Un produs Blogger.

joi, octombrie 17, 2013

SCMD ameninta Casele Sectoriale de Pensii cu actiuni recuperatorii care nu au baza legala

26 comments
Intr-o informare despre demersurile juridice ale SCMD,  domnul Dogaru, ca un nespecialist intr-ale dreptului, expediaza subiectul dincolo de fruntarii, bâjbâind pe la Bug si Cotul Donului, asa cum ii sunt preocuparile de istoric militar.

Dupa ce o da in vileag pe doamna Mariana de la Muncii ca tine blocat de 4 luni proiectul Legii pensiilor militare, domnul istoric avertizeaza Casele Sectoriale sa restituie diferentele dintre cuantumul stabilit pe L 164 si cel stabilit prin revizuire, pentru ca asa i se pare domniei sale ca reglementeaza art. 2 din Legea 241/2013. In caz contrar SCMD incepe o avalansa de actiuni recuperatorii de care vor beneficia, ati inteles bine, doar membrii care au platit cotizatia.


„... am avertizat Casele sectoriale de pensii ca, daca nu dau drumul banilor abuziv retinuti, rezervistilor discriminati in ultimii doi ani, bani care nu afecteaza bugetul, existand prin decesele din ultimii patru ani ale camarazilor nostri, iar Legea 241 la art 2 prevede acest lucru, vom transforma actiunile inca pe rol pe defuncta "Revizuire", prin introducerea unui simplu capat de cerere, in actiuni recuperatorii, cu penalitatile de rigoare, iar in situatia celor care au pierdut   in justitie, vom declansa o noua actiune recuperatorie, gestionata exclusiv de SCMD, de care vor beneficia doar membrii cotizanti ai SCMD.” spune trufas domnul Dogaru


Si mie mi-ar conveni sa primesc din urma cuantumul din decembrie 2010, dar ce fac daca vine ulterior Curtea de Conturi si intreaba Casa Sectoriala care e baza legala a restituirii? Parca asa a inceput anul trecut si reevaluarea revizuirilor.  Nu cred ca mai da Ponta vreo scutire de recuperare.
Art.2 din legea 241/2013 spune ca se acorda din urma doar sumele rezultate ca diferenta intre revizuirile ulterioare si revizuirea initiala pe OUG nr.1/2011. Adica doar in cazul in care din revizuirile ulterioare, din oficiu sau la cerere, a rezultat un cuantum mai mare. Nu are relevanta aici cuantumul din decembrie 2010.
Actiunile recuperatorii inventate de domnul Dogaru nu au baza legala.

26 de comentarii:

Socrate spunea...

Decat sa se rotaiasca la CSP , domnul Dogaru ar face mult mai bine daca ar solicita domnului Dusa , ministru al apararii , sa intervina la Ministerul Muncii pentru a urgenta acel promis aviz pentru promovarea proiectului legii pensiilor militare (!). Dupa reactiile publice ale domnului Dusa se poate trage concluzia ca pentru dumnealui si nu numai , lentoarea este o calitate si ii convine . Asadar mult asteptata lege a pensiilor militare este un subiect doar de disputa si o amagire ( se stie ca pentru copii amagirea este o tactica parinteasca si cum batranii revin la mintea copiilor este firesc ca cei care ii indruma sa ii amageasca pentru a le face copilaria ,la varsta lor , mai fericita).

arti78 spunea...

Da' Curtea de Conturi nu a intervenit sa intrebe baza legala cand ni s-au falsificat fisele cu locurile de munca ? Ce sa inteleg, ca totul e la comanda politica ?!

arti78 spunea...

Dom' Socrate, proiectul nu este la ministerul muncii. Ministerul apararii spune ca este "la structurile centrale din MApN, cu expertiza in domeniu". Cel putin asa scrie intr-un raspuns pe care mi l-au dat la o petitie.

Huhu Rez spunea...

Tocmai Curtea de Conturi a constatat ca la Casa MApN nu s-a respectat HG 1294/2001 referitoare la grupele de munca . Unii pensionari din judetul Ilfov aveau pensiile calculate/revizuite dupa alte conditii de munca, nu cele di memoriile originale. De aici a pornit actiunea lui Dobritoiu de reevaluare a revizuirilor, actiune care nu s-a finalizat nici in prezent.

mosgoriot spunea...

Nu e vorba de falsificarea fiselor cu locurile de munca( arti 78 probabil voia sa spuna grupele de munca). Cred ca e vorba de aplicarea HGS 1019 la toti rezervistii( asa cum s-a mai scris s-a modificat doar Anexa la HG 1294/2001, deci toti care au iesit la pensie cu HG 1294 trebuie sa beneficieze de modificare care este mai favorabila.Trebuie sa beneficieze de modificare si restul rezervistilor altfel se intra in cap. discriminare).Ceea ce este f ciudat este faptul ca multi comentatori de pe aici ( cam de mucava) se opun aplicarii HGS 1019 la toti rezervistii, asa cum le-au bagat in cap( daca o mai avea cap ori au creierele spalate) mentorii lor ,considerand acest lucru ba un fals , ba un lucru ilegal etc. Excludem din discutie cazurile in care HGS 1019 a fost aplicata incorect iar cazurile respective pot fi rezolvate punctual. Discutam aici taierea abuziva si la plezneala a grupelor de munca operata in anul 2013 , cu alte cuvinte reevaluarea revizuirilor, la indemnul si cu deosebita abnegatie a catorva indivizi, dintre care unul cam certat cu legea si cu declaratii falsificate. Sindicatul milit. a sustinut teoria cuantumului mai avantajos. Si atunci de ce oare nu ar sustine si o HGS mai avantajoasa pentru militarii rezervisti? In fond, viata cazona a fost grea si stresanta pentru toti cei care au activat sub arme si dupa zeci de ani de sacrificii ar merita ceva mai favorabil. De ce unii o considera un fals? Atata prostie pe mp nu prea am intalnit.

cipriotis octopus spunea...

Este adevarat ca nu exista in prezent baza legala pentru vre-o restituire rezultata cu urmare a retinerilor in urma revizuirii, insa acele retineri pot fi considerate abuzive.Iar daca Dogaru face presiuni, bine macar ca face ceva, e mai bine decat sa stai sa comentezi si sa nu faci nimic.Cred ca efortul principal trebuie indreptat catre aprobarea in regim de urgenta a proiectului Legii pensiilor militare de stat si eliminarea discriminarii create prin acordarea sporurilor la pensie pentru incadrarea in grupele de munca in mod diferentiat , pentru cei trecuti in rezerva incepand cu 2011.

Huhu Rez spunea...

Aici nu e vorba de interpretare sau de creiere spalate ci de stricta aplicare a legii...ca ne convine sau nu.
Nu e clar din art. 29 din Legea 263/2010 ca HG 1294/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica numai cadrelor militare in activitate?
Din acest articol rezulta ca Hg 1294/2001 nu se aplica deloc celor care la data intrarii in vigoare a legii, respectiv la data de 01 01 2011, erau rezervisti, cu sau fara drept de pensie?
Noroc ca militarii pensionari la data de 31 12 2010 au beneficiat de sporul pentru conditiile de munca in baza legii 164/2001, cu modificarile introduse prin L 90/2007,si in baza Legii 119/2010.

Karadeniz spunea...

@Huhu Rez

Păi nu prea e clar. Condițiile de muncă se acordă și se
aplică celor ce muncesc. Pentru aceste condiții benficiază de niște drepturi și
la pensionare. Dacă ulterior aceste
condiții de muncă se modifică iar modificarea se extinde și pentru perioade din
trecut, de aceste modificări beneficiază toți cei în activitate în perioadele respective.

La aliniatul 1 din acel articol se spune ”Sunt încadrate în condiții deosebite
locurile de muncă stabilite în baza criteriilor și metodologiei prevăzute de
legislația în vigoare la data încadrării acestora.”

Dacă citiți cu atenție toate articolele din acel capitol observați că
aceste condiții de muncă sunt extinse și
pentru perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001 (vezi art. 30 al. 4).

Și legea 119 la art. 8 și art. 3 din metodologia de calcul a OuG 1/2011, apărută după intrarea în vigoare a legii 263, se referă la HG 1294 cu modificările ulterioare.

Problema cu HGS 1019 este următoarea. Dacă aceste noi condiții de muncă s-ar fi aplicat celor activi doar de la data
întrării în vigoare a acestei hotărâri
nu mai era nimic de zis. Dar cum ele se extind și în trecut pentru cei activi normal și logic trebuie
aplicate și celor pensionați anterior. Pentru lucru în aceleași codiții de
muncă și în aceeași perioadă de timp nu e
corect ca unii să fie încadrați într-o
grupă de muncă iar alții într-o grupă superioară.

Karadeniz spunea...

@mosgoriot
Arti.78 a spus corect. Conform M 116/2002 - anexa 3 fișa de evidență în care se ține evidența perioadelor în care cadrele militare în activitate lucrează în condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, care se păstrează în memoriul original și se aduce anual la cunoștință cadrelor militare pe bază de semnătură în aceasta, se numește ”Fișa cu locurile de muncă în care a lucrat … grad,
numele și prenumele… și care îi dau dreptul la încadrare în locuri de muncă și activități cu condiții deosebite, speciale și alte condiții.
Și în fapt este vorba despre un fals. E drept că nu s-au falsificat aceste fișe din memoriile originale, nu cred că erau amatori pentru așa ceva, nici măcar pe bază de ordin. Mânaria, ordonată de Oprea și pusă în aplicare de subordonați, în frunte cu doamna Lupu, a constat în întocmirea, pentru cei cu pensiile
diminuate ori pentru pensionarii militari membri UNPR, unor alte fișe de evidență de către CMZ București, în care locurile de muncă ale respectivilor erau încadrateîn grupe de muncă conform noii anexe din HGS 1294 dar fără a fi specificată aceasta ca bază legală. În baza acestor anexe, funcționarii CSP
au rerevizuit oarecum legal, în sensul în care nu au observat că aceste fișe noi nu au aclași emitent ca și cele anterioare, în cazul meu, de CMZ Constanța,
ci de CMZ București.
Pentru aplicarea HGS 1019 tuturor pensionarilor militari este nevoie de ceva sume în plus destul de mari pe care guvernul nu e dispus să le acorde.
Cum sunt acțiuni în justiție și pe această chestie, probabil că în viitor aceasta se va pronunța și în această chestie. Dacă senținșele ne vor fi favorabile e posibil să primim cândva și aceste sporuri la pensie ori guvernul de atunci să se
eschiveze și să vină cu acea lege a pensiilor militare ce acum stă la naftalină.

mosgoriot spunea...

Nu cred ca trebuie sa privim aplicarea HGS 1019 neaparat ca o manarie. Cei care erau la conducere atunci, la recalculare si-au dat seama ca foarte multe pensii militare vor scadea( ceea ce nu era in nici un fel corect) si atunci au introdus algoritmul cu grupe. Nu au fost facute simulari si asa s-a ajuns ca unele categorii de militari, cu grade mici sa aiba pensii mult mai mari decat fosti comandanti de U, MU, etc ceea ce e iarasi anormal. Personal nu cred ca membrii UNPR au beneficiat de favoruri speciale. Privind sumele in plus pe care Guvernul ar trebui sa le scoata pentru aplicarea HGS 1019 iar nu cred ca e o problema mare. O simpla crestere a redeventei in 2014( la valori decente nu ca acum) intr-un domeniu ar aduce miliarde la buget. Si vanzarea la preturi corecte a ceea ce a mai ramas dupa jaful sustinut din ultimii 23 de ani ar aduce sume uriase.Asa cum au fost gasite sume pentru resuscitarea in luna oct. a.c. a unor pensii de peste 10.000 lei asa trebuie gasite si solutii pentru a corecta anomaliile cu aplicarea diferentiata , preferentiala si discriminatorie care se face acum cu HGS 1019.Privind aplicarea HGS 1019 la toti pensionarii militari, cred ca este o chestiune legala care trebuie reglementata in regim de urgenta, altfel este caz clar de discriminare. Orice instanta judecatoreasca nu poate sa nu dea castig de cauza celor nedreptatiti. Nu poti sa acorzi grupa speciala unui rezervist care a muncit sa zicem in perioada 2000-2010 intr-o unitate, pe o functie si a iesit la pensie in ian 2011 iar colegului sau, care a muncit in 2000-2010 cot la cot cu el, pe functie similara, in aceleasi conditii dar a iesit la pensie in dec 2010 sa-i acorzi normale.

Socrate spunea...

Bravo ... nene !. Acum suntem si " fosti comandanti de conjuctura " ,adica fosti conducatori de turme , de cirezi , de haite . Ai picat si dumneata in patima lui Lupus ?. Si mai si judeci sui . Pai , revenirea la cuantumul cel mai avantajos in plata pensiilor nu inseamna ca nemultumirile produse de aberanta metodologie de calculare a punctajului mediu anual au fost eliminate , din contra , s-au amplificat. Sunt detalii mai subtile pe care unii nu le inteleg cu toate ca sunt aproape evidente.

cipriotis octopus spunea...

Referitor la: "Aici nu e vorba de interpretare sau de creiere spalate ci de stricta aplicare a legii...ca ne convine sau nu." Mi s-a parut ca tocmai reprosai unui coleg ca interpreteaza prea rigid legea. Pai ori aplicam strict legea, ori "flexibil", hai sa ne hotaram.Eu personal sunt de acord in totalitate cu Karadeniz, este si corect dpdv juridic si nici nu se creaza o discriminare evidenta prin aplicarea HGS 1019 tuturor pensionarilor, indiferent de data trecerii in rezerva. Este parerea mea ferma, chiar este inutil sa incerci sa ma convingi ca albul e negru sau....viceversa, vorba lui Birlic.

Huhu Rez spunea...

Pai....ce solde au avut acei comandanti daca au pensia revizuita mai mica decât a subofiterilor din subordine?
Ai dreptate ! Pensia in plata acordata potrivit L 241 nu elimina pensia revizuita ci concureaza cu aceasta.

Huhu Rez spunea...

Aici se discuta despre faptul ca, potrivit textului de lege, Casa Sectoriala nu poate aplica de la sine putere si cum vrea HG S 1019/2010. N-o lasa Legea 263/2010.
Casa spune ca trebuie mai intâi modificata L 263/2010.

karadeniz spunea...

@moșgoriot - 11 ore în urmă
Mânăria a constat în modificarea unor grupe de muncă fără a utiliza ca bază legală HGS1019, ci acordarea de grupe de muncă ca și cum ar fi fost corectate niște erori. Aceasta s-a făcut preferențial. Primii au primit aceste grupe cei care
primiseră scrisori de la Gabriel Oprea că le-au mărit pensiile, și figurau cu
aceste pensii mărite în tabelele succesive ale MApN, și care la primirea deciziilor de revizuire s-au trezit în fapt cu pensii micșorate. Aceștia au fost prima prioritate pentru că aveau aceste scrisori ca argument să atace în instanțe, cu succes, deciziile de revizuire. Acestora li s-au modificat, acolo unde se putea, toate condițiile de muncă. Au primit condiții deosebite la tot ce a insemnat condiții normale inclusiv cursuri, Academie militară etc. Au primit condiții speciale acolo unde aveau condiții deosebite iar unii au primit și alte condiții, cazul unor subofițeri și maiștri și de prin Suceava și Botoșani convertiți brusc în scafandri.
Lor le-au urmat parte din cei care aveau pensiile diminuate încă de la prima serie de tabele și care descoperiseră diferite inadvertențe și omisiuni în adeverințele de venit, parte din ele demonstrate cu documente. Acestora li s-au aplicat aceste modificări de grupe doar parțial ,pentru câțiva ani de zile, mai de final de carieră, obținând măriri ale pensiilor de până le 3-4 sute de lei. Puteți crede personal ce doriți, dar există decizii de revizuire ale unor membri UNPR în care acestora le erau mărite grupele nejustificat chiar și față de prevederile HGS 1019. Unii săreau direct de la condiții normale la alte condiții. Corelați acest lucru cu celebrele avansari în rezervă pentru unii membri UNPR de la subofițer ori MM la colonel ori Lt.col.
Ar fi multe de spus despre această HGS 1019 dar în arhiva acestui blog s-a discutat șiexemplificat cam totul. Căutați și o să gasiți inclusiv aici decizie
de revizuire cu modificare de la condiții normale la alte condiții și cu
revenire ulterioară. Și despre cât ar insemna ca efort la bugetul de pensii
aplicarea prevederilor HGS 1019 tuturor pensionarilor militari ori cât de legală
ar fi această aplicare, o să găsiți, dacă aveți timp și răbdare, prin arhivă.

karadeniz spunea...

Huhu Rez -9 ore în urmă

După principiul contributivității gradul și funcția deținută nu au aceeași
relevanță în ierarhia pensiilor ca pe legea 164 ori anterioarele ei, ci doar valorile soldelor. Sunt cazuri, nudoar izolate ci sute, poate mai mult, în care chiar la vechime egală un mm/subof. să aibă pensie mai mare ca un ofițer ori un ofițer să aibă pensia mult mai mare ca un alt ofițer la grade, funcții și condiții de muncă egale .
Aparent, fiind o ierarhie militară acest lucru nu pare posibil și e pus pe seama diferențelor de vechime ori a grupelor de muncă diferite, sau, cum spuneți, pe situațiile de la recalcularea din ianuarie 2011.
Realitatea din teren e alta și are multe cauze, dezbătute la vremea lor pe acest blog. Câteva din ele ar fi:
În cadrul vechimii intră și școala militară iar maistri și subofițerii aveau durata scolii militare mai mică decât ofițerii ( vorbind de aceleași arme) obținând grade și funcții mai devreme, iar până prin anii 80 aceștia proveneau preponderent din câmpul muncii, deci aveau vechime și venituri anterior carierei militare.
O diferențere este făcută și la calculul punctajului lunar și anual, acel raport dintre venitul lunar și salariu mediu pe economie. Dacă analizăm anexele
1 și 2 din OuG 1 vom obseva ca luînd o soldă oarecare de grad și funcție și salariu mediu și facând raportul lor în ani diferiți din perioada 1952-2010 obținem valori diferite ale punctajului lunar și anual.
În cazul meu în 1995 aveam punctajul anual mai mare decât în anii 1996-1998,
pe aceeași funcție, deși din 1996 avansasem în grad.
Uităm că mulți miltari au fost detașați ani buni în diferite sectoare ale economiei naționale ori prin alte structuri ale statului și veniturile obținute acolo, care se echivalează pe legea contributivă cu solda de funcție, erau mult mai mari decât a omologilor lor rămași în sistemul militar. Maiștri și ofițerii de marină detașați la IPO Tulcea de la înființarea flotei de pescuit oceanic ori la NAVROM, Subofițerii, maiștri și ofițerii detașați în economia națională, Canal, Transfăgărășan, exploatări miniere, și alte șantiere și obiective economice, pe cei care au lucrat aproape toată cariera în industria de apărare, scafandri militari care au acționat cam la toate obiectivele economice ce presupunea intervenția lor.
Uităm sportivii clubului Steaua, cea mai mare parte din ei fiind ofițeri sau
subofițeri. Doar salariu de bază al unui fotbalist, fără prime de joc, era cât al unui pilot militar de încercare.
Uităm că și înainte dar mai ales după 1990 mulți militari au fost încadrați, diferite perioade, în alte structuri de apărare, mult mai bine plătite, SRI, SIE, SPP, ISU, etc, revenind spre pensionare în cadrul MAp.N.
Dar există diferențe mari și în cadrul acestei instituții militare. Maiștri din aviație care primeau foarte multe sporuri. Găsiți în arhivă comentariile lui tigri2 despre
veniturile acestora. În 1981, eu lt. pe funcție de cpt, ambarcat, grupa alte condiții, vecinul meu, mm cl. III, ambarcat grupa alte condiții, scafandru de mare adâncime. Eu soldă lunară medie 3500 lei el soldă lunară medie 7000 lei.

georgescu spunea...

Corect! Goprea a premeditat totul! Pentru a evita o adevarata lovitura de stat, groparul armatei romane a luat pe sest cateva masuri urgente:
- a marit functiile comandantilor de CMJ de la lt.col. la col;
- a avansat soldatii si MM UNPR-isti la gradul de general in rezerva;
- a scos la secret HGS1019/2010 si a bagat sporuri la greu unor devotati UNPR-isti;
- a trimis srisori de felicitare pentru devotamentul in apararea cuceririlor revolutioare unor sustinatori ai UNPR.

Huhu Rez spunea...

Scrisorile le-a trimis pentru linistire
la toti care in ian 2011 primisera pensie micsorata. Aici n-ai nimerit-o. Si eu am primit scrisoare desi nu aveam treaba cu PC.
La fel si cu modificarea fisei cu grupele de munca.

mos alecu spunea...

Of , of ...
Greu-îi cu propaganda asta ! ...


Ni se spune ca vestitele scrisori ale lui gropea ar fi fost trimise celor carora le SCAZUSERA pensiile in ian 2011 ...
I-auzi , ia ! ...


Scrisorile "ii atentionau" pe cei carora le CRESCUSERA pensiile ca treb'e sa fie nesfirsit de recunoscatori celui care "s-a zbatut" si le-a facut bucuria cresterii pensiilor ... sa fie recunoscatori lui si partidului lui !


Numai ca , dintr-o timpita graba , au trimis astfel de scrisori si multora dintre cei carora "zbaterea" gropului le produsese SCADEREA pensiei ...



Sint cunoscute (si pe acest blog) reactiile unor "scazuti" care , dupa primirea scrisorii , amenintau cu cererea in justitie a modificarii deciziilor de pensie in concordanta ca textul scrisorii ...

cipriotis octopus spunea...

De acord, dar nu se discuta doar asta.Daca tii sa fii avocatul CSP, nici o problema.

georgescu spunea...

Mai nene, mata nu vrei sa intelegi ca, pe timpul dictaturii clasei muncitoare un MM avea solda mai mare decat un capitan? Si de aici, dupa principiul bocciului precum ca, tara te vrea prost, de ca sa mai inveti carte sa ajungi ofiter cand coloana vertebrala a armatei o reprezinta subofiterii si MM si ca oricum vei avea o pensie mai mica? Dupa ce ai trecut in rezerva nu te mai respecta nimeni ! In ziua de azi, respectul este direct proportional cu veniturile obtinute!

Huhu Rez spunea...

Mai, nene, daca MM avea solda mai mare nu este normal ca sa aiba si pensie mai mare decat capitanul?
Unii zic ca ar avea pensia mai mare decât a colonelului.

karadeniz spunea...

În OuG 1 există niște tabele cu soldele minime de grad și funcție. Am luat solda unui mm pr. comparativ cu a unui cpt.
Din 1959 până în 1968 cpt avea mai mult cu 297 lei decât mmpr. Din 1969 până în 1992 mmpr avea mai mult decât cpt: cu 132 lei în 1969; cu 471 lei în 1976; cu 367 în 1980; cu 391 lei în1984; cu 426 lei în 1988; cu 362 de lei în 1990 și raportul se menține favorabil mmpr până în 1993 când cpt are iar mai mult decât mm pr.
Aparent aveți dreptate, doar că gradul de cpt era atribuit unui ofiter pâna pe la jumătatea carierei pe când cel al mmpr după
jumatatea carierei. La solda mai mare a mmpr. contribuia și cea de-a 6-a ori a 7-a gradație pe când cpt avea cel mult 3-4 gradații.
Cum cpt ieșea la pensie cel puțin lt.col, la vechime și condiții de muncă similare mmpr. nu putea avea pensie mai mare.
Acum dacă comparăm un colonel ce a lucrat toată viața în condiții normale, cel mult deosebite și un MMpr. ce a lucrat
preponderent în grupa alte condiții și a mai beneficiat și de niște detașări ori locuri de muncă din cele enunțate mai sus e posibil ca pe principiul contributivității sa aibă pensie mai mare la vechime egală.
Treaba cu respectul nu are nimic cu trecerea în rezervă și nici cu veniturile.

georgescu spunea...

MM erau incadrati direct pe functie de MM Pr. pe cand ofiterii urcau de jos treapta cu treapta. Nu mai spun ca un muncitor specialist avea o retributie mai mare ca a unui lt.col.!

karadeniz spunea...

Nu toți maiștri erau încadrați pe funcții de principal. Existau și muncitori care aveau salarii mai mari ca solda unui lt. col. Descrieți o stare de fapt din trecut generalizând,dar concret ce doriți sau ce propuneți ?

colonel spunea...

Propun ca toti pensionarii din tara asta sa aibe pensia de1000 ron (militari+civili). Asa s-ar face maaaare dreptate. Toata lumea ar fi cea mai egala. Nu vedeti ca se vorbeste mult si se face...nimic? Nu are lumea somn de pensiile militarilor (imense). Invidia si rautatea ne roade, probabil ca de asta suntem unde suntem. Nu se va recalcula nici o pensie militara pt ca orice calcul inseamna bani in plus si ei se vaita toata ziua ca nu au. Se spune ca, Casa de Pensii a MI a dat faliment. De unde? S-au amestecat banii sa li piarda urma si s-a furat ca in codru .Despre ce vorbim? Se da niste praf in ochi pt 2010 (care trebuia dat si pt 2011-2012, dar lasa) si gata. Oricum e electorala treaba. Asa ca sa zicem mersi ca luam si banii astia daca mai comentam mult. Las-o ma ca merge asa....