Un produs Blogger.

miercuri, iulie 31, 2013

SCMD ar fi fost informat că peste 10 zile va primi proiectul noii legi a pensiilor militare

0 comments
  -Din capul locului vă spun, d-lor secemediști, că nu trebuie să renuțați la capătul de cerere prin care contestați cuantumul  pensiei, așa cum vă indrumă Departamentul Juridic al SCMD, mai ales dacă ați contestat cuantumul revizuit pe motivul că nu v-au luat în calcul unele venituri, stagii sau sporuri.
-Nu cred că Legea 241/2013 se va aplica prin emiterea unor noi decizii, altele în afara celor pentru stabilirea cuantumului revizuit legal cuvenit. 
- Renunțarea la acțiunea  ajunsă pe rolul instanțelor nu se poate face decît, expres, în fața instanței.
Citiți mai jos prezizările Departamentului Juridic al SCMD:
1. Precizari inurma intrarii in vigoare a Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor masuri indomeniul pensiilor acordate beneficiarilor din sistemul de aparare, ordine publicasi siguranta nationala.
         Beneficiarii Legii nr. 241/19.07.2013 sunt militarii in rezerva cu pensii «ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cele cuvenite pentru luna decembrie 2010 » (art.1, alin. 1). Aceste pensii, incepand cu 01.10.2013, vor fi readuse la valoarea din decembrie 2010. In situatia in care, dupa trecerea in rezerva s-au inregistrat stagii de cotizare la sistemul asigurarilor sociale, la valoarea pensiei din decembrie 2010 se adauga drepturile cuvenite acestor stagii suplimentare (art.1, alin. 3).
          Conform prevederilor art. 1, alin. (4), cuantumul acestor pensii ar urma sa ramana asa pana la momentul in care printro recalculare sau revizuire ar rezulta un cuantum mai mare. Altfel spus, daca din inmultirea punctajului mediu anual propriu cu valoarea punctului de pensie ar rezulta o suma mai mare decat valoarea din decembrie 2010, atunci va fi luata in considerare suma mai mare. Mentionam ca aceasta lege ramane in vigoare doar pana la promulgarea noii legi a pensiilor militare de stat, lege care va guverna unitar sistemul pensiilor pentru militari, politisti si functionari cu statut special. In acest sens, presedintele SCMD a fost informat recent de catre factori guvernamentali ca in aprox. 10 zile SCMD va primi proiectul acestei legi, in vederea formularii unui punct de vedere si a unor propuneri din perspectiva sindicatului.
(continuarea comunicatului...)

Niciun comentariu: