Un produs Blogger.

joi, martie 20, 2014

Ordinul nr. 35/2014 al MAI, pentru situatii pe care nu le dorim politistilor

6 comments

 

Preluare de pe Plano` Blog


Ordinul nr.35 al MAI, din 13 03 2014; masuri de sprijin pentru politisti invalizi si familiile politistilor decedati

martie 20, 2014
 
 
 
 
 
 
Rate This

3. ORDIN nr. 35 din 13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi EMITENT: MINISTERUL AFACERILOR INTERNE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 192 din 19 martie 2014
În temeiul art. 33^1 alin. (5) şi art. 37 alin. (4) din legea nr. 360/2002 privind statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 7 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea ministerului afacerilor interne, aprobată cu modificări prin legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, emite următorul ordin:cap. idispoziţii generaleart. 1prezentul ordin stabileşte:a) condiţiile şi procedurile pentru realizarea următoarelor măsuri de sprijin:1. menţinerea în activitate în funcţii de poliţist a poliţistului rănit apt să desfăşoare anumite activităţi profesionale, denumit în continuare poliţist rănit compatibil;2.

6 comentarii:

gicu spunea...

Acest ordin probabil are in vedere un razboi civil sau de ce nu mondial,nu mai sunt locuri vacante in structurile sindicale dar in cele ale structurilor de politie,termini scoala de politie si stai sase luni pe tusa ,dar sa mai fi si ranit ,mori cu zile pina la punerea pe alta functie,sunt lucratori pe la resurse umane care nu cunosc nici fisa postului.

mos alecu spunea...

21.03.14 20.40
Nu zisesem nimic de rau despre politisti ... de ce se ascunde comentariul ???

Huhurez spunea...

Care comentariu? Nu ai niciunul in asteptare.

mos alecu spunea...

21.03.14 20. 40
Sigur !!!! Nu este nici un comentariu "in asteptare" ... este "in neaprobare" !
----------------------------------------------
Era vorba despre faptul ca politistii (prin conducatorii lor) isi cunoasc "enteresu' " : a fost ranit politistul in indeplinirea atributiunilor de serviciu , are dreptul la niste masuri "compensatorii" .
Militarul-militar nu are dreptul la astfel de masuri 1

Sint prevazute , si pentru militari , niste masuri compensatorii ... numai pentru raniri in actiuni in "strainezia" , sau in actiuni anti-tero pe teritoriul national . Pentru raniri in actiuni de lupta pe teritoriul national ... pensie de invaliditate (cu diminuarile aferente) . Pentru raniri in activitatile in serviciul de lupta permanent ... pensie de invaliditate ... Pentru raniri in activitatile de pregatire pentru lupta ... pensie de invaliditate ...



Sa nu se spuna ca SLP si pregatirea pentru lupta nu sint activitati de indeplinire a atributiunilor de serviciu ... Sa nu se spuna ca acele activitati nu sint direct legate de misiunea lor ca militari-militari ... Sa nu se spuna ca pentru acele activitati sint platiti ...
Sa nu se spuna ceea ce am aratat mai sus pentru ca :
- NATO si mUE au izmenele maronii in fund tocmai din cauza unor activitati de instruire desfasurate in apropierea granitelor Ucrainei ... fara ca cei care fac acele activitati sa participe la nici un fel de actiuni de lupta ...

Huhurez spunea...

@mosule
In ultima saptamana nu ai comentat si cred ca ai uitat operatiunile de logare pe blogspot. De aia nu a aparut comentariul la moderare.
Militarii-militari, in programul de instruire se pot rani din neglijenta sau eroare.
Masurile prevazute pentru politistii au in vedere invaliditatile sau decesele cauzate de batalia cu infractorii.

tupak amaru spunea...

o mare cacealma , agreata de sindicalisti incompetenti , limitati intelectual si corupti .
citind textul iti dai seama ca este aproape inposibil sa indeplinesti aceste conditii , "cumulativ ".
in al doilea rand , politistii raniti , decedati ... au nevoie , ca dealtfel si militarii , de asigurari de viata - asa cum este in lumea civilizata .
in al treilea rand , lipseste esentialul : acordarea drepturilor politistului sau urmasilor avand ca referinta ultimul salariu , din luna precedenta producerii evenimentului . acordarea acestor drepturi sa nu fie conditionate de varsta sotiei sau de anii de casatorie .
o alta mizerie MAI : nerecunoasterea incadrarii ca accident de munca , adica nu mai beneficiezi de nimic.