Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 19, 2013

Palatul Drottningholm din Stockholm - resedinta a familiei regale suedeze - ca o crescatorie de gâste belgiene

2 comments
Castelul Drottningholm (“insulita Reginei”) a fost construit in jurul anilor 1700 pe insula Lovön, pe locul unui castel din piatra. Acesta fusese construit in anul 1580 de Ioan al III-lea al Suediei pentru regina Katarina.  De-a lungul timpului, castelul sufera mai multe reconstructii dar este abandonat in sec 19, in timpul domniei lui Carol XIV Ioan al Suediei, care-l considera un simbol al dinastiei vechi. Intre timp cladirile au fost grav avariate de intemperii.
In timpul domniei lui Oscar I si Oscar II, incepand cu 1846,  se manifesta un interes deosebit fata de palat si se incep primele reparatii dar si modernizari criticate la timpul respectiv.
In 1907 are loc o mare restaurare de patru ani a palatului, se urmareste readucerea la starea initiala iar curtea regala incepe sa-l foloseasca din nou in mod regulat.
De câtiva  ani, perechea regala a Suediei a parasit Palatul Regal din centrul capitalei si foloseste aripa din stanga a palatului Drottningholm ca resedinta permanenta. Restul este muzeu de arta deschis publicului. Si aici gasim celebrele gradini franceze lânga care sunt amenajate si gradini in stil englezesc.









2 comentarii:

Socrate spunea...

Am trecut pe acolo. Daca palatul este cum trebuie sa fie un palat regal , imprejurimile sunt splendide. Multumesc din inima partidului ( nu stiu care dar actual !) ca mi-a permis sa realizez o drumetie in Suedia , o minunata gradina a Nordului.

Huhu Rez spunea...

Si atunci când ai fost acolo erau gâstele prin curte? In toamna asta napârlisera de fulgi prin gradinile din fata palatului.