Un produs Blogger.

joi, martie 13, 2014

Separatistii din Europa, in sprijinul separatistilor unguri la Targu Mures

14 comments
Marc Gafaro, liderul miscarii separatiste catalone din Spania, prezent la mitingul din 15 martie 2013, alaturi de Tokes si extremistii maghiari.
Preluare de pe Oradea - societate civila
Conflict la Targu Mures. Ciocniri intre manifestantii maghiari si fortele de ordine


Consiliul National Secuiesc a organizat luni dupa amiaza o comemorare a secuilor ucisi in 1854. La evenimentul de astazi au participat aproape 4000 de manifestatnti care au cerut Guvernului  autonomie pentru Tinutul Secuiesc. Spre seara, mitingul etnicilor maghiari a degenerat, manifestantii intrand in conflict cu jandarmii.
Radicalii si “ilegalistii” din Ungaria, lideri de manifestatii in Romania
Printre liderii protestatarilor de la Targu Mures se numara Gabor Vona, presedintele partidului radical Jobbik din Ungaria, Toro Tibor, seful PPMT, Biro Zsolt, presedintele  Partidului Civic Maghiar,  dar şi primarii UDMR din Sfântu Gheorghe şi din Miercurea Ciuc, Antal Arpad si Raduly Robert. Alaturi de acestia, la manifestare  au fost prezenti si oficiali ai autorităţilor locale din judeţele Covasna, Mureş şi Harghita. Surprinzator, alaturi de oficialii romani au manifestat si liderii organizaţiilor “64 de Comitate” (HVIM) si Garda Maghiară, organizaţie interzisă în Ungaria, precum şi reprezentanţi ai separatistilor din Catalunia.
Separatistii din Europa, reuniti la Targu Mures
Invitat la manifestatie, liderul separatist din Catalunia, Marc Gafarot, si-a inceput discursul, strigand “Autonomia!”, iar alocutiunile preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balasz, preşedintelelui PPMT, Toro Tibor, şi preşedintelui PCM, Biro Zsolt, a fost citită o scrisoare a europarlamentarului Tokes Laszlo.
“Autonomia teritorială a Ţintului Secuiesc nu lezează integritatea teritorială şi suveranitatea Româniai, nici interesele locuitorilor români din regiune şi nici Constituţia României (…) Solicităm ca autorităţile române să înceteze de îndată lupta împotriva simbolurilor secuieşti, hărţuirea şi ameninţarea secuilor şi maghiarilor”, a declarat Izsak Balasz, liderul Consiliului National Secuiesc.
Dupa discursul liderului secui, protestatarii au pornit spre centrul orasului, scandand “Hungaria”, “Să piară Trianonul” şi “Autonomia”.
Conflictul cu Jandarmeria
Dupa ora 19.00, moment in care evenimentul trebuia sa ia sfarsit, mai multi protestatari au aruncat cu petarde in fortele de ordine si au inceput sa forteze coloana de jandarmi. Manifestantii s-au declarat nemultumiti ca autoritatile publice locale au refuzate sa aprobe un mars, permitand doar o comemorare.
Prefectul judetului Mures, Corneliu Grosu, a anuntat inca de sambata ca marsul de la Targu Mures nu a fost autorizat nici de catre Primaria Targu Mures, nici de catre instanta de judecata si nici de catre Prefectura Mures.

14 comentarii:

mos alecu spunea...

Cei "mai in vrîstă" isi amintesc , probabil , de zicerile nemţeşti : "mai mic este mai drăguţ !" ... Ziceri referitoare la activitatile de "demontare" a Iugoslaviei ...

In prezent , cind se prefigureaza "demontarea" Ucrainei , ati auzit multe ziceri merkeliene in sprijinul "unitatii si integritatii" Ucrainei ?

Nu cumva Romania , in granitele actuale , este "prea mare" dupa gustul unor licurici ... carora cineva de la noi se grabeste "sa le-o suga" cu mare zel ?

Huhurez spunea...

Ucraina este o cauza pierduta pentru ocdentali. Rusia se invecinesza cu cine vrea ea.
Cat priveste Romania, liangul national, consolidT in timpul comubismului national, face dificila, daca nu imposibila, deztramarea prin evenimente interne.
Occidentalii au realizat si ei ca au nevoie aici de o Romanie stabila. Au demonstrat-o recent prin lovifurile dupa ceafa date demisului, cand dorea sa se mai joace de-a destabilizarea pe pfoblema remanierii.

mos alecu spunea...

Lozinci , lozinci !... Ziceri preluate din propaganda "adormitoare" a eventualelor coagulari in jurul "interesului national" !... Propaganda acre sustine : "Lasaţi , băi , că nu-i nimic ! Vedeti-va de treaba ca nimeni nu vrea raul Roamniei !" .
Hai sa mai gindim si cu mintile proprii !...

Si la Ucraina "liantul national" era consolidat ... pina cind vestul catolic le-a aratat niste "bombonele si margele de sticla" !
Si s-a dus dracului tot liantul national ... Ma refer la partea vestica a Ucrainei , care , ca amestec de "populatii" de religii catolicizate , tare bine seamana cu o anume parte din Romanica ...

In alta ordine de idei (dar tot despre Ucraina) ...
Mai vorbisem pe-aici ca_conducaretii lor nu reusesc sa-si adune rezervistii ...
Acum (cind si-au dat seama ca nu se pot baza pe armata , si nici rezervistii "nu se inghesuie" sa se prezinte la "militarie") vor sa-si infiinteze detasamente de partizani (echivalentul fostelor garzi patriotice de la noi) ...
Spera , baietii , ca le-or veni multi "musterii" din vestul lor catolic ... si ca vor putea "tine piept" macar in zona lor ...
Numai ca risca , baietii , ca la apelul lor sa prezinte si multi (din partea cealalta) care sa doreasca numai armament si munitie pe gratis ... dupa care sa-si vada de treburile lor ...

Huhurez spunea...

Prin ei insisi, ungurii nu mai prezinta un pericol pentru integritatea României.Trebuie sa fim atenti la cei care ii atâta.
Cât timp mai exista NATO si UE ungurii nu au nicio sansa impotriva noastra si nici noi nu-i putem pune la respect ca in 1919 sau in 1944. Ungurii mai fac valuri antiromânesti pentru perioada post-NATO.
In schimb, Ucraina nationalista, sub autoritatile care au preluat acum puterea la Kiev, va fi o amenintare serioasa la adresa României si a tarilor cu care in istorie au avut mari dispute teritoriale, cum ar fi Polonia si Lituania.

anonim spunea...

Domnule blogger,
Sunteti somat sa stergeti Articolul care reprodice in facsilmil HG S 1019/2010 ; are caracter secret.

Huhurez spunea...

Articolul este scris in urma cu 2 ani de fosful administrator Lupus.Eu asa l-am mostenit. Ce secrdt da mai fie dava de 2 ani e plin internetul cu acek act normativ

Karadeniz spunea...

@ anonimul vigilent
Las-o dracului de somație. Nu era nici un facsimil al HGS 1019 ci al MS 132, ordinul de modificare a anexei 1 din HG 1294.
Iar caracterul secret nu are nici o justificare, dacă faci o comparație
intre vechea și noua anexă. Deja s-a solicitat prin instanță desecretizarea HGS 1019.

mos alecu spunea...

14.03.14 19.45
Pentru cel foarte suparat pe publicarea unui asa-zis document
SECRET ...

Mamaaaa , mamaaaaa !... I-auzi la el : "sinteti SOMAT sa stergeti..." .
Grijuliu , pin' la Dumnezeu , cu apararea secretului ...


Mai intii ca nu ar fi fost vorba despre un document (informatie)
SECRET DE STAT ... Documentele (informatiile SECRET DE SERVI-
CIU sint "alta gisca-n aia traista" .
A se vedea L.182/2002 .
--------------------------------------------------------------
Revenind la acea anexa la HG S-1019/2010 ...

HG 781/2002
Art. 2
(1) Pentru identificarea documenteor cu caracter secret
de serviciu numărul de înregistrarealacestora va fi
precedat de litera S, iar pe fiecare paginăse va înscrie
"secret de serviciu".
HG 585/2002
Art. 42

(1) în situaţia în care documentul de bază este
însoţit de anexe, la
sfârşitul textului se indică, pentru fiecare
anexă, numărul de înregis
trare, numărul de file al acesteia şi clasa
sau nivelul de secretizare.

(2) Anexele se clasifică în funcţie de conţinutul lor şi nu de cel al
documentelor pe care le însoţesc.

------------------------------------------------
Nu scrie (pe nici una din acele pagini) ca acele informatii sint "Secret de serviciu" .
Deci informatiile continute in acea anexa nu sint "Secret de serviciu" ... Secret de serviciu fiind numai informatiile continute in documentul de baza (acea HG) ...

Ca urmare puteti fi linistit : nimeni nu a incalcat vreo lege ...

mos alecu spunea...

Pentru ca a venit vorba despre documente (informatii) SECRET DE SERVICIU ...

l.182/2002
Art. 15. - În sensul prezentei legi, următorii termeni se definesc astfel:
e)
informaţii secrete de serviciu - informaţiile a căror divulgare este de
natură să determine prejudicii unei persoane juridice de drept public
sau privat;
------------------------------------
Dupa cum se vede din anexa la hg s-1019 publicata pe net , informatiile continute de aceasta nu sint "secret de serviciu" .

Inseamna ca numai documentul propriu-zis (hotarirea de guvern) este "S" ...
Ce dracu' prejudicii putea provoca ministerului Apn (sau guvernului) un text searbad care spunea ceva de genul : "incepind cu data prezentei hotariri , anexa 1 la hg 1294/2001 se inlocuieste cu anexa 1 la prezenta hotarire." ?????

Anonim spunea...

Din cauza voastra au fost pedepsiti o multime de ofiteri si subofiteri din MApN. Nu va multumiti ca primiti pensii mult mai mari decat noi activii? Mai vreti si HG s 1019/2010 ?

Huhurez spunea...

De ce nu contestati pedepsele? @ Mosul zice ca anexa nici nu era secret de stat sau secret de serviciu.
Nu mai fi invidios pe pensionarii cu pensii re/re! Pentru voi are grija domnul Dusa sa schimbe legea.

mos alecu spunea...

14.03.14 21 30
Cineva-i suparat foc pe noi ... Zicind : "Din cauza voastra au fost pedepsiti o multime de ofiteri si subofiteri din MApN" .
Noi , cei atit de bucurosi de efectele re...re... re... asupra pensiilor noastre ...
----------------------------------------------------------

Eu , unul , nu ma simt vinovat (pentru intreaga mea activitate) de o asa grozavie !...
Ba , mai mult , am contribuit la "des-pedepsirea" multora ...
----------------------------------------------------------
Revenind la supararea suparatului ...
Daca este vorba despre "pedepsiti" in urma activitatilor de culegere a datelor pentru desfiintarea pensiilor militare ... Este o gindire tare ciudata sa spui ca din cauza noastra au fost pedepsiti niste militari in activitate ... Noi fiind "simple obiecte" ale activitatii lor !
Este ca si cum ai spune ca :
- cetateanul Ion il loveste pe cetateanul Vasile
- cetateanul Ion este pedepsit pentru fapta lui
- vine acum un nemultumit si spune ca cetateanul Vasile (cel lovit) este vinovat pentru pedepsirea cetateanului Ion ...
Bravos , natiune ! Halal sa-ti fie ! Destepti concetateni mai avem !

Karadeniz spunea...

Există un regulament care prevede când și pentru ce se dau pedepsele. Nu a fost descoperită persoana care a a scos din SMG acea copie xerox deci fără vinovat nu e nici pedeapsă. Dacă ofițeri sau subofițeri au acceptat să fie pedepsiți fără a fi vinovați îneamnă că armata are o problemă. Nu putem avea pensii mai mari ca activii pentru că aceștia au solde nu pensii. Cei pensionați după 2011, dacă le aceștia ai vrut să te referi, au deocamdată pensii similare cu cei pensionați anterior. Că în timp pensiile activilor, prin creșterea stagiului de cotizare până la 30 de ani, vor fi
mai mici dacă se menține aceeași lege să-i mulțumiți fostului ministru Gabriel Oprea și fostului șef al SMG pentru modul în care s-au implicat.
Nu vreau HGS 1019 vreau doar ca acele condiții de muncă acordate anterior anului 2011 să fie acordate tuturor celor care au lucrat în aceste condiții. Dar acest lucru nu-l vor stabili nici cei pensionați nici activii ci
instanța.

anonim spunea...

Las-o jos ca macane.Ne crezi dusi cu pluta?De unde ai scos tu ca pensia mea este mai mare decat veniturile tale ca activ?Poate tu vrei situatia din 1998 cand plutonierul activ avea solda mai mare decat pensia generalului .Distanta de la plotoner la general este egala cu cea de la sula la prefectura.