Un produs Blogger.

duminică, martie 02, 2014

Militarii ucrainieni din Crimeea, in frunte cu amiralul Berezovschi, ar fi trecut de partea rusilor.

18 comments
Atasamentul fata de un stat artificial, cum este Ucraina, se reduce la plata sau neplata soldelor.
Crimeea a facut parte din Federatia Rusa pâna in timpul lui Hrusciov care, din motive de ascendenta ucrainiana, a donat Crimeea catre  RSSS Ukraina, in anul 1954, la numai un an dupa moartea lui Stalin. 
Sudul Basarabiei, denumit de turci Bugeac, adica cele trei judete românesti din perioada interbelica - Ismail, Cahul si Cetatea Alba - precum si Nordul Bucovinei cu tinuturile romanesti Hotin, Cenauti si Herta au fost atasate de Stalin la RSSS Ukraina in anul 1940, după ultimatumul de retrocedare a Basarabiei.

Libertatea
„Majoritatea forţelor armate ucrainene detaşate în Crimeea au trecut de partea autorităţilor regiunii autonome Crimeea. Tranziţia a fost făcută în pace, fără a se trage vreun foc", au anunţat surse neidentificate agenţiei de presă RIA Novosti.
Aceeaşi sursă a declarat că sunt soldaţi care au dezertat, iar alţii şi-au dat demisia. Decizia se pare că ar fi fost luată de aceştia din cauză că militarii detaşaţi în regiune nu-şi mai primisera soldele de cateva luni.
Cel care se  numără printre Şi noul comandant al Forţelor Navale din Ucraina, amiralul Denis Berezovschi, se numără printre militarii care au depus jurământul de credinţă faţă de autorităţile separatiste din Crimeea. Gestul lui Berezovshi vine la doar o zi după ce a fost învestit în funcţie de preşedintele interimar al Ucrainei.

18 comentarii:

gigi spunea...

Daca doamne fereste se va intimpla vreodata sa fie necesara mobilizarea rezervistilor sa-i mobilizeze pe cei care au iesit la pensie in baza oug 1/2011,pentru ca au pensii mai mari decat soldele celor activi si aproape inca odata mai mult fata de rezervisti iesiti pe L263.

Huhu Rez spunea...

Spui prostii.
Rezervistii care nu au fost cadre militare ce pensii au domnule?
Ordinul de mobilizare nu se discuta, se executa.

s spunea...

Stai dumneata linistit ca rezervistii care nu au fost cadre militare au locuri caldute in planurile de mobilizare. Il vezi d-ta pe turcescu la o unitate aproape de o zona de conflict ? Povesti ... Va fi mobilizat la locul de munca ...

mos alecu spunea...

Ordin de mobilizare nu exista ... Exista "declararea mobilizarii" de catre presedinte ; declarare care trebuie aprobata de parlament ...

Exista Ordin DE CHEMARE la mobilizare ... Aia-i altceva ... Neprezentarea la termenul stabilit = 3-10 ani inchisoare ... Dar , daca esti in strainezia , termenul de prezentare se prelungeste cu 10 zile ... Timp in care se termina nevoia de prezentare ...
------------------------------------------------------------
Ideea prezentata de gigi este putin "trasnita" ... dar , tocmai din considerente de genul celor prezentate de el , ucrainienii nu reusesc sa-si adune rezervistii ... Asteapta , sarmanii , sa li se prezinte rezervisti la echivalentul lor al CMJ-urilor noastre ... ba chiar au anuntat ca se pot prezenta numai cei care doresc (voluntari) ...

mos alecu spunea...

Isteaţă foc intrebarea : "Rezervistii care nu au fost cadre militare ce pensii au domnule?" .
Atit de isteaţă incit te intrebi ca_cum de nu a venit si in mintea unora sanatosi la cap ...

Ce are sula cu prefectura ?!?
Ce are cel care a fost instruit (timp de un an si patru luni) cum sa execute niste operatii si activitati simple , cu cel care , timp de j'de ani , a fost tot timpul la dispozitia statului ... pregatit si pregatindu-se sa conduca activitatile de aparare a tarii ???

Păi ... baietii care au creat acea situatie (cu pensiile) sa se duca sa-si apere tara numai cu cei care n-au fost cadre militare ...
La militie sa ramina numai civilii si sergentii , in fabrici sa ramina numai "pulimea" , in scoli sa ramina numai paznicii si femeile de serviciu , in spitale sa ramina numai infirmierii ... Iar la guvernare sa fie (asa cum sugera altcineva) fostii puscariasi ...

Brava , Mişule ! Halal intrebare !

acvacondor spunea...

Pe liderii sindicului o sa-i puna ministrii propagandei ?

anonim spunea...

Daca ai fi in locul comandantului militarilor blocati in cazarmi in Crimeia ce ai face? Gresit se afirma ca amiralul si militarii ucrainieni au trecut de partea rusilor.Cred ca s-a evitat o varsare de sange inutila.Inteleg sa mor dar nu ca prostul.In alta ordine de idei atitudinea concetatenilor intr-un eventual conflict este legata si de componenta materiala.Ia ziceti cati dintre voi va doriti ca Romania sa fie o componenta a SUA?A Rusiei in nici un caz.
In Romania prezentarea la mobilizare este reglementa prin lege.Neprezentarea nejustificata atrage pedeapsa penala.Nu se pune problema marimii salariului sau pensiei.Ca este posibil ca activii sa stea undeva mai in spate si rezervistii in fata este o aiureala si prinde numai la tampiti.In opinia mea renuntarea la conceptul de aparare nationala ,renuntarea la pregatirea militara a populatiei precum si la o varianta macar partiala de serviciul militar obligatoriu este o mare gresala.A face parte din NAtO este necesar dar nu suficient.Armata nepregatita si insuficienta nu prinde bine nici macar NATO.

Huhu Rez spunea...

Ce armata este acea strânsura care lasa inamicul sa-i vina pâna la poarta unitatii?
Militarii care pe teritoriul national nu ataca inamicul sub motivatia evitarii varsarii de sânge sunt tradatori care pactizeaza cu inamicul.
Articolul a scos in evidenta date istorice care slabesc patriotismul militarilor ucrainieni, sentiment fara de care determinarea lor in apararea teritoriului national este subminata.

mos alecu spunea...

03.03.14 17.10
Imi reproseaza cineva ca_cum_ca unul din raspunsurile mele la "cestiunea" participarii rezervistilor la apararea patriei este de calitatea unui "halal raspuns !" .


Asa era "pe vremea mea" !... toti , "de la vladica pina la opinca" trebuiau/se simteau obligati sa participe la apararea patriei . Si , nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa spun ca , la apararea patriei , treb'e sa "se inhame" numai unii ...
Dar "democrateala" catolica a instituit noi criterii de evaluare a patriei ....


Si , la urma urmei , treb'e sa intelegem corect "mesajul" care se transmite militarilor !...
Tudor Vladimirescu a spus ca : "...patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor..." .
Ce mesaj transmit , atit "tagma jefuitorilor" cit si (mai ales) "poporul" ?
Un mesaj clar ,fara echivoc : "Ia mai da-i in p..a mea de apevisti !... E'te'al dracului , vor salarii si pensii mai mari decit ale femeilor de serviciu ! Ce-au facut si ce fac pentru a merita aceste salarii si pensii ? " .
Mesaj clar , cuprinzator si fara "loc de-ntors" !
S-atunci , militarii , ce sa spuna si ce sa faca ?

Sint/vor fi perfect indreptatiti sa spuna : "dati-va-n p..a mea si descurcati-va !" .

Huhu Rez spunea...

@mos alecu
Esti cam „ucrainian”....
Daca esti platit in ciuda societatii civile nu poti sa eviti varsarea de sange a invadatorilor...

s spunea...

Ti se pare ca turcescu e activ ? Poate in alta aparte ...

s spunea...

Din ultimele doua raspunsuri imi place pai mult partea cu "la guvernare fostii puscariasi".
Si mi-a placut pentru ca este o mare eroare: la guvernare numai viitori puscariasi cu certitudine.
Fostii doar in functii de conducere la partide. Exact ca (fostii)securisti(i) in actualele servicii ...

Huhu Rez spunea...

Astazi se striga la Odesa, de multtimea iesita in strada, Odesa, oras rusesc.
Romanii din Ukraina respecta indicatiile lui base sa nu iasa in strada.

Huhu Rez spunea...

Activ, dar acoperit... poate fi, nu?

Huhu Rez spunea...

Daca si dupa 25 de ani vorbesti de fosti securisti in servicii, si inca pe functii de conducere, inseamna ca sunt competenti....:):)

anonim spunea...

Cea mai sensibila situatie este atunci cand este vid de putere.Au fost prinsi cu chilotii in vine.In momentul in care isi vor revenii din ameteala si apele se vor limpezi sa te tii .In cazul in care sa zicem ca rusii ocupa Ucraina si nu o va sustine cu bani suficienti , vor patii ca in Afganistan.Unchiul Sam va face tot ce este posibil ca ursul rus ce a fost prins la stupul cu miere sa fie intepat.Pana la urma rusii vor avea mai mult de pierdut decat de castigat.Cetatenii rusi o vor duce mai prost. .Nici chinezii nu sunt bucurosi.In fond se inteleg mai bine cu unchiul Sam decat cu ursul rus.SUA si Canada sunt invadate de chinezi .Poate desteptii nostri vor invata din ceeace se intampla in Ucraina.Politicul nu are ce cauta in armata si cand zic armata ma refer la tot ce poarta arma militara in mod legal.Cred ca turcii sunt mai destepti din acest punct de vedere.

Huhu Rez spunea...

Rusii nu au vreun interes sa ocupe toata Ukraina. Daca nu vor putea sa reinstaleze regimul Ianukovici la Kiev vor separa partea estica, rusofona, a acestei tari.

acvacondor spunea...

Doar ” olecuță” de sperietura asa ca sa se stie cine-i șefu-n zonă.