Un produs Blogger.

luni, august 26, 2013

Se va opera o nouă modificare a Legii 263/2010?

0 comments
 
 Pe site-ul M. Muncii s-au publicat Strategia și Planul de acțiune pentru Ocuparea Forței de Muncă pe anii 2013-2020. Printre altele se prevede aceeași vărstă de pensionare pentru barbați și pentru femei.
Să urmeze o nouă lege a pensiilor din sistemul public? 
Legea 263/2010 prevede că bărbații  vor ieși la pensie la vîrsta de 65 ani, în anul 2014, iar femeile la vîrsta de 63 de ani, în anul 2030.
O rata de ocupare de 70% a persoanelor cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani, aceeasi varsta de pensionare pentru barbati si femei, precum si dezvoltarea unui sistem de monitorizare a tranzitiei tinerilor de la scoala sprepiata muncii. Toate acestea sunt obiectivele prevazute in Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in urmatorii sapte ani, lansata in dezbatere de reprezentantii Ministerului Muncii.
Strategia de Ocupare a Fortei de Munca are mai multe directii, printre care adoptarea unor politici pentruintegrarea femeilor si a altor grupuri vulnerabile pe piata muncii, dar si calificarea persoanelor somere pentru afacilita reintegrarea acestora pe piata muncii.
Totodata, reprezentantii Ministerului Muncii isi propun dezvoltarea Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca,astfel incat institutia sa poata interveni rapid in sprijinul celor recent deveniti someri, diminuand riscul ca acestiasa devina someri pe termen lung. Mai mult, spun reprezentantii Ministerului, pana in 2020 infrastructuraAgentiei se va modifica radical asigurand accesul informatiei mai rapid si pe cai diferite catre beneficiari.
 
 

Niciun comentariu: