Un produs Blogger.

marți, octombrie 14, 2014

Chiar daca Ponta a fost ofiter acoperit al SIE, Basescu a ramas complet descoperit in fata legii

0 comments
Dupa ce a iesit la Cotroceni, la ora cucului, sa presteze pentru fosta pereche a lui Cocos, Basescu si-a comandat o emisiune la raresul lui Guse pentru a face niste dezvaluiri, promise de ceva timp. despre ofiterul acoperit care candideaza la prezidentiale.
Nu mai era niciun secret ca Basescu il viza pe Ponta. Problema era cum va demonstra Basescu banuiala sa, fara sa se trezeasca a doua zi acuzat de divulgarea secretului de stat sau de inalta tradare. A ales o modalitate a la Gâgă, punându-l pe Rares in situatia penibila de a citi niste Hotarâri de Guvern de parca SIE emite HG-uri pentru a incadra ofiteri de informatii. Bine spuneau unii analisti ca pâna si Turcescu a fost mai credibil când s-a autodenuntat ca ofiter acoperit in presa.
Prestatia lui Basescu la Realitatea a ramas in stadiul de afirmatie nedovedita, facuta in scopuri electorale in  avantajul contracandidatilor lui Ponta, stimabilii Iohannis si Elena Udrea.
In schimb, din cauza pierderii controlului de sine, Basescu a confirmat declaratiile lui Melescanu cu privire la insistentele matrozului de a afla ofiterii SIE, in marea lor majoritate lucrând sub acoperire.

Lucrul cel mai grav pe care l-a spus Basescu a fost ca de circa un an de zile, de cînd seful SIE a refuzat sa-i divulge informatiile cerute, Basescu a lucrat direct cu cadrele de comanda SIE, ocolindu-l pe seful SIE, Melescanu.
Comisia parlamentara de control SIE trebuie sa demareze de urgenta o ancheta pentru a evalua consecintele intruziunii nebunului de la Cotroceni in activitatea interna a SIE si sa propuna Parlamentului masuri constitutionale de sanctionare.

Nu este exclus ca Basescu sa fi aplicat aceleasi ilegalitati si in relatia cu celalalt serviciu de informatii al tarii, dând ordine directe ofiterilor operativi din subordinea lui Maior.
Basescu nu intelege un lucru simplu:in exercitarea functiei, presedintele nu are acces la orice fel de informatie secret de stat din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Aceste institutii au obligatia sa-i prezinte informatii, pastrând insa secretul asupra modalitatii obtinerii lor.

Niciun comentariu: