Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 13, 2013

ANCMRR din MApN isi ridica obedienta la grad de virtute

24 comments
Este totusi o surpriza sa citesti intr-un raport al ANCMRR ca aceasta asociatie a actionat pentru
 „ a anihila efectele nocive asupra ANCMRR şi a rezerviştilor (pensionarilor) militari, ale unor măsuri concepute la nivelul Guvernului şi chiar a Parlamentului României.” când toata lumea stie ca asociatiile cadrelor militare in rezerva, nu numai din MApN, ci si cele din MAI si SRI, s-au facut pres sub cizmele ministrilor de resort din guvernele Boc si Unguianu, remarcându-se doar  prin comunicate scrise la comanda impotriva actiunilor de protest initiate de SCMD.
Daca asociatiile de rezervisti isi exercitau onorabil rolul de protector al pensionarilor nu mai era nevoie sa se infiinteze SCMD.
Când a vorbit domnul general Iliescu despre masurile abuzive si ilegale ale guvernului Boc, asa cum, cu nerusinare,  aminteste in raportul citit la Conferinta Nationala de saptamâna trecuta?  Dânsul si primarele Ontanu ridicau osanale conducerii de partid si comandirului suprem, in timp ce sindicalistii lui Dogaru marsaluiau pe strazi pentru mentinerea pensiilor militare.
ANCMRR isi aroga merite pe seama actiunilor sindicalistilor sau a actiunilor individuale ale unor pensionari militari.
ANCMRR are tupeul sa dezavueze atitudinea critica a presei fata de inactiunile sale. Cu obedienta specifica presedintilor de asociatii  ale rezervistilor din Armata, Ordine Publica si Siguranta Nationala pensiile militare ramâneau la cuantumul calculat in ianuarie 2011.
Cu toate aceste critici, n-as putea sa nu remarc diplomatia ANCMRR  in relatia cu vicepremierul Oprea in initierea si promovarea proiectului Legii 241/2013.

Redau  fragmentul din Raport  in care presedintele ANCMRR  se lauda ca ar fi opus rezistenta guvernului Boc si lui Traian Basescu in problema pensiilor militare.

„ONORATĂ ASISTENŢĂ,
Suntem obligaţi să vă reamintim că perioada parcursă de la Conferinţa precedentă, cu preponderenţă etapa 2009 – semestrul I 2012, a fost cu totul specială; a impus condiţii aparte de lucru la nivelul întregii Asociaţii, ne-a determinat, plecând de la „Mesajul de alertă” din februarie 2009, să concepem noi demersuri cu caracter prioritar şi să acţionăm cu toată răspunderea pentru a anihila efectele nocive asupra ANCMRR şi a rezerviştilor (pensionarilor) militari, ale unor măsuri concepute la nivelul Guvernului şi chiar a Parlamentului României.
Armata a fost supusă unui linşaj mediatic din partea unor politicieni care doreau cu orice preţ să câştige voturi pe spatele militarilor, să-i întoarcă pe militari împotriva militarilor, urmărindu-se manipularea acestora, care puteau deveni instrumente sau victime ale dezinformării; se urmărea zdruncinarea încrederii românilor în Armată, să-i defăimeze prestigiul câştigat alături de Biserica Ortodoxă de-a lungul vremii, cu tendinţe făţişe de afectare a capacităţii de apărare a României.
În contextul general creat în acel timp putem afirma că anul 2010 a marcat începutul unei perioade dintre cele mai dificile pentru fiinţarea Asociaţiei în ansamblu şi la toate nivelurile structurale.
Apreciem că pe fondul măsurilor ilegale şi abuzive ale Guvernului s-a declanşat o stare generală de nemulţumire, îngrijorare şi dezamăgire în rândul cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi familiilor acestora, amplificată de neregulile, erorile şi omisiunile constatate în adeverinţele de venituri ce s-au eliberat până la 30.12.2010 şi, care, au prejudiciat în luna ianuarie 2011 pentru 80% dintre aceştia, cuantumul pensiilor militare.
Trebuie să recunoaştem deschis, că pentru conducerea centrală a Asociaţiei greutăţile obiective, urmare a măsurilor impuse de Guvern au fost amplificate nejustificat de lipsa de înţelegere a poziţiei Biroului Permanent Central faţă de situaţia creată, de lipsa de comunicare cu membrii filialelor dar şi chiar a neîncrederii induse în demersurile iniţiate de Biroul Permanent Central.
Dar, ancorându-ne în realitatea cotidiană a vremii, ANCMRR, Consiliul Director, Biroul Permanent Central şi filialele, au prioritizat demersurile pentru disocierea segmentului socio-profesional ce-l reprezintă militarul în activitate sau în rezervă (retragere) de celelalte categorii socio-profesionale, acesta să nu fie supus comparaţiei, adresându-ne în mod oficial guvernanţilor, tuturor politicienilor şi chiar tuturor românilor că privaţiunile, rigorile, aspiraţiile şi exigenţele serviciului militar au fost impuse unui militar (pensionar) de pe băncile liceului militar, la vârsta de 14 ani, fiind aplicate şi suportate fără crâcnire timp de 40-45 de ani până la pensie, ele au fost asumate prin jurământ de credinţă faţă de Ţară, impuse prin Lege şi ordine ale M.Ap.N., militarul fiind obligat să apere România chiar cu preţul vieţii.
În acest sens, menţionăm că am înaintat Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Comisiilor de Apărare, Comisiilor Muncă şi Protecţie Socială ale Parlamentului, Avocatului Poporului, Primului ministru al Guvernului toate argumentele care motivau poziţia noastră, exprimată în raport cu intenţia guvernului de a include pensia militară în sistemul unic.
Poziţia noastră a fost fermă, insistând ca legislaţia în vigoare referitoare la armată să fie armonizată pe deplin la legislaţia armatelor din NATO şi UE.
Nu am dat curs unor îndemnuri adresate şi proferări în mass-media de către diferite persoane şi structuri asociative prin care să prejudiciem „stabilitatea” în ţară, să nu ştirbim cu nimic prestigiul Armatei în cadrul societăţii româneşti, iar în virtutea verticalităţii şi seriozităţii noastre demonstrate în cei 88 de ani de la atestarea juridică a Asociaţiei am avertizat că dacă aşteptările noastre vor fi spulberate, ne rezervăm fără echivoc dreptul ca în numele tuturor membrilor Asociaţiei să facem uz de toate posibilităţile legale împotriva unor măsuri nedrepte, a unei legi antiromâneşti, pentru a ni se recunoaşte şi respecta drepturile consfinţite prin Constituţie şi dobândite prin Lege.
Este demn de menţionat că după aprobarea Legii nr.119/ 2010, Asociaţia a reluat intervenţiile în Parlamentul şi Guvernul României, Avocatul Poporului, inclusiv acţionarea în instanţă a Guvernului în numele celor 2366 de membrii ai Asociaţiei care au înregistrat scăderea cuantumului pensiilor.
Am subliniat, cu tărie în argumentele noastre, că în contextul în care Armata Activă şi cea de Rezervă nu fac grevă, asta nu înseamnă că putem face abstracţie de efectele pe termen lung pe care o Lege inechitabilă, abuzivă sau măsurile de ignorare a prevederilor constituţionale şi a Legislaţiei în vigoare le-ar putea avea asupra întregului sistem de Apărare Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.
România fiind una din ţări NATO cu cele mai mici pensii şi solde acordate militarilor. Cu toate că Armata Română este la acelaşi nivel de competenţă profesională şi de interoperabilitate, fiind respectată şi apreciată de-a lungul istoriei sale moderne, implicit în teatrele de operaţii ale NATO unde este astăzi prezentă.
Un lucru era cert că, în urma acţiunilor în instanţă puteam să ne fi ales cu unele consecinţe neavenite, dar previzibile care ar fi afectat profund parteneriatul cu Ministerul Apărării Naţionale. Este demn de remarcat că am informat pe domnul ministru Gabriel OPREA cu poziţia noastră oficială privind acţiunea în instanţă a Guvernului – implicit a Ministerului Apărării Naţionale, însă datorită decenţei noastre nu am înregistrat atitudini ostile din partea domnului ministru, ci dimpotrivă ANCMRR s-a bucurat în continuare de toată solicitudinea şi înţelegerea necesare asigurării unei colaborări fructuoase.
Întrucât protecţia socială şi demersurile pentru asigurarea unor condiţii de stare socială şi de viaţă decente a membrilor asociaţiei şi familiilor acestora este prioritară, BPC a continuat lupta până la victoria finală în domeniul pensiilor militare – care a fost marcată de însuşirea tuturor amendamentelor noastre la Parlament şi Guvern şi incluse în Legea nr.241 cu aplicabilitate de la 01.10.2013, referitoare la măsurile reparatorii pentru acei pensionari militari a căror pensii au fost diminuate faţă de luna decembrie 2010 – şi revenirea lor la fostele cuantumuri.
Întrucât avem convingerea că toate mesajele de protest, demersurile procedurale în domeniul pensiilor noastre adresate Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului şi mass-mediei vă sunt cunoscute, acestea fiindu-vă trimise prin poştă şi mijloace electronice, nu mai continuăm să le analizăm, dar subliniem că avem un sentiment de insatisfacţie că unii reprezentanţi ai mass-media civilă precum ziarele: „Gândul”, „Cotidianul”, „Media fax”, „Realitatea”, „OTV” şi „Antena 3”, inclusiv şi „Observatorul militar”, au manifestat reticenţă faţă de noi.
În încheierea analizei acestui domeniu trebuie să subliniem cu profundă recunoştinţă responsabilitatea şi atitudinea aplicată a tuturor membrilor Biroului Permanent Central, în special a Grupului operativ de lucru – format din Primvice preşedinte, Vicepreşedinte, Purtător de cuvânt, Serviciul Juridic şi Consilierul juridic, Şeful Comisiei de Analiză a Respectării Prevederilor Statutului, Şeful Departamentului Relaţii Internaţionale, ai preşedinţilor de filiale.
Întrucât urmează elaborarea unei noi legi a pensiilor militare de stat, am promovat şi vom susţine în continuare:
- respectarea principiului conform căruia pensiile în plată nu se mai recalculează;
- pe viitor să se ia în calcul întreaga perioadă de activitate, toate veniturile obţinute, inclusiv cele în misiuni în străinătate, iar perioada pentru o pensie completă să fie minim de 20 de ani;
- corelarea pensiilor să se facă în raport cu soldele cadrelor active şi inflaţia;
- pensiile militarilor să fie cumulate cu salariul ce-l poate primi un pensionar în perioada post-carieră;
- pensiile în plată redevin pensii militare de stat, acestea nu pot fi nici ocupaţionale şi nici contributive.
Bineînţeles vom relua demersurile noastre către Guvern, Ministerul Apărării Naţionale, Comisiile de apărare şi de muncă din Parlament pentru ca amendamentele noastre să fie promovate prin iniţiativă parlamentară dacă nu vor fi susţinute prin proiectul de lege preconizat.”

24 de comentarii:

acvila spunea...

Aha,asta era. Ma gindeam ca mos alecu iar a gresit blogul.

acvila spunea...

Adevarati politruci.

acvila spunea...

mos alecule ,
mare dreptate ai. Astia is dusi rau cu pluta . Dar tine cont un lucru,in ascuns ei asta au sustinut de la inceput si ei sunt cei nemultumiti care au cerut prin scrisori lui Boc sa le calculeze pensia dupa contributivitate. Deci stiu ei bine ce vor iar acum vor tine cu dintii de ce au cistigat.
Acum se dau mari rezolvitori ai problemei uitind ca de fapt au dormit in bocanci iar cind s-au trezit au mai ridicat cite o osana preamaritilor penali care ne terfeleau de zor,apoi iar cadeau in adormire.
Acum se simt in pericol si vor uza de toate tertipurile sa-si apere ceea ce voiau sa cistige cu mult inainte de 2010. Le-a stricat putin smecheria disponibilizatii , pentru care nu au avut nici cel mai mic spirit de caramaderie.

Karadeniz spunea...

Put prea tare măgăriile ordonate de Oprea pe chestia legii 119 și OuG 1, de nu reușesc să le îngroape Băsescu,Ponta, Dușa, conducerea ANCMRR și inclusiv SCMD prin Valeriu Pricină. Dacă pe chestia asta lucrurile se vor rezolva, în timp, printr-o nouă lege care va face exact contrariu a ceea ce solicită UNPR-iștii din ANCMRR, adică recalcularea pensiilor în plată, luarea în considerare pentru pensile militare doar a activității ca militar și modificarea stagiului complet de 20 de ani, problema cea mai spinoasă o reprezintă Armata Română. Cine are timp și răbdare să citească Carta Albă a Apărării și are ceva tangență cu armata înțelege că acel 40% opertivitate este cosmetizat bine, realitatea fiind mult mai dură. Exceptând forțele și mijloacele ce sunt destinate pentru misiuni în afara țării, armata română nu prea mai există. În același timp celelalte structuri din apărare, Jandarmeria, Poliția, SRI, STS, SPP, SIE au cunoscut nu doar o creștere cantitativă ci și o dotare comparabilă cu lumea bună.
După 24 de ani de libertate, democrație și capitalism, România este în comă indusă, doar aparatura specială de reanimare, UE și NATO, o mai țin, artificial, în viață. Pentru Păturicii postdecembriști dușmanul nu mai este în exterior ci în interiorul țării. Celor aproape 20 de milioane de sclavi care se pot revolta oricând nu le poate fi opusă armata, ea mai contează doar ca element simbolistic, un fel de frunza madamei Udrea. Dacă nu ar fi angajamentele externe cred că ar fi fost deja desființată. Dată pe mâna unui Opera, iar din ianuarie, după ce vor fi pensionați cam 70% din actualii generali, pe mâna lui Zisu, va avea cam aceeași soartă.

Huhu Rez spunea...

Eu cred ca put mai rau, chiar cu iz sulfuros, magariile lui Basescu,Boc, Seitan, cei care au inventat sintagma pensii nesimtite si planuisera injumatatirea cuantumului tuturor pensiilor militare.

anghelache spunea...

ANMCRR este o capusa pe spinarea armatei romane! Sa le fie rusine pentru pupincurismul aratat pentru base si oprea!

stefan spunea...

nu ar fii mai bine ca sa va intelegeti . fiindca toti santeti sau ati fost in slujba acestei tari .. nu va mai certat] asezati-va la masa si demonstrati ca santeti superiori ,toti din toate structurile militare , fiindca aveti aceleasi necazuri ..si nu uitati de nedreptatea facuta ce;lor in rezerva care nu au plecat cu drept de pensie si acum hg 1294]2001 cu legea 14[2008 care eliminase discriminarile nu este in actuala lege a pensiilor .asta data de boc si ai lui... uniti-va .. ca nu e buna desbinarea ..

bazil spunea...

Hai sa aratam lucrurile la adevarata lor valoare. Cei 3 enumerati mai sus nu puteau sa lanseze sintagma pensii nesimtite la militari daca nu erau intr-adevar unele pensii exagerat de mari( ma refer la cele peste 10.000 lei calculate pe L164 si nejustificate), revitalizate tot nejustificat cu L241.Cu noua lege a pensiilor militare au rezultat alte pensii exagerat de mari si s-a ajuns la abrambureala din prezent, situatie care necorectata va genera multe discutii , controverse etc. Nu cred ca e normal sa lasam smecheria sa domine la nesfarsit Romania.

Karadeniz spunea...

bazil
Pensiile se calculează confirm unor norme precizate în legile respective care dau și mărimea acestora deci termenul de nejustificat nu își are rostul.Userul Socrate arată că din analiza tabelelor postate de MApN în 2010 reiese că în baza legii 164/2001 erau în plată 481 de pensii mai mari de 5.000 lei iar după legea 119/2010 existau 1734 pensii mai mari de 5000 lei. Oficial
nu se cunoaște situația din celelalte structuri din apărare dar se pare că la unele din ele pensile mai mari de 5000 lei depășesc numărul celor din MApN.
Dacă am avea situația tuturor pensiilor din sistemul public ( și normal ar fi să o avem ) am vedea că sintagma pensii nesimțite atribuită unor pensii militare pălește în comparație cu pensiile altor categorii sociale, gen magistrații dar nu numai ei.

mos alecu spunea...

://www.zf.ro/profesii/exclusiv-online-cine-ia-cele-mai-mari-pensii-speciale-5454838/

Cat castiga beneficiarii legilor speciale

Categorie de pensionari Numarul beneficiarilor Indemnizatie medie lunara (lei)*

Fosti salariati din Ministerul de Interne.....61.307..........1.440**
Fosti salariati din Ministerul Apararii........76.868...........1.493**
Diplomati......................................................704............4.295
Personal aeronautic civil ...........................1.539...........9.177
Parlamentari.................................................522...........3.648
Functionari publici parlamentari....................388..........2.767
Procurori si judecatori................................2.684..........8.589
Personal specialitate instante....................1.952..........2.934
Curtea de Conturi.........................................300..........5.474

* Datele corespund lunii
decembrie.
** Date furnizate ZF de Ministerul de Interne si Ministerul
Apararii in 2007.
Sursa: Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari
Sociale (CNPAS)

mos alecu spunea...

Pe undeva pe aici cineva le plinge de mila celor "trei apostoli" cum ca ar fi avut dreptate atunci cind au categorisit drept "nesimtite" pensiile militarilor...
Exact pe acest lucru au mizat cei trei : pe faptul ca populimea (dupa cum se vede si aici) "pune repede botul" ...

Sa ne readucem aminte :
- mai intii sa nu-i nedreptatim si pe alti propovaduitori ai acelui "concept" : madama Cimp(ul)eanu si javra de Marian S(c)irbu ... si toata haita de scribalai si vorbitori curopupisti din mass-media
- bineinteles ca populimea a inteles ca singurele , si cele mai mari , pensii nesimtite sint (erau) cele ale militarilor
------ uitati-va in comentariul meu anterior , puneti acele pensii in ordine descrescatoare , si vedeti care-i adevarul
- bineinteles ca pupulimea a inteles ca la militari pensiile de peste 10.000 de lei sint ceva obisnuit si in cvasitotalitate
-bineinteles ca populimea n-a inteles ca cei mai mari MILITARI nu puteau avea decit cel mult 5-6.000 lei ... restul acelor pensii nefiind ale militarilor-militari
- bineinteles ca populimea nu stie ca numarul pensiilor de peste 5-6.000 a devenit de 4 ori mai mare prin bunaciunea L.119 (in contextul scaderilor cuantumurilor pensiilor de sub acet plafon) ...

rezervistul spunea...

mai anghelache . nu e frumos , care armata romana? unde mai e asta? copii nu mai vin in armata / se duc la droguri si la bodegi // deci care armata //voi ce ati facut cand ati vazut cum se aplica conditiile de munca la aia care au muncit inainte de 2001 .. ati urlat doar pentru ca v-a luat din pensie ,,pensie ;la 40 de ani ...trebuia sa va lase fara ea pana ,
la 55 de ani asa ca taceti si nu mai barfiti

mos alecu spunea...

Si tot pentru sustinatorul "celor trei" ... pe motiv ca "mare dreptate aveau" cind sustineau ca pensiile militarilor sint (erau) nesimtite ...
Sper ca macar a citi comentariul meu cu "ierarhizarea" unor pensii medii la nivelul anului 2009 (pentru MApN si MAI ... la nivelul anului 2007) . Pentru ca a avea pretentia sa fie STUDIATA CEA IERARHIZARE s-ar putea sa am o pretentie prea mare ...


Daca pensiile militarilor erau NESIMTITE ... celelelate (mai mari chiar si de 5-6 ori) erau perfect SIMTITE ...


Precis nu stie populimea (despre care vorbeam si intr-un comentariu anterior) ca :
- pensiile magistratilor (medie de 8.589 lei) nici nu au fost cuprinse in L.119 (este vorba despre acea lege cu re... re... re... pensiilor nesimtite
- pensiile personalului Curtii de Conturi (medie 5.474 lei) au fost scoase "din parohia" L.119
- pentru pensiile personalului aeronautic civil (medie 9.177 lei) este prin Parlament o lege privind scoaterea lor din L.119


Au ramas , insa , in L.119 pensiile militarilor (medie 1.493 lei) si ale celor din MAI (medie 1.440 lei) ... Intr-adevar cele mai nesimtite dintre pensii ...

mos alecu spunea...

Intreb si eu ... ca sa ma aflu in treaba : bazil = bazel09 ??????
Ca_cam seamana "luarile de pozitie" ! ....

acvila spunea...

Ultimile gaini astia de la armya romana. Buni la toate dar ultimii la daruri. Noroc cu fostii colegi de pcr-utc ai lui mos alecu de la ancmrr , care in deplin consens cu mersul natiunii mai dreg cu cite o ”Dare de seama” ca pe vremuri in spirit critic si autocritic dupa ce,in mod evident, sunt trecute in revista ”maretele realizari” ale firmei si bravilor conducatori.

Mai trebuia sa schimbe doar ”onorata asistenta ” cu ”stimati tovarasi” ca de atmosfera aveau.

acvila spunea...

Ultimile gaini astia de la armya romana. Buni la toate dar ultimii la daruri. Noroc cu fostii colegi de pcr-utc ai lui mos alecu de la ancmrr , care in deplin consens cu mersul natiunii mai dreg busuiocul cu cite o ”Dare de seama” ca pe vremuri in spirit critic si autocritic dupa ce,in mod evident, sunt trecute in revista ”maretele realizari” ale firmei si bravilor conducatori.

Mai trebuia sa schimbe doar ”onorata asistenta ” cu ”stimati tovarasi” ca de atmosfera aveau.

acvila spunea...

Grecia - ROMANIA
2 0

bazil spunea...

Aveti dreptate aici. O situatie generala a pensiilor mai mari de 5000 lei la toate sectoarele ar fi foarte utila .Si pentru conul alecu, daca pensiile alea mai mari de 10.000 lei care au generat sintagma de pensii nesimtite la militari nu sunt ale unor militari-militari( personal si chiar accelerat nu am inteles ce e cu expresia militar-militari si cine sunt de fapt detinatorii pensiilor de peste 10.000 lei publicate pe site-ul MApN prin 2010-inceputul lui 2011), atunci sa se spuna clar cui apartin acele pensii peste 10.000 lei si ce marete fapte facut-au detinatorii lor ca sa le merite. Si de ce au fost publicate in tabelele MApN. Dupa cum rezulta insa din comentarii e clar ca o pensie de 12000 lei paleste in fata unor pensii cu adevarat uriase ale unor magistrati si ale unor altor categorii ultrafavorizate. Si daca ne gandim si la despagubirile platite cu darnicie de statul roman pentru greselile ( de multe ori voite) lae unor magistrati, tabloul e sumbru. Aceste lucruri nu ne impiedica insa sa cerem sa se faca lumina in ograda proprie a MApN cu abrambureala in domeniul pensiilor militare.

Huhu Rez spunea...

mosgoriot
Acum ar trebui sa fie multumiti si favorizatii L 164/2001 si cei ai ai Legii 119/2010.
Nemultumiti sunt cei care ies la pensie pe Legea 263

mos alecu spunea...

Apare pe aici , pe undeva , asa ceva : "Huhu Rez


Mod





bazil



"



Adica Huhu ... (patronul) , in calitate de moderator , ii raspunde lui Bazil ...
Dar patronul (huhurez) ii spune acestui Bazil ... Mosgoriot ...
Deci Bazil s-a mai prezentat , pe aici , ca Mosgoriot ...


Adica cineva , pentru a demonstra ca sint mai multi , foloseste mai multe nume ...


Adica : "daca n-am idei ale mele ... macar sa arat ca sint ale mai multora" ...


Adica : "n-are importanta ca ideile sint proaste ... daca sint ale mai multora , trebuie sa fie acceptate ca fiind geniale" ...


Exact ca in : "Prosti , dar multi !" ...


O , of , of !...

acvila spunea...

Uf , ce bine ca blogul are si un detectiv particuler in a carui CV figureaza si cazul ”mos Flit” ca neelucidat.

bazil spunea...

Coane alecule lasa apucaturile securistice la o parte, vremea lor a trecut .Numai atunci vecinii te spionau si ce faci la buda si incercau din rasputeri sa -si multumeasca stapanii aratand ca au aflat si ce faci cand visezi. Aici e vorba de probleme serioase , de onoare si demnitate , lucruri pe care din fericire multi rezervisti inca le mai au. Dar nu putem sa ne ascundem ca strutul cu capatana in nisip si sa acceptam la infinit smecheriile unora sau altora. In fond nu cred ca sunt importante numele si adresele comentatorilor ( erau fff importante pentru securisti inainte de 1989 si pentru latraii informatori ai lor) ci ceea ce se comenteaza, ideile care apar . Progresul apare din ideile contradictorii de regula nu din aplauzele aplaudacilor pe la congrese. Nu crezi?

acvila spunea...

http://www.romaniatv.net/emisiune/ora-de-varf_836.html
min. 14.40
Madam Cimpeanu a scapat porumbelul despre pensiile militare din nou.
Pensiile militare nu constitue o prioritate iar abordarea temei contravine modului actual de incadrare in grupe a militarilor.

anonim spunea...

Ce să ne unim! Acum ne judecăm în instanță să vedem cine-i mai tare din parcare. Precum în toată societatea românească, adagiu latin ”Divide et impera” funcționează și aici perfect. Mergeți mai departe tot așa până se va alege praful de noi. Băsescu dixit.