Un produs Blogger.

joi, ianuarie 09, 2014

Indexarea cu 3,76% a pensiilor a intrat in conturile bancare

18 comments
Fara sa se emita vreo decizie, asa cum pretindeau unii comentatori, indexarea valorii punctului de pensie cu 3,76%, valoare noua de 790,7 lei, s-a produs efectiv, asa cum Guvernul Ponta a stabilit prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Cei care detin conturi bancare si acces pe internet la cont au constatat in aceasta dupa amiza ca pensia pe luna ianuarie 2014 a intrat in cuantumul indexat.
La mine indexarea pensiei in plata este pe jumatate. Cealalta jumatate s-a compensat cu diferenta dintre pensia in plata si pensia revizuita.

18 comentarii:

costi spunea...

dar revizuirea cind intra?

Huhu Rez spunea...

???

:) :(

podar ioan spunea...

Noi , cei cu l241, poate in alta viata ...

Huhu Rez spunea...

Asa de nare aveti pensia in plata?

costi spunea...

am iesit la pensie in 2012 si se vorbeste de un indice de corectie,altceva decit indexarea de3,76%.Doamna Cimpeanu a spus pe post ca a terminat cu revizuirea tuturor pensiilor si se platesc incepind din ianuarie iar restantele in martie sau mai repede. Lamine se vede doar indexarea de 3,76%

mos alecu spunea...

Intreaba , cineva , ironic (crede el !) : "Asa de nare aveti pensia in plata?" ... "Mare" s-a vrut a se spune ... dar bucuria maririi pensiei "contributiste" este prea coplesitoare pentru a mai avea grija si de "maruntisuri" ...

Dar de virsta inaintata nu s-a auzit ? De o virsta inaintata ... care este constienta ca nu va mai ajunge la capatul la care se va "face dreptatea" promisa de curvernantii actuali ?
Dar de viitoarele cresteri ale valorii punctului de pensie cu (numai) 1-1,5% nu s-a auzit ? Cresteri care fac din disparitia unei scaderi de 20% "un ideal prea indepartat" !

Cit despre nedumerirea la intrebarea cu "intrarea revizuirii" ...
Nu s-a auzit despre primirea de decizii de revizuire prin care (pentru elemente noi trimise de impricinati) s-au stabilit pensii mai mari ? Decizii ale caror cuantumuri nu vor fi fost puse (inca) in plata ...

costi spunea...

revizuirea pensiilor celor care s au pensionat in 2012, altceva decit indexarea de 3,76...?

tgabic spunea...

Indexarea de anul trecut (4%), se adauga sau nu la pensia revizuita?

Huhu Rez spunea...

Vi s-a aplicat corectia de 1,06 in ianuarie 2013.s-a calculat ulterior, in urma deciziei ccr ca pt 2012 trebuia sa va aplice din 2013 un indicr ceva msi mre...nu cu prea mult.

Huhu Rez spunea...

Cand nu cunosti bucuriile teh digitale te legi de maruntisuri.
Nu exista pensie revizjita care sa fi ramas neindexata...chiar si pentru matusalemici

Huhu Rez spunea...

Pensiile celor care s-au pensionat incepând cu 2011 se revizuiesc numai daca este cazul, potrivit art 107 al Legii 263/2010. Nu le sunt aplicabile dispozitiile OUG nr.1/2011 ... de revizuire.

Huhu Rez spunea...

Ati primit-o inca de anul trecut, din luna ianuarie, cand s-a indexat valoarea punctului de pensie cu 4%

Ofiterpensionar spunea...

Indexarea nu o voi simti decat daca punctul de pensie ar fi peste 835lei, asta insemnand o indexare a punctului actual (790,7) cu cel putin 5,61 %...probabil in vreo doi ani de acum incolo...!

Ofiterpensionar spunea...

De indexare beneficiaza doar cei care la recalculare, revizuire li s-au marit pensiile; cei cu pensiile diminuate inca o data vor fi loviti nesimtind nici o indexare...!

colonel spunea...

Daaaa, am primit imensa suma de 100 ron . M-am imbogatit, dar indicele de corectie pe cand ? ca zicea Dna.min. Campeanu ca ne face o surpriza ca s-a reusit calcularea diferentei de indice de la 01.01.2014. La bani ....nimic. Stiti cumva cand primim si noi ceva? ca am sunat la CPS Sector 6 si nu e posibil sa prinzi legatura. Cred ca sunt asaltati cei de acolo cu intrebari, dar ar fi frumos sa si raspunda....multumesc

Huhu Rez spunea...

Indicele de 1,06 l-ati primit in 2013.Acum trebuie sa va puna diferenta intre 1,07 si 1,06. Nu stiu daca ies cativa lei acolo diferenta.o

costi spunea...

parca era 1,12 pentru cei iesiti la pensie in 2011 si 1,17 pentru cei iesiti in 2012 ar mai ramine o mica diferenta din ce sa dat in 2013(1,06)--daca puteti sa ne luminati pe mine si pe Colonel(pentru mine Dna Cimpeanu bate cimpii si cred ca o sa incep si eu sa-i bat)

colonel spunea...

Fac ei asa fel legea incat sa nu mai dea nimic. Ca si la grupa 1 de munca: "pai legea nu e retroactiva (ca dealtfel nici o lege), iar pentru viitor, cati siderurgisti, metalurgisti, sondori etc , mai sunt in Romania"? Asta era un comentariu al "specialistilor" la tv-ul cu multe "bombe si lovituri". Atunci de ce-au mai dat-o? Sa scoata ochii electoratului?Ca-n filmele cu prosti e tara asta...........Da , de acord am primit 1.06 coeficient si astept si eu diferenta pana la 1si cat o fi acolo, doi firfirei (ca toata lumea spune alta cifra). Dna Campeanu aste e mereu pe langa subiect: are o placa si ea cu indexarea pensiilor, cu reintregirea din 2010 la militari, cu 50 ron adaugati la salariu minim. Daca o intreaba cineva altceva se pierde, habar n-are ce sa spuna