Un produs Blogger.

vineri, iunie 21, 2013

Ponta si-a luat portia de multumiri la intilnirea comuna cu sefii ANCMRR si SCMD...Promisiuni pentru legea pensiilor militare

0 comments

C O M U N I C A T Nr.19 din 21.06.2013

Stimaţi camarazi – membrii ai ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”
......
 Ieri 20.06.2013 la invitaţia Viceprim-ministrului Dl Gabriel OPREA, grupul BPC/ANCMRR .... a participat la o întâlnire informală cu reprezentanţii Guvernului : Dl. viceprim-ministru Gabriel OPREA, Dl. Radu STROE – ministrul de interne, Dl. gl.lt. Ilie BOTOŞ- secretar de stat la cabinetul viceprim-ministrului.
Tematica întâlnirii a constituit-o Legea aprobată în Parlament în ziua de 18.06.a.c referitoare la stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
S-a reiterat aportul domnului vice-primministru Gabriel OPREA cu sprijinul nemijlocit al ministrului apărării – dl. Mircea DUŞA, ministrului de interne – dl Radu STROE, al şefului SRI – dl George MAIOR care s-au bucurat de sprijinul şi înţelegerea Dl. Prim-Ministru Victor PONTA, acesta promovând PARLAMENTULUI un punct de vedere favorabil iniţiativei legislative la propunerea Viceprim-ministrului şi a grupului de parlamentari compus din 14 senatori şi deputaţi ai USL. În partea finală a discuţiilor, întâlnirea a fost onorată de prezenţa Dl. Prim-Ministru Victor PONTA care a arătat eforturile făcute de Guvern prin cele trei Case sectoriale de pensii pentru aplicarea Legii începând cu 01 octombrie 2013, urmând ca în Bugetul pentru 2014 să identifice sursele pentru susţinerea financiară a pensiilor în continuare.
În context, s-a subliniat că această lege este un prim pas în elaborarea unei legi a pensiilor militare de stat – în următoarea sesiune parlamentară, aşa cum militarii trebuie să se bucure de răsplata muncii depuse sub jurământ de credinţă faţă de ţară şi neam cum de fapt se întâmplă în toate ţările Europene şi ale NATO.
În context, Dl. Prim-Ministru şi toţi ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului au apreciat probitatea morală, civică şi profesională ce-i caracterizează pe rezerviştii militari şi care cu prioritate trebuie folosiţi în Administraţia de Stat aşa cum se întâmplă în majoritatea statelor moderne şi puternice din punct de vedere economic, iar în viitoarea lege a pensiilor militare de stat trebuie să se prevadă cumulul pensiei cu salariul ce-l poate obţine pensionarul şi în domeniul bugetar de stat.
S-a recomandat că în acest scop reprezentanţii tuturor structurilor asociative trebuie să-şi unească eforturile pentru susţinerea unui punct de vedere comun în favoarea tuturor pensionarilor militari din întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Urmează ca Legea reparatorie, recent aprobată în parlament, să fie promulgată de Preşedintele României, Comandantul Forţelor Armate şi toţi cei prezenţi şi-au exprimat încrederea că nu vor exista motive ca aceasta să nu intre în vigoare.........

                    *
La această întâlnire a participat şi delegaţia SCMD care a împărtăşit aceleaşi aprecieri faţă de problematica pensionarilor militari din întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
PREŞEDINTELE A.N.C.M.R.R.
General (r) Prof.univ.dr.Mihai ILIESCU
 
 

C O M U N I C A T
Astazi, 20 iunie a.c., la sediul Guvernului, Comisia de dialog a CD al SCMD a fost invitata sa participe la o discutie cu domnii: viceprim-ministru Gabriel Oprea, care a exprimat si pozitia domnului Mircea Dusa (ministrul Apararii Nationale, aflat in misiune), Radu Stroeministru de Interne si domnul secretar de stat, gl. Ilie Botos.
La cea de-a doua parte a discutiilor a participat si domnul prim-ministru Victor Ponta.
La discutii a participat si o delegatie a ANCMRR condusa de domnul gl. (r) Mihai Iliescu.

Delegatia SCMD a adus multumiri membrilor prezenti ai Guvernului pentru modul in care au sprijinit actul de dreptate promis si facut fata de rezervisti prin promovarea in Parlament a PLX 164/2013. Totodata delegatia SCMD a ridicat urmatoarele probleme:

1.     Necesitatea ca Legea sa fie promulgata pana la sfarsitul acestei luni deoarece, in contextual actual al noilor decizii de revizuire, incepand cu data de 15 iulie si pana la sfarsitul anului, majoritatea rezervistilor nu numai ca nu vor ridica un leu din pensia lunara dar va trebui sa aduca de acasa sume considerabile pentru a acoperi impunerea pe 30 de luni din urma. In acest context, s-a adresat respectuasa rugaminte catre premierul Romaniei de a supune atentiei domnului  Presedinte, ca promulgarea in regim de urgenta a noii legi este o necesitate;

2.     Problema adoptarii in urgenta a PLX 109/2012, de restituire, pentru toti pensionarii Romaniei, a dreptului constitutional nelimitat la munca, problema care devine stringenta in contextual actualei Legi reparatorii, pentru ca administratia romaneasca si nu numai sa poata beneficia nerestrictionat de experienta specialistilor militari si civili din varii domenii, asa cum se procedeaza in toate statele membre UE si NATO;
3.     Urgentarea procedurilor de promovare a Legii pensiilor militare de stat, in masura sa redea nu numai celor iesiti in rezerva inainte de 01 ianuarie 2011, cat si, mai ales, celor trecuti in rezerva de atunci incoace, drepturile inerente profesiei de militar/politist, in conformitate cu legislatia statelor membre UE si NATO.;
4.     Solutii privind posibilitatea de reincadrare in Ministerul de Interne, atat a cadrelor tinere epurate in 2011 – inceputul lui 2012 din MI, cat si a profesinistilor din M.Ap.N. angajati pe baza de contract si disponibilizati la 45 de ani fara drepturi;
Delegatia SCMD, si-a manifestat cu aceasta ocazie dorinta de a coopera, in interesul comun al militarilor/politistilor, nu numai cu ANCMRR ci si cu celelalte asociatii, uniuni ale militarilor/politistilor, activi sau in rezerva, din toate componentele sistemului national de aparare.

       Presedintele SCMD

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu: