Un produs Blogger.

miercuri, iulie 09, 2014

Cât de lunga va fi Tranziția spre pensiile speciale?

16 comments
Intr-o conferință de presa ținută marți la sediul Ministerului Muncii premierul Ponta si ministrul Rovana Plumb au reluat discuțiile despre legea reparatorie pentru personalul civil aeronavigant, subliniind ca nu se va reveni la pensii speciale, așa cum nici militarilor si nici diplomatiilor nu li s-au acordat asemenea pensii ...ci reparații temporare sub forma de  indemnizatii.

Rovana Plumb a completat ca Guvernul are in vedere acordarea de indemnizatii cuprinse între  3000-4000 lei peste pensia contributive si spera ca proiectul de lege sa fie adoptat de Parlament in luna Septembrie.
Premierul a mai spus ca indemnizatii vor primi si grefierii.
Pentru prima data, in actuala guvernare, s-a vorbit despre o perioada de Tranziție spre pensiile speciale. Pana atunci foștii beneficiari ai pensiilor speciale vor primii temporar indemnizatii, astfel încât sa nu se încalce principiul contributivitatii in calcularea pensiilor.
Cât de lunga va fi perioada de Tranziție depinde de situația economică a României si de voita politica a celor care vor mai guverna tara.


Indemnizaţii în loc de pensii speciale pentru aviatori. Un proiect contestat de piloţi

16 comentarii:

s spunea...

Da, si marmota invelea .....
Rovignieta nu stie diferenta intre pensiile ocupationale si cele speciale, deci e demna de toata increderea.
Pentru militari si personalul militarizat din alte stucturi, pas indemnizatii, pas pensii speciale, deci pas pana la Sf. Petru, la intrare.
De-oi gresi, mai vorbim ...

Huhurez spunea...

A vorbit cinva de pensii ocupationale? Militarii beneficiari ai L 241 au primit indemnizatii peste pensia contributiva, pana la concurenta fostei pensii militare, pendie csre n-a fost ocupationala.
Nu toti aviatorii vor avea cuantumul avut pana in august 2010, lin conditiile in care, zice Ponta, unele pensii au gost stabilite abuziv

mos alecu spunea...

09.07.14 13.15
Poate ca ar fi trebuit prezentat mai pe larg punctul de vedere al coabitacului ...

Macar cit au "spicuit" baietii de mai jos :
://www.hotnews.ro/stiri-esential-17635171-victor-ponta-daca-reveni-pensiile-speciale-cred-deschide-cutie-pandorei.htm



Auzi la el : nu face lege (pentru pensii "speciale") pentru ca este pericol ca prevederile acelei legi sa fie "abuzate" ...

Păi bine , măi cîrlane care vorbeşti pe gaura cămăşii , atunci desfiinteaza si Codul Penal ... pentru ca prevederile lui sint "abuzate" zilnic si si noaptea ...


Tot coabitacul ne spune ca_cum ca , vezi doamne , UE si FMI ar avea ceva impotriva "pensiilor speciale" ... Faceti-va pomana cu handicapatul si spuneti-i ca UE are directiva prin care cere statelor membre sa asigure magistratilor , militarilor si politistilor salarii si pensii (speciale) care sa reflecte importanta si riscurile ocupatiilor lor ...
Cit despre FMI ... Baietii de la FMI sint si impotriva reducerii contributiei pentru CAS ... si , totusi , coabitacul a legiferat-o ... Chiar daca asta va agrava situatia bugetului asigurarilor sociale ...

mos alecu spunea...

09.07.14 13.30
Se pare ca s-a cam uitat despre ce-i vorba cu acele "indemnizatii" pentru grefieri si aviatori (civili) ...
://www.huhurez.com/2014/01/proiect-de-lege-reparatorie-pentru.html

La conferinta de presa despre care-i vorba se spune ca Rovigneta ar fi spus : "“Am discutat cu reprezentanţii personalului navigant, o parte doresc
revenirea la pensiile de serviciu, o parte vor indemnizaţiile pentru
recunoaşterea muncii pe care au depus-o." ...
Lucru de neinteles ... : ori unii aviatori "sint deranjati la bibilica" si vor acea indemnizatie (in locul pensiei de serviciu) ... , ori Rovigneta ne crede (pe noi , destinatarii spuselor ei) niste idioti care pot inghiti orice zicere de-a ei ... Zicere pe care a debitat-o pentru a ne demonstra ca , vezi doamne , idiotii astia cu pensii speciale nu stiu nici ei ce vor ...

mos alecu spunea...

09.07.14 14.00
Daca te uiti ce spune coabitacul ... ramii tablou ... E putin spus ca vorbeste pe gaura camasii ... vorbeste ca sa se auda vorbind , si ca populimea sa "cada-n cur de admiratie" ...
Auzi la el : "Domnul Boc le-a TAIAT pensiile si la militari, si ..."
Si tu ce-ai facut , cirlane , pentru remedierea ilegalitatii ????

Mai zice coabitacul : "Am acordat niste indemnizatii prin care recunoastem rolul lor..." ... referindu-se la l.241 ...
Păi bine , cîrlane coabitac , ai acordat niste (vorba vine) indemnizatii NUMAI unora dintre aceia . Celorlalti (celor carora le-au cresut pensiile prin contributeala) de ce NU LE RECUNOSTI rolul , acordindu-le si lor acel fel de indemnizatii ????



Fereasca-ne Dumnezeu de cine ne conduce , daca nici sa spuna ceva nu stiu !

s spunea...

Da, a vorbit plumbuita in emisiune la Romania tv, ieri sau alaltaieri. Cand am auzit ce scoate m-am crucit. Mos alecu e doctor la pensii fata de aceasta cuca.

s spunea...

Iar ce incasezi pe 241, intre valoarea initiala si cea contributiva nu-i indemnizatie. Vezi dex:
INDEMNIZÁȚIE s. v. compensare, compensație, daune, despăgubire, reparație.
Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco
INDEMNIZÁȚIE ~i f. 1) Sumă de bani, acordată cuiva în afara retribuției, pentru acoperirea unor cheltuieli excepționale (deplasare în interes de serviciu, transfer etc.) sau pentru prestarea unei munci speciale în afara funcției de bază. 2) Sumă de bani plătită salariaților pentru timpul concediului. 3) Despăgubire pentru un prejudiciu sau pentru o pagubă suferită. /<fr. indemnisation
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco
INDEMNIZÁȚIE s.f. Sumă de bani care se acordă cuiva pentru acoperirea unor cheltuieli excepționale; (spec.) sumă acordată cuiva pentru o muncă excepțională sau pentru a face față anumitor cheltuieli. ♦ Despăgubire pentru un prejudiciu, pentru o pagubă suferită. ♦ Sumă plătită salariaților pe timpul concediului sau al unei deplasări. [Gen. -iei, var. indemnizațiune s.f. / cf. fr. indemnisation].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner
INDEMNIZÁȚIE s. f. 1. sumă de bani care se acordă cuiva, pe lângă retribuție, pentru acoperirea unor cheltuieli efectuate cu ocazia îndeplinirii unor anumite sarcini de serviciu. 2. despăgubire pentru un prejudiciu, o pagubă suferită. ◊ sumă de bani plătită salariaților pe timpul concediului, în caz de incapacitate de muncă etc. (< fr. indemnisation)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza
indemnizáție s. f. (sil. -ți-e), art. indemnizáția (sil. -ți-a), g.-d. art. indemnizáției; pl. indemnizáții, art. indemnizáțiile (sil. -ți-i-)
Sursa: Ortografic (2002) | Adăugată de siveco
*indemnizațiúne f. (fr. indemnisation). Acțiunea de a indemniza. Indemnitate, despăgubire. – Și -áție.

Huhurez spunea...

Nu prea intelegi semantica unor cuvinte...nici cu Dex-ul in mâna.
Acea diferenta acordata de Legea 241 este o indemnizatie care se adauga la pensia contributiva si reprezinta o despagubire variabila a celor care au pierdut la pensie prin re/re.

Huhurez spunea...

Ce zice Ponta si ce vrei d-ta sa intelegi!
Nu legea pentru piloti a fost abuziva ci unii beneficiari pilosi ai ei au abuzat de lege pentru a-si face pensii mari, zice Ponta.
Asta... in loc sa apreciezi ca este pentru prima data când un guvernant spune ca se va reveni si la pensii speciale....probabil când nu mai avem nevoie de bani pentru a plati imprumuturile contractate de Basescu-Boc la FMI, Banca Mondiala si UE.
A dracu scurta este tinerea de minte....

mos alecu spunea...

09.07.14 21.25
Dorinta de a apara , cu orice pret , pe coabitac , este atit de mare la unele persoane , incit nici nu mai citesc ce se spune despre idolul lor ...

N-am spus "nicaria" ca prevederile unei oarecare legi ar fi fost ABUZIVE . Am spus ca prevederile unei oarecare legi au fost "ABUZATE" (adica unii beneficiari au abuzat de acele prevederi) ...

Cit despre bucuria ca "...un guvernant spune ca se va reveni si la pensii speciale..." ...
Da ! Dar tot coabitacul a fost cel care "i-a tras frina" acelui guvernant ... atragindu-i atentia ca nu se pune problema revenirii la pensii speciale ... atita timp cit exista UE si FMI ... Deci ... mucles cu bucuria !

mos alecu spunea...

10.07.14 10.40
Pen'ca s-au ivit oare's'ce "hîrîieli" pe motiv de sustinere a unor oarecare politicieni ...

Eu , ca participant la votare , am dreptul de a le spune de la obraz ceea ce cred despre ei ...
Indiferent cu cine am fi votat , avem obligatia de "a le arata obrazul" atunci cind "o iau prin arătură" ! . Nu trebuie sa-i laudam atunci cind fac ceva bine , pentru ca "pentru a face bine" au fost alesi !

Cred ca oricarui cetatean trebuie "sa-i sară muştarul" atunci cind un "ales al poporului" spune : "Eu nu pot sa fac ceea ce v-am promis , pentru ca NU EU conduc aceasta tara ... Aceasta tara este condusa de UE si de FMI !"

s spunea...

Ia si citeste aici: http://dexonline.ro/definitie/indemnizatie.
Nu poate fi o despagubire o suma cuvenita conform legii.
Stiam ca stai mai rau cu romana, dar nu incerca sa-mi dovedesti ca esti dezastru...

s spunea...

Iar faci confuzie; indemnizatia trebuie sa fie egala la conditii similare. Diferentele prin 241 nu sunt indemnizatii. Mos Alecu are dreptate cand spune ca coabitatul vorbeste fara sa stie ce. Nu-i mai tine isonul.

mos alecu spunea...

Haida-haida ! ...
Am terminat cu Diquss-ul ?

Huhu Rezea spunea...

Si in ordine cronologica, cum îți doreați de atâta timp.:)

mega2005 spunea...

Adicatelea pentru rezervisti s-a rezolvat..un mod de a spune, intr-un fel iar pentru ceilalti se rezolva in alt fel. Victoras, tata...chiar esti praf!!!..madame plumb e oricum pe langa ceea ce i se intampla. Deci, Viorele taica da-i cu coabitarea inainte ca merita.