Un produs Blogger.

joi, iulie 31, 2014

Ponta cere, "amnistie" pentru pensionari

10 comments


Premierul Victor Ponta i-a cerut, joi, în ședința de Guvern, ministrului Muncii Rovana Plumb elaborarea unei legi prin care pensionarii care sunt datori la bugetul de Asigurări Sociale să nu mai plătească acele sume. 


”Vreau până la următoarea ședință de Guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniți cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluție de amnistie pentru pensionarii care din diverse motive trebuie să dea acum niște bani înapoi”, a cerut primul-ministru.




”Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut. Sunt chemați acum să-și vândă casele. Așa cum am putut să facem pentru funcționari publici, pentru alte categorii, avem obligația să o facem și pentru pensionari. Iar faptul că au trebuit să se întâmple niște nenorociri, oameni care au fost citați pe la diverse instituții, cred că este un lucru regretabil și vreau să veniți cu un proiect de lege. Eu îl voi susține în Parlament și sper ca tot Parlamentul să înțeleagă că este vorba de un efort mic și de un ajutor pentru cineva care sigur a greșit, dar nu a făcut-o ca să se îmbogățească”, a continuat acesta.

B1.ro

UPDATE
Directia Nationala Anticoruptie precizeaza, legat de dosarul pensionarilor ilegale, ca dispozitiile Codului de procedura penala nu pot fi aplicate "facultativ" iar pensionarii care au dat mita pentru a primi diverse grade de invaliditate sau pentru a fi pensionati anticipat "nu pot avea decat calitatea conferita de codul de procedura penala, si anume cea de suspect sau inculpat".

10 comentarii:

Karadeniz spunea...

Spuneam într-un alt
comentariu că Victor Ponta este mort ca om politic. Iată că propriile
declarații vin să confirme acest lucru.
În goana după capital electoral un om format profesional în ograda
justiției române, e drept că având la activ ceva mici infracțiuni recunoscute, ca acel rușinos plagiat, propune ministrului muncii elaborarea unei legi prin care
pensionarii care sunt datori la bugetul de Asigurări Sociale să nu mai
plătească acele sume.
Care ar fi situațiile în care un pensionar este nevoit să dea niște bani în bugetul asigurărilor sociale ? Cine este vinovatul real în astfel de situații ? Poate un pensionar să păcălească personalul calificat și rutinat al casei de pensii? Cum și de ce poate realiza acest lucru? Dacă nu el este vinovat de această situație de ce nu răspund adevărații vinovați ?

Huhurez spunea...

Oare cei care au de restituit astfel de diferente sunt de acord cu angoasele si ura politica atât de vizibile in acest comentariu?
Adevărații vinovați, care au greșit calculele, răspund disciplinar. Pecuniar răspund doar când ei au fost beneficiari ai grselilor de calcul.

Karadeniz spunea...

Nu am nici o neliniște. Cât despre ura politică ea este in sufletul fiecărui român care vede ce au făcut politicienii din această țară în cei 25 de ani de democrație.
In cazul de față vreți să-l iubesc politic pe Victor Ponta? De ce când mie nu-mi place nici ca simplu cetățean și nu e vorba de o simplă antipatie ci de acțiuni și fapte care îl
descalifică ca om, politician și prim ministru. Dacă doriți vă pot prezenta o listă .
O astfel de legea a amnistiei, nu este o noutate, a mai fost
una în 2003, Legea 544, după implementarea legii 19 care a
acoperit atunci incompetența funcționarilor caselor de pensii, a mai fost legea nr. 112 din 07.04.2012 care a îngropat și ea niște potlogării ordonate de Gabriel Oprea.
Nu știu dacă cei care au de restituit asfel de sume sunt de acord sau nu cu afirmațiile mele și nu cred că părerea lor mi-ar influența comentariu.
Dar să vedem cam ce număr și categorii de pensionari ar intra aici.
Să fie vorba de cele circa 4-5 sute de pensionari din agricultură cărora cei de la casa de pensii din județul Bihor și alte cateva județe le-au mărit de două ori pensiile, în 2003 și
în 2007, din cauza unor unor "erori de calcul şi a interpretării greşite a legii” și pentru care UDMR cerea acum un an o lege a amnistiei.
Să fie vorba de cei circa 150 de pensionarii aparținând CSP ale MApN și MI de la Pitești și Curtea de Argeș ale căror
pensii restabilite prin decizii irevocabile ale instanțelor au fost iarăși micșorate și aceștia somați să achite sumele în 15 zile.
Să fie vorba de cei circa 800 de pensionari din Pitești care, conform anchetei DNA , în derulare încă, în mod voit și prin dare de mită, cu sprijinul a doi funcționari publici, medici de la serviciului de expertiză a capacităţii de muncă din a casei județene de pensii Argeș, arestați preventiv din 12 iunie, au primit ilegal concedii și pensii pe caz de boală . Cred că despre aceștia e vorba căci la acest lot au fost semnalate prin presă câteva sinucideri.
Păi aici fostul procuror Ponta a fi trebuit să aștepte terminarea anchetei pentru că nu e vorba doar de restituirea
banilor încasați fraudulos, dacă așa va decide instanța, ci și
de posibile condamnări penale ale celor în cauză. Cum faptele anchetate au fost comise în perioada noiembrie 2013-iunie 2014, cei mai mulți dintre cei pensionați nici nu și-au primit deciziile de pensie deci nu prea e ce amnistia.

stefan spunea...

da ,sunt plini de ura , daca ponta dispune sa se ia masuri , ca sa nu se mai sinucida oameni ,nici asta nu e bine? domnul acel care nu e multumit putea sa spuna mai bine altceva m ca de exemolu; trebuie sa se spanzure si un capitan in rezerva ca domnul ministruDUSA sa abroge acel nenorocit de HG -s 1019 din care cauza nu i se rec unoaste grupa de munca obtinuta cu dret inainte de2001 asa cum e legea mai putea sa spuna ca si domnul ponta ar putea sa fie de acord cu o noua lege a pensiilor militare acum cand este ministru . asa ca uite sunt probleeme la casa sectoriala de pensii unde se raspunde negativ la o cerere de deschidere de dosar pensie dupa opt luni si nu in termen legal , pai astea si multe altele sant de discutat da dle KARADENIZ .asta sa spuneti .....si scuze pentru unele greseli de scriere s

stefan spunea...

e posibil ce spuneti dar .se vor cerne si cazurile cu adevarat frauduloase .treaba lor .dar ce faceti cu militarii in rezerva cu sau fara drept de pensie care au depus cerere de pensionare fiindca au varsta conf legii unitare la militari dar nu li se iau in calcul; adeverintele de grupa 1 pe care le au in vederea completarii vechimii in specialitate ca doar la civili au rezolvat , HG -s 1019 se aplica numai unora , in 2008, TARICEANU a dat legea 14 care elimina discriminarile provocate de hg 1294]2001 de restul treaba lor ca uite sant si militari someri fiindcaastia nu au dat mita sa ia pensie pe caz de boala de aceea au iesit in rezerva ca lucrau 12 cu 24 si nu mai rezistau ,,,ce facem cu adeverintele de grupa1 acum speciala pai cum facem

Huhurez spunea...

Nici mie nu mi se pare corect ca sa fie Scutiți de restituire cei care au încălcat legea pentru a beneficia de o pensie sau pentru a li se calcula o pensie mai mare.
Si nici cei care au fost favorizați de instanțe pentru a rămâne cu pensii speciale.
Cât de mult sunt unii injectati cu venin anti-Ponta , cei care sunt potecari au si venin de vipera, nu ar merita nicio atenție din partea premierului; ar trebui lăsați sa plătească. Noroc, pentru sănătatea politica a viitorilor ani, ca astfel de creștin-liberali sunt putini.

stefan spunea...

de huhurez .apreciez modul in care abordati problemele ,dar militarii nu au pensii speciale , speciale erau sau sunt palamentarii , diplomatii aviatorii civili , minierii acestia .. armata e cum sigur stiti si trebuie sa fie pensie militara nu speciala fiindca ei au avut solde nu salarii ,,,aveti dreptate ce o mai fii si cu liftele astea de crestini liberali ,,,doamne fereste ca mare e gradina lui dunmezeu .poate ponta s-o gandi si la amaratii aceeia de rezervisti ca multi din ei nu au din ce trai ca asta a fost revolutia de fapt involutia sa auzim de bine sa speram

Huhurez spunea...

Directia Nationala Anticoruptie precizeaza, legat de dosarul pensionarilor ilegale, ca dispozitiile Codului de procedura penala nu pot fi aplicate "facultativ" iar pensionarii care au dat mita pentru a primi diverse grade de invaliditate sau pentru a fi pensionati anticipat "nu pot avea decat calitatea conferita de codul de procedura penala, si anume cea de suspect sau inculpat".

stefan spunea...

si mai e ceva ,domnul ponta sa raspunda la solicitarea facuta de cadrele militare in rezerva la cererea de abrogare a HG-s 1019 care produce atata discriminare ca sa vada si ofiteri spanzurati ca vad ca se grabeste in unele cazuri dar cu militarii astioa choar de sant in rezerva . nu zice nimic de 2 ani doamne fereste sa aiba nevoie si de ei asa ca vin alegerile si toti isi fac doar jocul intre ei sa vedem ce o sa faca ca deocamdata fac nmai legi pe care le modifica de proaste ce sant cu altele mai proaste

stefan spunea...

oricum daca a primit la pensie bani necuveniti in termenul de prescriptie in trei ani pana la lichidarea datoriei catre casa de pensii , problema este la cei care calculeaza si gresesc ca pensionarul vede bbani in pluS SI ZICE CA I SE CUVIN si probabil se refera laa cei care vin cu acte false alora nu le scuteste nimic si ii cheama pe la dna ,,o sa vedem legea ca precis va fi neclara si va crea alte tampenii