Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 10, 2014

Decizie de regularizare, de 160 milioane lei, emisa in luna decembrie 2013, urmare a respingerii contestatiei la Decizia de revizuire a pensiei

10 comments
 Judecatorii din Constanta nu si-au compromis cariera profesionala. Au respins, fara ezitare, cererile exprese de emitere a unor decizii de pensie in baza Legii 164/2001, abrogata.

Curtea de Apel Constanta

Nr. unic (nr. format vechi) :2811/118/2012
Data inregistrarii09.01.2013

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERERecurent Reclamant - Reprezentant legal
RADU N.C.Recurent Reclamant
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAŢIIIntimat Pârât
SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢIIIntimat Pârât

 09.04.2013Ora estimata: 9:00
Complet: Completul 4 RECURS CM şi AS
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: DECIZIA CIVILĂ NR.172/AS Respinge recursul ca nefondat. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 9.04.2013. MB. (MP).
Document: Hotarâre  172/2013  09.04.2013


Tribunalul Constanta

01.10.2012Ora estimata:
Complet: L.M.6
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt:
Respinge excepţia prematurităţii invocată de pârâţi. Respinge contestaţia formulată de reclamantul Radu N. C. în contradictoriu cu pârâţii Serviciul Român de Informaţii şi Casa de pensii Sectorială a Serviciului Român de Informaţii, împotriva deciziei de revizuire a pensiei nr. 86588/23.02.2012 şi Hotărârea nr. 955/10.04.2012, ca nefondată. Respinge cererea de obligare a pârâţilor la emiterea unei decizii de pensie de serviciu în temeiul Legii 164/2001 ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 01.10.2012.


Document preluat de pe site-ul lui Gourcha

10 comentarii:

iceparu spunea...

Chiar nu inteleg ce a vrut acest om.1).In prezent primeste dupa cate stiu eu pensia la nivelul lui decembrie 2010,deci la valoarea de lege164/2001.2)Parca noi am beneficiat de o amnistie fiscala.La SRI nu se aplica?
Cine ma lumineaza?

Huhu Rez spunea...

Banuiesc ca acest contestator a avut si o decizie prin care a obtinut suspendarea recalcularii pensiei potrivit HG 735/2010
Amnistia de care vorbiti a operat numai pentru anul 2011 si in cazul revizuirilor succesive potrivit OUG nr.1/2011.

Karadeniz spunea...

Aici sunt două chestii diferite. Una e decizia Curtii de Apel și alta e decizia
de regularizare.
Cine citește cu atenție această decizie de regularizare constată imediat că și
funcționarii CSP a SRI își dau cu stângul în dreptul. L-a primul aliniat din decizie spun că ” în perioada 01.11.2012 - 01.11.2013 s-au plătit și încasat necuvenit drepturi de pensie în valoare de 16.601 lei” iar la aliniatul al doilea
spun așa ”reprezentând drepturi încasate necuvenit pe perioada 01.11 2011-01.11.2013.
În mod normal în situația dată trebuia aplicată prevederea legii 241/2013 art.2.2.
De ce a așteptat CPS a SRI din aprilie până în decembrie ca să emită această decizie de regularizare?
SCMD Constanța a avut bunul simț de a nu publica numele persoanei în cauză pe site-ul lor și nici cei de pe R-25000.
Domnia voastră comiteți această impolitețe fără să aveți, cred, acordul celui în cauză, știu puteți spune că accesul la sentințe este liber, dar totuși pentru o persoană ce-și ține identitatea anonimă nu prea se cade.
Cât despre satisfacția că ”Judecătorii din Constanța nu și-au compromis cariera
profesională ” ce să zic, e suficient să vezi cât plătește anual statul român despăgubiri stabilite de CEDO pentru profesionalismul justiției române.

Huhu Rez spunea...

-E cam neclar de unde vine regularizarea daca decizia de revizuire contestata a fost emisa in 23 02 2012 si nu a fost desfiintata de instante. Se stie ca SRI n-a emis decizii de recalculare, trecând direct in cursul anului 2011 la emiterea de decizii de revizuire.
De ce regularizare si pe luna 10 2013 daca L 241 s-a aplicat din octombrie 2013?
Sa fie vorba de acordarea unui cuantum mai mare decât cel din decembrie 2010?
-Intârzierea aplicarii deciziei Curtii de Apel provine, probabil, din faptul ca hotarârile date in recurs nu se comunica partilor.
-Am uitat sa pun initialele si in solutia data de Tribunal.
-Nu toti judecatorii sunt blamabili.

Karadeniz spunea...

Decizia de revizuire contestată este din 23 februarie 2012, deci în mod sigur este o a doua decizie de revizuire, (conform art.1 din OuG 1/2011 pensiile trebuiau revizuite , din oficiu, cel mai târziu pâna la data de 31 decembrie 2011) căci se pare că treaba cu modificarea grupelor de muncă nu a fost doar la MApN.
Astfel de decizii de regularizare s-au primit și la MApN inclusiv în perioada octombrie-decembrie 2013 si se pare că vor mai veni și în acest an, dar ele nu au avut efecte financiare, intrând
sub incidența legii 241. Rostul lor este de a acoperi mânăriile lui Oprea cu grupele de muncă.
În cazul de față povestea e alta decât ceea ce ne prezintă, fără a se informa complet, Huhu Rez aici. Cei de la CSP a SRI fac mai multe erori inclusiv cea cu trimiterea la acea decizie a Curții de Apel Constanța.

Karadeniz spunea...

In ograda CPS a SRI se află și pensionari ai altor structuri din apărare.

Huhu Rez spunea...

Nu pot decât sa fac presupuneri, citind documentele.De ce nu ne spuneti povestea adevarata daca o stiti, fiind din Constanta.

mos alecu spunea...

Chiar daca nu este potrivit aici comentariul meu ...

Chiar daca voi fi considerat si eu ca fiind nepoliticos deoarece dau numele reale ale unor cetateni ... fara sa am acordul lor ...

-------------------------------------------------

Doi cetateni s-au dilit complet !

Un cetatean Iliescu , si mult "foarte vestitul" Constantin Alexandru ... Cunoscuti prin limbeala la un anumit popou goprist ... Cunoscuti si ca foarte multumiti de pensiile care le-au fost stabilite pe contributeala ... *Cind spun "pensii stabilite" trebuie inteles ... STABILITE NU CALCULATE ...

Cei doi semneaza o hirtie prin care cer , neprihanitei noastre justitii , sa desfiinteze o asociatie a rezervistilor ... Se desfiinteze acea asociatie deoarece ... acea asociatie fura membrii SRL-ului lor ... Aceasta fiind esenta plingerii lor la Inalta Poarta a justitiei ...

://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Karadeniz spunea...

Cetățenii în cauză ”e persoane publice” , deci pot fi aduse în discuție fără acordul lor. Inițiativa nu le aparține, persoanele citate fiind doar ”mâna criminală care a lovit ușa cu piciorul” .
În perspectivele luptelor politice din acest an, partidul lui naș Oprea poate avea un rol decisiv în menținerea PSD pe treapta de sus a podiumului așa că orice afront la onoarea nereperată a acestuia este considerat crimă de lezmajestate.
Din păcate Bastus rămâne tot Bastus indiferent din ce alianță politică face parte, așa că don Victoraș e posibil să rămână cu bucata de măr UNPR-ist în gât precum Albă ca Zăpada.
Dar asta nu-i un Pricină de teamă pentru SCMD că nu degeaba don Valeriu e mare mahăr în UNPR.

mos alecu spunea...

Citind despre nu stiu ce chestii "publice" , despre care se poate vorbi fara acordul lor ... nu stiu de ce dracu mi-au venit in minte alte chestii la fel de publice ...WC-urile ...