Un produs Blogger.

marți, octombrie 28, 2014

Normele metodologice de aplicare a Legii 125/2014, scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii

1 comments
Vezi
http://www.huhurez.com/2014/12/normele-de-aplicare-legii-1252014.html

Mai sunt câteva zile pâna la expirarea termenului pentru publicarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 125/2014, asa cum se  prevede in art, 5 al legii .

Art. 5

In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se emit normele metodologice de aplicare, care se aproba prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului finantelor publice. 

Normele vor aduce precizari cu privire la debitele recuperate de casele de pensii, care se restituie, procedura de restituire si, mai ales, modelul cererii obligatorii pe care pensionarii in drept trebuie s-o adreseze caselor de pensii. 
Asa cum am mai precizat, cererile trebuie expediate in timp util, in cursul lunii noiembrie, pentru ca plata restituirilor sa inceapa de la 01 01 2015. 
Cu privire la pensionarii care se califica a fi beneficiari ai acestei legi, in privinta restituirilor, nu pot fi altii decât cei care au primit decizii de regularizare cu debite de recuperat de catre casele de pensii. Cred ca aceste decizii, in copie, ar trebui sa insoteasca obligatoria cerere catre casele de pensii. 
Sunt pensionari care cred gresit ca vor primii si diferentele dintre pensia din decembrie 2010 si pensia revizuita, neachitate de casele sectoriale pâna la 01 10 2013, data când a intrat in vigoare Legea 241/2013, legea reintregirii pensiilor.
Când vor fi publicate, normele metodologice vor aparea si in completarea acestei postari.

Un comentariu:

s spunea...

Multamim.
Asteptam detaliile promise.