Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 22, 2014

„Elitele” argesene au esuat in tentativa de a executa silit CPS a MApN cu pensiile militare acordate ilegal de unele instante

2 comments

Foto din Curierul de Arges
ale procesului de recalculare a pensiilor militare, s-a incheiat ieri 20 03 2014 la sediul M,Ap.N., cu un esec total;
Nu vreau sa comentez absolut nimic.
Concluzia Generala desprinsa, se rezuma la cateva aspecte deosebit de importante:
1.M.Ap.N. si CPS nu sunte interesate sub nici-un fel de aspect, de solutionarea problematicei pensiilor militare de stat; Desi nu au temei legal, persista a se impotrivi la punerea in executare a HJD in procesul de recalculare a pensiilor militare;
2.Noua lege a pensiilor militare ''de stat'', este un vis prea indepartat;
3.Comanda politica periculoasa data de acest regim impotriva pensionarilor militari, in lipsa unei reactii unitare si ferme a tuturor cadrelor militare, va anihila orice posibilitate de aparare a acestora:
4.SCMD a ramas in continuare structura care, reconsiderandu-si, componenta si atitudinea intr-un timp scurt,( inca nu este tarziu)  poate da riposta cuvenita, sistemului politic actual corupt si compromis , pentru apararea drepturilor cadrelor militare;
Drept urmare, pe termen scurt, noi ne concentram atentia pe actiuni in justitie, strangerea de semnaturi pentru sprijinul unor ca,ndidati independenti ( vezi exemplul Mircea Diaconu ) la alegerile europarlamentare si vom sanctiona prin vot, orice politician inscris pe listele acestor alegeri!

Honor et Patria, Vae Victis!
Vicepresedinte CD/Coordonator FMS
colonel Victor Popescu

 Nota, Huhurez
Baza legala a respingerii punerii in executare a unor hotarâri judecatoresti definitive si irevocabile este art. 20 din Anexa 3 a OUG nr.1/2011. Toate hotarârile judecatoresti date dupa 26 ianuarie 2011, cu incalcarea procesului de revizuire, reglementat de OUG nr.1/2011, sunt ilegale si nu au putere de lucru judecat, a stabilit si ICCJ intr-un RIL pe OUG nr. 59/2011.
Vezi si Decizia Curtii de Apel Pitesti care a admis recursul formulat de MApN si CSP.

2 comentarii:

mos alecu spunea...

22.03.14 16.55
Presupunind ca este vorba despre hotariri judecatoresti pe RECALCULARE (hg 735/2010) ...
Numai acele hotariri supunindu-se art.20/an.3/oug 1/2011 ...
------------------------------------------------------
Se vede treaba ca diferenta de la 40 la 120 (de persoane care se ocupa de pensiile militarilor) este constituita (asa cum am aratat de multe alte ori) din simple purtatoare de minijupe ... a caror singura activitate in CPS este aceea de a fi "oricind" la dispozitia oricui din MApN !
Inclinatiile lor nu sint spre "fineţuri" legale ... ele au alte "inclinatii" , si alte atributii ...
-----------------------------------------------------------------
Pentru ca toata lumea sa fi inteles cum îi treaba ... era simplu :
- la primirea unei hotariri judecatoresti (pe hg 735/2010) , CPS trimitea impricinatului o hirtie prin care il incunostiinta ca este anulata decizia de RECALCULARE ; si ca pensia lui este in cuantumul din 31.12.2010 . Incepind cu data de 01.01.11 .
- in acelasi plic CPS trimitea impricinatului decizia de REVIZUIRE (in baza art.20/an.3/oug.1/2011) . Acea decizie de revizuire fiind TOT incepind cu 01.01.11.



Pentru "a nu mai avea batai de cap" , in acelasi plic , i se putea trimite impricinatului si o scurta "iesplicatie" a fenomenului intimplat ...

Huhurez spunea...

In ianuarie 2011, când a intrat in vigoare OUG nr.1, inca nu se pronuntase vreo sentinta de anulare a deciziilor de recalculare emise gresit de Casele Sectoriale, luând in calcul numai sau si salariul mediu pe economie.
Asa ca toate deciziile gresite ale instantelor, de aplicare a unei legi abrogate, Legea 164/2001, au fost pronuntate in dispretul legii române, mizând pe conventiile internationale care apara drepturile omului.
Atât CCR cât si ICCJ, dar si CEDO au infirmat motivarile fortate ale unor instante din România.