Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 11, 2014

Propuneri serioase inaintate de ANCMRR ministrului Dusa

9 comments
....dar si mici cerseli.

COMUNICAT Nr.46 din 10.10.2014

   ÎNTÂLNIRE LA M.Ap.N.   -
În ziua de 07.10.2014, la solicitarea conducerii A.N.C.M.R.R.,ministrul Apărării Naționale, Domnul Mircea DUȘA, a primit o delegație a ANCMRR formată din : Gl.(r) prof.univ.dr. Mihai  ILIESCU – președinte, Gl.lt. (r) Victor  DUMITRESCU – primvicepreședinte, Gl.mr. (r) Victor  CONSTANDA – vicepreședinte și purtător de cuvânt și Gl.bg. (r) Constantin  MIHĂLCIOIU – vicrepreședinte.
Din partea conducerii M.Ap.N. au mai participat: Doamna Otilia  SAVA – Secretar de Stat pentru Relația cu Parlamentul, Informare Publică și Creșterea Calității Vieții Personalului, precum și contraamiral de flotilă Tiberiu  FRĂȚILĂ – Șeful Direcției Personal și Mobilizare din S.M.G..
Întâlnirea a avut drept scop reluarea unor propuneri anterioare cum ar fi:
-  Sprijin pentru a obține fonduri necesare unor nevoi ale A.N.C.M.R.R., ca urmare a statutului de utilitate publică;
-    Urgentarea apariției legii pensiilor militare de stat;
-  Modificarea Codului Fiscal privind dreptul pensionarilor militari de a dispune de un procent de până la 2% din impozitul pe pensii pentru a fi redirecționat în folosul asociației;
-    Asigurarea unui număr de 200 – 300 de exemplare din ziarul „OBSERVATORUL  MILITAR” pentru filialele și subfilialele din teritoriu, în regim de gratuități;
- S-a solicitat sprijin pentru simplificarea metodologiei de eliberare gratuită a medicamentelor pentru pensionarii militari.
-   Promovarea propunerilor conducerii A.N.C.M.R.R. privind înaintarea în gradul următor a cadrelor militare în rezervă / retragere.
Cu această ocazie, ministrul Apărării Naționale a precizat că va întreprinde diligențele necesare, în limita posibilităților ministerului, pentru a soluționa solicitările noastre.
Apreciind deschiderea manifestată de conducerea M.Ap.N., Gl.(r) prof.univ. dr. Mihai ILIESCU a mulțumit pentru timpul afectat întâlnirii și l-a asigurat pe ministrul Apărării Naționale că și în continuare A.N.C.M.R.R. va rămâne o componentă de bază a armatei de rezervă.
VICEPREȘEDINTE și PURTĂTOR DE CUVÂNT
Gl.mr. (r)  //  Victor  CONSTANDA  //

9 comentarii:

karadeniz spunea...

Ia să vedem cât de serioase sunt propunerile ANCMRR:
1. Promovarea propunerilor conducerii A.N.C.M.R.R. privind înaintarea în gradul următor a cadrelor militare în rezervă / retragere.
Ordinul M132/2012 privind acordarea gradelor si inaintarea in gradul urmator, pe timp de pace, a cadrelor militare in rezerva si in retragere, avansarea in grad a veteranilor de razboi.
”Acordarea gradelor în rezervă rezerva si inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in rezerva se realizeaza pe baza propunerilor formulate de:
- Centrele militare, in raport cu nevoile fortelor armate si competentele teritoriale pentru constituirea rezervei generale si operationale sau ca urmare a solicitarilor primite de la marile unitati si unitatile din raza lor de responsabilitate, precum si de la structurile asociative ale cadrelor militare in rezerva organizate teritorial, care nu au structura de reprezentare la nivel national;
- Directia personal si mobilizare din Statul Major General, ca urmare a solicitarilor primite de la sefii structurilor centrale si ai structurilor subordonate nemijlocit ministrului apararii nationale, sefii statelor majore ale categoriilor de forte ale armatei si comandantii comandamentelor de arma, precum si centralizat, de la structurile asociative ale cadrelor militare in rezerva care au structura de reprezentare la nivel national.”
Deci ordinul prevede clar că și structurile asociative cu sau fără reprezentare la nivel național pot solicita acordări de grade și înaintarea în gradul următor. Atinci ce rost mai are această solicitare.
Personal aș elimina structurile asociative ale cadrelor militare de la propuneri privind acordarea de grade și avansarea la gradul următor a rezerviștilor, acest lucru fiind determinat de nevoile fortelor armate privind rezerva operațională și cea teritorială iar structurile asociative nu au competențe în acest domeniu.
2. Asigurarea unui număr de 200 – 300 de exemplare din ziarul „Observatorul militar” pentru filialele și subfilialele din teritoriu, în regim de gratuități.
Asta inseamnă cam 3-4 ziare de filială/ subfilială. Chiar sunt așa de sărace sunt filialele ANCMRR încât din cotizația anuală a cadrelor nu pot face câteva abonamente.
3. Modificarea Codului Fiscal privind dreptul pensionarilor militari de a dispune de un procent de până la 2% din impozitul pe pensii pentru a fi redirecționat în folosul asociației.
Codul fiscal prevede că pensionarii nu pot redirecționa acel procent de 2% . ANCMRR cere o excepție de la această regulă și culmea pentru propriul folos deși sunt găzduiți gratis cu tot cu utilități în cercurile militare. Aș fi înțeles acestă excepție dacă cereau ca cei 2% să meargă la bugetul subnutrit al armatei.
4. Sprijin pentru a obține fonduri necesare unor nevoi ale A.N.C.M.R.R., ca urmare a statutului de utilitate publică. Asta mai merge dar statul acordă astfel de fonduri și funcție de cât de real este statutul și activitatea de utilitate publică.
5. S-a solicitat sprijin pentru simplificarea metodologiei de eliberare gratuită a medicamentelor pentru pensionarii militari. Ordinul nr. 110 pentru aprobarea instructiunilor privind asistenta medicala si farmaceutica in ministerul apararii nationale pe timp de pace (decontarea tratamentelor medicale pentru personalul militar) datează din /2009. Abia după 5 ani constată și ANCMRR cât de greoi și birocratic este acest ordin.
6. Urgentarea apariției legii pensiilor militare de stat. Păi ANCMRR era unul din susținătorii contribuțelii, acum constată că e mai bună o lege a pensiilor militare ?

tigri2 spunea...

@Kara,un comentariu gandit si la obiect nu cum face "studentul in biblie"-adeventistul si anacronicul Mos Baliga de Manz cand mesteca vorbe si articole din biblia stramosilor lui neanderthalieni, L164 / 2001.

Huhu Rezea spunea...

Propunerile serioase sunt scrise cu bold.
Restul propunerilor sunt mici cerseli, asa cum am subliniat in capul articolului.

karadeniz spunea...

@ Huhurez
Dacă folosiți fonturi de astea liliputane nu am remarcat chestia cu ”mici cerșeli”. Ideea e că majoritate a românilor, individual ori în diverse structuri, inclusiv de astea de inUTILATE PUBLICA ca ANCMRR, sunt puși doar pe căpătat.
La numărul de membri, la valoarea lor și la reprezentarea în teritoriu ar putea face multe lucruri bune, utile și necesare pentru armată și pentru țară, mai ales acum în vremurile astea triste cam din toate punctele de vedere.
Trei chestii, ce se pot face pe bază de voluntariat, imi vin acum în mine. Participarea la: îngrijirea monumentelor istorice și a cimitirelor militare, întreținerea și conservarea exponatelor din muzeele militare; întocmirea de monografii istorico- militare a tuturor localităților din țară.

tigri2 spunea...

+constituirea de patrule mixte pentru restabilirea ordinii pe strada ,in piete ,in jurul scolilor si in depistarea hotilor din POLICONOMIE.

Mihai spunea...

Un comunicat care poate in ”eventualitatea”elaborarii unei legi a pensiilor militare va servi la disputarea intîietatii asupra admiterii proiectului intre cele doua tabere.
Sunt convins ca atunci cind va mai apare ceva favorabil militarilor pe site-ul ANCMRR inseamna ca de undeva (de pe holda instelata) de la guvern s-a ridicat degetul in semn de ”cer senin” sau ”vint din pupa”.
SCMD inoata si el ”in stilul turbat” prin ape tulburi cu valul pina sub nas gata sa se inece insa nimeni nu-i arunca funia de salvare.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Ți-e dor de patrulele de noapte? Răcorește-te pe perimetrul Daymler unde ziceai ca prestezi ca paznic.
@avianyc
Asta-i de la ancmrr nici nu întreaba si ei ce fel de pensie militară sa promoveze Dusă.
Dacă vine de la șeful o accepta necondiționat?

Mihai spunea...

@ Huhurez
Nu numai ca o accepta neconditionat(vor adauga totusi o mica mirîiala formala ca sa nu bata la ochi) dar in mod sigur ii vor ridica si osanale. Ca de, pentru un abonament la un ziar si el plin de osanale absolut la fel ca odinioara,chiar merita. Si de, un grad in plus ca vezi doamne a propus seful..... iar merita.
In rest lucruri firesti la care ar mai putea adauga cite ceva important daca ar binevoi sa coboare putin la nivel de talpa.

Mihai spunea...

P.S.
Mi se pare o mare rusine sa ceri un abonament la un tabloid bun de nu prea multe acum in epoca in care informatia circula pe net 24 din 24.
Asta apropo de marea necesitate a rezervistilor in administratia publica centrala si locala.
Domnilor citititori de tabloid cu abonament in lumea moderna cind te angajezi oriunde o conditie de baza este cunoasterea cel putin a operarii unui calculator.
In concluzie nu va mai faceti de ris cu gogomanii de soldat analfabet.