Un produs Blogger.

marți, noiembrie 05, 2013

Abrogarea cap IV din Legea 329/2009 n-a fost respinsa de Camera Deputatilor

14 comments
Astazi intrase in dezbateri la Camera, cu propuneri de respingere, proiectul de lege prin care se elimina interdictia cumulului pensiei cu salariul din sistemul bugetar.
Dupa dezbateri, cu votul de ma jos, proiectul a fost retrimis spre analiza la Comisia de munca si protectie sociala.
PL 109/2012 pentru abrogarea Cap.IV(art.17-26)din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional
10:45 11240 Retrimitere la comisie 119 118 1 0 -

14 comentarii:

mos alecu spunea...

Si ANCMRR , dar si SCMD se lauda cu marile "succesuri" obtinute in acest sens ...
S-ar parea ca "ambele-amindoua" conduceri s-ar fi intilnit cu reprezentantul curvernului , multistelatul goprea . De la acesta ar fi primit promisiuni "căcălău" ... ca urmare ambele conduceri se intrec in a-i aduce multumiri (mai curopupiste din partea SCMD) . Pentru "a lua caimacul" celor de la ANCMRR , cei de la SCMD il ridica la curopupeala si pe , mai putin stelatul , primar al sect. 2 ... Gretosii dracului ! ...


Interesant este ca din delegatia ANCMRR a lipsit omniprezentul (si mult iugitorul de contributeala) C.Alexandru ...

mos alecu spunea...

Iaca_ca ANCMRR o fo' si la şParlament ...
Si-o fo' si multilateralul A.Constantin ...
Ş'au discutat ca-ntre specialisti cunoscatori ai legilor !
Ş'au spus ei (probabil ca_C.Alexandru) ca nu-i nici un efort bugetar cu ocuparea functiilor de catre pensionari , pen'ca acele functii "se ezista" si sint bugetate .

Si nu's ce "fruntas" din parlament a ramas cu gura cascata , si s-a minunat de cita dreptate au ei ...


Numai ca niste bani alocati pentru o functie ... daca nu se ocupa functia , insemneaza ca acei bani nu se cheltuiesc . Iar daca functia este ocupata (si banii se cheltuiesc) ... aiasta insemneaza "un efort bugetar" fata de situatia anterioara ...
Dar nu asta ar fi problema !

Ambele echipe de "negociatori" au fost formate din niste tăntălăi ! Spun ei ca "functiile exista si sint bugetate" . Da , desteptilor , functiile exista si sint bugetate , dar pentru a fi ocupate de altcineva trebuie sa fie eliberate de ocupantul anterior . Iar in momentul cind o functie se elibereaza ... SE BLOCHEAZA instantaneu ! Deci ... ca_cum nici n-ar mai exista !
Sigur ca functia despre care am vorbit poate fi ocupata ... dupa ce mai mor inca 6 (sase) ocupanti de functii in institutia respectiva ... acest lucru intimplindu-se mai la vara inspre toamna !



Negociatorii lui Pulea-spatarul !

mosgoriot spunea...

Interzicerea cumulului pensie-salariu( la stat) e absolut normala intr-o societate normala. Caci nu e normal sa iesi azi la pensie ( cu o pensie grasa stabilita in baza unor amendamente smecheresti la L164 de regula) iar a 2-a zi sa fii numit , prin concurs.....de imprejurari......pe aceeasi fonktzie...transformata de tine pentru tine...intr-o fonktzie de fp.

acvila spunea...

mos alecule , eu ca ultim maidanez , iti dau perfecta dreptate.
Cum ar fi fost daca politrucaii astia de pe la SCMD si ANMCRR mari rezolvitori de interese personale pina acum si mari doritori de niste functii de taiat frunza la ciini pe la stat,basca niscai ceva consilieri parlamentari cu pensie si salariu cumulat, ar fi ridicat catre fruntasii parlamentari problema arzatoare a noii legi a pensiilor militare si absoluta necesara pentru toti pensionarii rezolvare-reglementare a problemei incadrarii in grupe de munca conform HG 1019.
Se poate ca acest ultim demers pe linga parlamentari sa fie ultimul interes al fruntasilor celor doua asociatiuni? Eu cred ca da.

cipriotis octopus spunea...

Eu cred ca generalizarea e o prostie.Macar pentru functiile unicat sau cele la care atragerea fortei de munca se face cu dificultate ar trebui lasata posibilitatea angajarii de pensionari.
Cat despre cei care au iesit la pensie si apoi s-au reangajat pe functii similare, aici ai perfecta dreptate. Eu speram sa vad cativa "smecheri" de astia la parnaie.
Dar DNA are alte prioritati, se pare.

cipriotis octopus spunea...

Si SCMD si ANCMRR se intrec, de ceva vreme incoace, sa pupe cu entuziasm dosul tov. gral Oprea. E drept ca ANCMRR are ceva mai multa vechime, de prin 2010.
Pacat este de oamenii care platesc cotizatia de sindicat in speranta

iulius spunea...

aaaa

mos alecu spunea...

@ mos goriot
La chestia cu "amendamentele smecheresti la L.164" puteti sa ne prezentati si noua (macar) unul din acele amendamente ?

Legat de "aceeasi functie" :
- daca niste atributiuni trebuiau a fi indeplinite de un cadru militar ... functia era specifica acestei categorii de personal , cu o retributie coerspunzatoare acestei categorii de personal
- daca aceleasi atributiuni se stabilea a fi indeplinite de un civil ... functia NU MAI ERA ACEEASI , iar retributia era stabilita corespunzator acelei categorii de personal (mai mare sau mai mica decit retributia pentru un cadru militar) .

Anormalitatea (???) cumulului pensie-salariu nu consta in acele elemente ...
Putem vorbi despre o oarecare IMORALITATE ... nu despre ANORMALITATE ...
- tu , pensionarul , ti-ai "facut datoria fata de societate" si pentru aceasta primesti pensie
- lasa locul tau de munca unuia mai tinar , care sa munceasca pentru a-si cistiga existenta .

Numai ca bocciii au transformat aceasta eventuala imoralitate intr-un adevarat jigodism :
- tu , pensionarul , ti-ai "facut datoria fata de societate" si pentru aceasta primesti pensie
- locul tau de munca se blocheaza ... asa ca unul mai tinar nu are unde munci pentru a-si cistiga existenta
Iar "conducaretii" de azi au preluat cu entuziasm metoda boccie si o duc "pe cele mai inalte culmi" ...

mos alecu spunea...

@ acvila
Nu inteleg care-i "şpilul" cu autodefinirea dvs. ca : "eu ca ultim maidanez" !...


Eu inclusesem in acea categorie un grup de "cetateni" cu un specific al comentariilor foarte bine definit ...
Chiar ... pe unde vor mai fi fiind baietii din echipa de maidanezi ?



Modul de exprimare si temele abordate de dvs. (pina in prezent) nu va califica a fi corespunzator pentru includerea in acea echipa ...

mosgoriot spunea...

Nu cunosc nici un amendament din pacate, ele au fost accesibile doar unora. In baza lor au iesit unii la pensie la 45-48 de ani cu pensii de 8000, 9000, 10.000, 11.000, 12.000 lei etc si nu au fost mari comandanti de osti, nici de MU etc. Nu au fost nici magistrati, acestia fiind o casta cu totul aparte. Au fost in mare cam paraleli cu viata cazona.

acvila spunea...

@ mos alecu
”Chiar ... pe unde vor mai fi fiind baietii din echipa de maidanezi ? ”
Unu-i pe aici respectiv ”ultimul venit”-dupa spusele domniei voastre cindva ,sper sa apara si restul. Strict necesar.

mos alecu spunea...

@ mosgoriot
La chestia cu " amendamentele accesibile doar unora" ...
Destul de recent a mai fost vorba pe aici despre acesta problema ... parca tot la o interventia a dvs.

La explicatiile date atunci ... bineinteles ca ati refuzat sa le acceptati si ati ramas la convingerile dvs ...
Cei cu acele pensii de j'de mii de lei pe care le prezentati , nu au beneficiat de "amendamente accesibile doar unora" , dar , intr-adevar , au fost "cam paraleli cu viata cazona" . Ei au fost detasati (nu trecuti in rezerva) pentru indeplinrea de functii in "civilie" : prin diferite ministere , institutii centrale , prefecturi , regii autonome , si dracu mai stie pe unde . Acolo primeau salarii (indemnizatii) "babane" pentru ca functiile pe care le indeplineau asa erau salarizate . Acele salarii (indemnizatii) au fost luate in calcul (pentru pensie pe L.164) drept SOLDA LOR DE FUNCTIE pentru perioada in care lucrau acolo . Acest lucru explica pensiile lor cu mult mai mari decit pensiile primite de fostii sefi ai SMG (care nu puteau depasi 6-7.000 lei) . Foarte multi dintre aceia au pensii tot de j'de mii de lei si dupa re...re...re...

mos alecu spunea...

@ acvila
Daca prin acel "ultim venit" intelegem amindoi aceeasi caracatita ...
Din cite imi mai aduc aminte , atinsese , deabia , stadiul de candidat la statutul de membru al haitei de maidanezi ...

Eu , mai exigent din fire , nu-i acordasem inca statutul de "membru cu drepturi depline" al haitei de maidanezi ...
Iar activitatea (subiectele si modul de abordare a problemelor) pe care o desfasoara aici in prezent ... il descalifica pe deplin de a mai aspira la acel statut ...

cipriotis octopus spunea...

Maine il invatam pe b.
Vom spune bbbb...