Un produs Blogger.

marți, august 19, 2014

Proiectul legii scutirii unor pensionari de restituirea de debite a fost adoptat de Guvern

1 comments

Briefing de presă susținut de ministrul Muncii, Rovana Plumb, la finalul ședinței de Guvern din 19 august 2014

Rovana Plumb: 
Vă spun şi eu bună ziua tuturor. Aş vrea, de la bun început, să subliniez încă o dată faptul că grija faţă de pensionari, de părinţi şi de copii reprezintă preocupări majore şi constante ale Guvernului Ponta. Ne-am ţinut de cuvânt şi, aşa cum am declarat şi am propus pe data de 1 august, astăzi Guvernul a adoptat două proiecte de legi, care vor fi transmise către Parlament, în vederea adoptării către acest for, privind amnistia fiscală pentru pensionari şi pentru mămicile care au stat şi au beneficiat de îndemnizaţia pentru creşterea copilului.
În ceea ce priveşte proiectul de lege care prevede scutirea de la plată a debitelor provenite din pensii, acesta se adresează tuturor categoriilor de pensionari aflaţi în sistemul de pensii până la data intrării în vigoare a legii şi, de asemenea, prevede scutirea la plata debitelor pentru toţi pensionarii, cu excepţia debitelor constituite din culpa exclusivă a pensionarilor, adică prin depunere de declaraţii false sau documente false. Casa de Pensii are rolul de a verifica toate aceste dosare. Până în prezent, pentru că poate veni o întrebare în acest sens din partea dumneavoastră, sunt 30 mii de persoane, pensionari aflaţi în această situaţie, pentru care s-au constituit debite în cuantum de 65 milioane de lei. Menţionez faptul că niciunul dintre aceste debite nu afectează bugetul asigurărilor sociale pe anul 2014

Un comentariu:

Huhu Rezea spunea...

Este posibil ca in „amnistie” sa intre si diferentele dintre pensiile stabilite de instante, in cuantumul avut pe legea 164, si pensiile revizuite potrivit art. 20 din OUG nr. 1/2011.