Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 11, 2013

Ce a spus ministrul Finantelor despre pensiile militare si ce a înteles presa

0 comments
Pensiile militarilor vor fi reintregite de la 1 ianuarie 2014
Pensiile militarilor vor fi reîntregite de la 1 ianuarie 2014
"Acum o lună am înaintat un punct de vedere al Guvernului către Parlament în care am spus că avem sumele de bani în bugetele ministerelor de resort, de linie, astfel încât să poată fi plătite aceste pensii începând cu 1 ianuarie anul viitor", a spus ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, citat de agenţia Mediafax.


Mircea Dogaru dezinformează și mai mult în Evz.
Guvernul a găsit bani pentru reîntregirea pensiilor militarilor, din sumele economisite de ministerele de resort, aşa ca aceste pensii să poată fi plătite de la începutul lui 2014, a spus astăzi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.


De reîntregirea pensiilor ar putea beneficia câteva zeci de mii de militari, care au avut pensii recalculate în 2010 şi au obținut o pensie mai mică în urma recalculării.

Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare, susţine însă că reîntregirea ar trebui să aibă loc mult mai devreme.

"Domnul Chiţoiu face confuzii între două legi: legea pensiilor militare de stat şi cea reparatorie, care apare în această lună. S-au făcut mari economii prin moartea a 30.000 de rezervişti în ultimii ani. Banii sunt deja la cele trei ministere. Nu e vorba de 10%, ci unii au pierdut chiar 69%", a spus Dogaru.

Potrivit acestuia, legea reparatorie, care trebuie să apară în această lună, ar urma să intre în vigoare imediat.

În urmă cu aproape o lună, premierul Victor Ponta declara însă că nu sunt bani pentru a face această reîntregire de pensii.

În 2010, odată cu recalcularea pensiilor militarilor, majoritatea acestora au crescut cu câteva zeci de procente dar în jur de 10 -15% dintre pensii au suferit scăderi, guvernul Ponta luându-ţi angajamentul de a asigura reîntregirea acestor venturi, atunci când va dispune de venituri la buget.

Guvernul a zis da

Potrivit unor surse consultate de Mediafax, Guvernul ar fi aprobat în martie un proiect de lege care prevede plata pensiilor militare la nivelul lunii decembrie 2010, chiar dacă în urma recalculării rezultase un nivel mai mic decât cel din luna menționată. Proiectul a fost depus în martie la Parlament de Gabriel Oprea, Corneliu Dobritoiu şi Radu Stroe.
Actul normativ stabileşte că plata în acest cuantum va fi efectuată începând cu luna următoare celei în care intră în vigoare această lege. Guvernul a avizat favorabil acest proiect legislativ, dar cu condiţia ca legea să fie aplicată din ianuarie 2014.

Premierul Ponta declarase anterior că nu se găsesc încă 8 milioane de lei la buget, lunar, pentru plata acestor pensii, mai ales că în coaliție nu a fost aprobată propunerea de a impozita salariile peste 4.000 de lei, impozite care puteau asigura reîntregirea pensiilor


Citiţi mai mult: ESTE OFICIAL: S-au găsit bani pentru REÎNTREGIREA pensiilor militarilor - Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/este-oficial-s-au-gasit-bani-pentru-reintregirea-pensiilor-militarilor-1036872.html#ixzz2Szb5mCV5
EVZ.ro

Niciun comentariu: