Un produs Blogger.

luni, ianuarie 13, 2014

Asociatia cadrelor militare in rezerva din MApN cere, in instanta, desfiintarea Sindicatului militarilor disponibilizati

10 comments
 Pentru a analiza daca ANCMRR poate sa aiba succes in demersul sau juridic este bine sa vedem cine poate exercita o actiune civila,  asa cum cere Codul de procedura civila.
Asociatia consiliata de comandorul diplomat CA are capacitate procesuala dar nu prea are calitate procesuala activa in aceasta cauza si nu ar cam avea un interes, in afara de cel de a nu mai fi umilita de actiunile SCMD .

Aplicarea legii de procedură civilă
 Art. 32
Condiţii de exercitare a acţiunii civile 
 (1) Orice cerere poate fi formulată şi susţinută numai dacă autorul acesteia: 
 a) are capacitate procesuală, în condiţiile legii; 
 b) are calitate procesuală; 
 c) formulează o pretenţie; 
d) justifică un interes.

Art. 33
Interesul de a acţiona Interesul trebuie să fie determinat, legitim, personal, născut şi actual. Cu toate acestea, chiar dacă interesul nu este născut şi actual, se poate formula o cerere cu scopul de a preveni încălcarea unui drept subiectiv ameninţat sau pentru a preîntâmpina producerea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara.
 Art. 36
Calitatea procesuală
Calitatea procesuală rezultă din identitatea dintre părţi şi subiectele raportului juridic litigios, astfel cum acesta este dedus judecăţii. Existenţa sau inexistenţa drepturilor şi a obligaţiilor afirmate constituie o chestiune de fond.






10 comentarii:

mos alecu spunea...

Zic cei doi hăbăuci (sustinuti si de o decizie a Cur_tii constitutioniste) ca_cum_ca L.54/2003 nu vorbeste despre dreptul pensionarilor de a se "sindicaliza" ...

Dar nici nu interzice ...
Si , atunci , ce se intimpla cu principiul conform caruia : "ceea ce nu este interzis prin lege , este permis " ? ...
Culmea fiind ca L.54/2003 are precizari clare despre cine nu poate fi "sindicalist" ...

Si tot cei doi hăbăuci pedaleaza pe ideea ca "pensionarii" nu au dreptul de a fi sindicalisti (aici fiind si decizia Cur_tii constitutioniste) ... dar statutul acestui sindicat vorbeste despre "cadre militare disponibilizate" ... in nici un caz despre pensionari ...

Si tot cei doi hăbăuci vorbesc despre faptul ca in nici o tara europeana nu exista sindicate militare ...
Să chiorîţi voi ?!???
Ia luati de-aici :
http://stiri.acasa.ro/auto-tehno-190/it-c-191/patriotism-sexual-pentru-soldatii-olandezi-60261.html



http://translate.google.ro/translate?hl=ro-RO&langpair=en|ro&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Armed_forces_of_the_Netherlands

://jurnalul.ro/special-jurnalul/minciuna-olandeza-cu-premeditare-39469.html

mos alecu spunea...

Si , pina la urma si la urma ... o "adunatura" de diversi cetateni este definita prin NUMELE ei ... sau prin ceea ce scrie in statutul ei ????

Statut ANCMRR : "Art. 1 Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ...care cuprinde cadrele militare aflate în rezervă sau în retragere provenite din Ministerul Apărării Naţionale."

Statut SCMD : "Sindicatul ”Cadrelor Militare Disponibilizate” (CMD)... reunește ... cadre militare în rezervă ... alte cadre militare în rezervă și în retragere "



Cam la fel spun amindoua "adunaturile" !....
--------------------------------------------------------

Si , mai defineste o "adunatura" de diversi cetatateni , SCOPUL acelei "adunaturi" .

Statut ANCMRR : "Art. 6. SCOPUL ASOCIAŢIEI
Reprezintă şi apără drepturile şi interesele cadrelor militare în rezervă şi în retragere, ale familiilor acestora, în relaţiile cu M.Ap.N., cu celelalte autorităţi şi instituţii publice, centrale şi locale, precum şi cu organizaţii similare din ţară şi străinătate. ... înfăptuirii aspiraţiilor membrilor săi în domeniile militar şi de protecţie socială."

Statut SCMD : "Art. 6. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate are următoarele scopuri principale:
a) ...apărarea drepturilor, libertăților, intereselor
legale și legitime ale tuturor categoriilor de militari;
b)... îmbunătățirea protecției sociale a cadrelor militare de toate categoriile...
promovarea și apărarea drepturilor și intereselor lor sociale, economice
și civile;
c)asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale cadrelor militare disponibilizate, în rezervă sau în retragere:
d) ...respectarea drepturilor legale cuvenite
e) participarea la realizarea dialogului social cu Guvernul României, pentru asigurarea climatului de pace socială;
h) acordarea de asistență juridică membrilor de sindicat în cauze care-i vizează;
j) conlucrarea nemijlocită cu Ministerul Apărării Naționale și celelalte
ministere de resort pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la
cadrele militare în rezervă și în speță la cadrele militare
disponibilizate pentru perfecționarea permanentă a acestor prevederi

Si iarasi ... cam la fel spun amindoua "adunaturile" ...


S-atunci ... care-i "chichirez gilceava" ???

mega2005 spunea...

Mare jurist..toarsu' Constantin.
Da-i bice kamarade,..baroul avocatilor are nevoie de asa "valoare"!!!...vai mama lui.

iceparu spunea...

Cui naiba foloseste ce face conducerea ANCMRR.?Niste tembeli care nu au facut chiar nimici pentru cadrele militare in rezerva si in retragere decat sluj in fata tuturor ministrilor apararii.

Huhu Rez spunea...

S-au inteles mai bine cu Oprea, comparativ cu SCMD, in initierea Legii 241/2013. Pâna atunci au fost, eufemistic spunând, cam incoerenti fata de regimul Boc-Basescu in toata tevatura cu recalcularea si revizuirea pensiilor militare. Domnul comandor Constantin Alexandru, juristul lui M Iliescu, a .initiat actiuni respinse ca inadmisibile de instante.

bazil spunea...

Cred ca nu poate fi interzisa activitatea unei organizatii, unui sindicat, unei asociatii atat timp cat respecta legile tarii si Constitutia. Faptul ca avem acum mai multe organisme care reprezinta rezervistii are si parti bune( fiecare se duce acolo unde considera ca interesele sale pot fi mai bine sustinute) dar si parti rele deoarece principiul divide et impera poate fi mai usor aplicat in situatia fortelor dispersate. Cu tot respectul trebuie sa arat totusi ca si asociatia a avut un rol pozitiv in apararea drepturilor pensionarilor militari ca si sindicatul de altfel. Privind sindicatul, unele filiale din orasele mari( Brasov, Timisoara, Iasi, Pitesti, Oradea, Bacau) au fost foarte active si au avut initiative demne de luat in seama. Nu acelasi lucru il pot spune insa despre conducerea centrala care cam scartaie( e punctul meu de vedere, altii pot gandi cum vor ca de aia avem o democratie originala !). Iata de ce consider ca este utila continuarea activitatii scmd ,cu revizurea activitatii de la Centru!

Huhu Rez spunea...

Activitatea SCMD este specifica organizatiilor neguvernamentale-ONG-uri, nu organizatiilor sindicale.
Nu stiu de ce s-a optat pentru denumirea de sindicat.

mos alecu spunea...

Desteptii p..lii "zice" intr-un comunicat al ANCMRR : "Dacă am avea în vedere că este vorba de „cadre militare în rezervă”, deci aflate în evidenţa Armatei, pentru mobilizare, nici această categorie nu are dreptul să se constituie în sindicate, potrivit art.4 din Legea nr.54/ 2003." .
----------------------------------------------------------
Nu mai spunem ca acel art.4 scrie "negru pe alb" : "Art. 4. - ...personalul militar din aparatul Ministerului Apărării Naţionale ... precum şi din unităţile aflate în subordinea acestora nu pot constitui organizaţii sindicale." ... Deci nici un cuvint despre cei aflati "in evidentele MApN" ...
-------------------------------------------------------------

Băi , desteptii p.lii (calexandrule) , in evidentele MApN (pentru mobilizare) se afla "o grămăzie" de populime ... toti cei care au "satisfacut serviciul militar" in diverse forme . Toti acestia sint in evidente pentru mobilizare !

Toti acestia nu au dreptul sa se constituie in sindicate ?

Voi sinteti deranjati tare la bibilica !

mos alecu spunea...

Si , daca tot ii bagam in seama pe desteptii p.lii ...

Zice ei ca_cum_ca au dreptul sa se "sindicaleasca" ... " numai persoanele care au un contract de muncă sau o convenţie de prestări servicii, inclusiv funcţionarii publici ..." .

Să chiorăşti tu , calexandrule ??... Unde scrie asa ceva in L.54/2003 ?

Ce contracte de munca sau conventii de prestari servicii au " Art.2...Persoanele care exercită potrivit legii o meserie sau o profesiune în mod independent, membrii cooperatori, agricultorii, precum şi persoanele în curs de calificare " ...
--------------------
Si mai vezi , calexandrule ... juristu' lu' peşte , ca_conventiile civile s-au (puţin) desfiintat . In prezent , legale sint numai contractele individuale de munca pentru timp de munca complet sau partial ...

mos alecu spunea...

Si mai "face" desteptii p.lii o fractura de logica de toata "frumuşaţa" ...
Zice ei ca_cum_ca : "...guvernul actual a anulat prevederile din OUG nr.1/ 2011 privind restituirea diferenţei..." .
Adica este bine , si de laudat , ca curvernul actual A MODIFICAT o prevedere legala !

Dar oleaca mai incolo se schimba calimera : "...pentru recuperarea unor sume care nu se încadrează în prevederile LEGISLATIEI EXISTENTE..." .
E'te'al draculuii ... acum legislatia este IMUABILA !
Pai ... de ce ar fi de rau daca s-ar modifica si aceasta prevedere ????