discriminatorie pentru acest procent de militari.
In loc să găsească soluții reparatorii pentru cei care au pierdut prin aplicarea noii legi, ministrul Dușa s-a lăsat convins de minoritatea perdantă, dar gălăgioasă, a recalcularii/revizuirii pensiilor militare și anunță introducerea în dezbatere publică a unui proiect de lege care nu înseamnă alceva decît o reluare a discriminatoriei legi din 2001 și revenirea tuturor pensionarilor militari din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională la situația din decembrie 2010.
Cei avizați au înțeles că proiectul lui Dușa este cel la care a lucrat juristul ANCMRR, dl. cdor Constantin Alexandru, o persoană controversată și dezavuată pe site-urile pe care a comentat pînă de curînd.

Gălăgioșii susțin calcularea pensiei militare pe bază soldei de funcție din ultima zi de activitate, înainte de pensionare, pentru că acest criteriu le avantajează pe cele... numai 10-15% dintre actualele și fostele cadre din sistemul militar.
Nu-i înțeleg de ce îi deranjează luarea în calcul a celei mai înalte funcții pe care militarul a avut-o în întreaga carieră, nu doar în ultimă lună sau ultimele 6 luni.






Niciun comentariu: