Un produs Blogger.

duminică, mai 26, 2013

ANCMRR si SCMD isi revendica merite pentru legea reintregirii unor pensii ale militarilor

0 comments

joi, 23 mai 2013

Multumiri pentru votul din Senat

Ieri, 22.05.2013, in Senatul Romaniei, s-a votat in unanimitate Proiectul Legii reparatorii pentru rezervisti (L 121/22.04.2013 ) solicitata de SCMD si promisa de conducerea USL la 4 martie a.c. Ca orice proiect de lege, si acesta a avut nevoie de demonstratia existentei surselor de finantare. In acest sens aduc multumiri, in primul rand domnului premier Victor Ponta, pentru ca in acordul Guvernului a prevazut posibilitatea aplicarii imediate a masurilor reparatorii daca exista fondurile necesare, de asemenea, domnilor ministri Mircea Dusa si Radu Stroe, ca si directorului SRI, George Maior, care au demonstrat ca exista fondurile necesare la cele trei structuri, prin economii, fara afectarea actualului buget.
Deoarece, in ciuda evidentei, au existat voci si in politica si in media care au abordat dupa ureche subiectul, spre a acredita, voit sau nu, ideea ca "nesimtitii" de militari vor banii lui Nea Gheorghe, se cuvin multumiri, pentru modul in care a explicat cat se poate de clar in Senat chestiunea financiara, si d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea. Ne dorim ca o astfel de explicatie sa fie data public si in Camera Deputatilor.
Precizez ca actuala Lege reparatorie, daca va fi votatata si promulgata, va fi in aplicata pana la intrarea in vigoare a viitoarei Legi a pensiilor militare de stat. Ea nu prevede "mariri" de pensii, nici macar actualizari la nivelul 2013, ci revenirea ajutoarelor sociale ale rezervistilor discriminati la nivelul fostelor pensii militare din 2010. 
Aceasta lege este strict necesara, deoarece rezervistii sunt loviti, in baza Legii Anastase, de un nou val de revizuiri, care le micsoreaza, din nou, cuantumurile deja scazute, sau ii aduc sub nivelul lui 2010 si pe aceia ale caror cuantumuri crescusera. In aceste conditii, mortalitatea in randul rezervistilor a atins cote alarmante, fiind sporita de orice declaratie iresponsabila facuta de neaveniti, in media. Este motivul pentru care imi rezerv dreptul de a actiona in justitie daca vor mai apare declaratii iresponsabile.
Speranta noastra este ca Proiectul Legii reparatorii va fi votat in deplina cunostinta de cauza si in Camera Deputatilor (la lamurirea membrilor careia toate filialele nostre din teritoriu sunt chemate sa contribuie) saptamana viitoare, masurile reparatorii putand fi aplicate imediat dupa promulgare. 
De asemenea, speram ca Proiectul Legii pensiilor militare de stat (care se va aplica de la 01.01.2014) va intra pe circuit tot saptamana viitoare.
Tuturor celor care ne-au sprijinit si ne sprijina, in numele dreptatii si impotriva discriminarii, le aduc, inca odata, multumirile noastre.
Cu stima,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
 
 
Să-i reamintim domnului Dogaru că punctul de vedere al Guvernului Ponta este următorul:

 

COMUNICAT Nr.15 din


 23.05.2013

Stimați camarazi
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) salută adoptarea de către Senatul României a propunerii legislative privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Prin proiectul de lege vor fi majorate pensiile militare care au fost reduse în luna decembrie 2010, măsura fiind aplicată doar în cazul celor care au obținut sume mai mici după recalcularea sau revizuirea pensiilor. Proiectul de lege urmează să fie supus votului final în Camera Deputaților.
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) mulțumește, pe această cale, domnului prim-ministru Victor Ponta pentru sprijinul consecvent acordat pensionarilor militari. Domnia Sa a făcut încă o dovadă a apropierii sale față de Armata în rezervă, prin susținerea totală a demersurilor domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea.
ANCMRR, cea mai mare asociaţie a cadrelor militare, aduce mulțumiri totodată, coordonatorului domeniului apărare, ordine publică și siguranță națională din Guvernul României, domnul vicepremier Gabriel Oprea, directorului Serviciului Român de Informații, domnul George Maior, ministrului apărării naționale, domnul Mircea Dușa și ministrului afacerilor interne, domnul Radu Stroe, care și-au dovedit solidaritatea cu pensionarii militari, prin eforturile pe care le fac pentru a asigura fondurile necesare punerii în plată a drepturilor bănești chiar din acest an, prin identificarea acestor sume în bugetele pe anul 2013 ale instituțiilor implicate.
Dragi camarazi, apreciem cu satisfacție că demersul nostru este pe cale să se finalizeze. Se comfirmă și de această dată poziția adoptată de ANCMRR pentru rezolvarea problemelor – calea legală, a dialogului, prin intervenţii motivate, discuţii corecte şi concrete. Putem afirma încă o dată că Protocolul de Colaborare, semnat cu Alianța de Centru Stânga (PSD + UNPR) la 01.12.2012 este viabil și benefic pentru ANCMRR.
Vă rugăm să aduceți la cunoștinta tuturor pensionarilor militari conținutul acestui comunicat și vă asigurăm că vă vom ține la curent cu toate problemele de interes pentru membrii ANCMRR și familiile acestora.
BIROUL PERMANENT CENTRAL
 

Niciun comentariu: