6 noiembrie 2014

Adăugat în:

Decretul Lege nr.485/07 10 1944, semnat de Regele Mihai - Dizolvarea Grupului Etnic German

Potrivit art.15 din Armistitiul de  capitulare, din 12 sept 1944, România era obligata sa desfiinteze toate organizatiile naziste de pe teritoriul sau.


„15. Guvernul Roman se obliga sa dizolve imediat toate organizatiile pro-hitleriste de tip fascist aflate pe teritoriul romanesc, atit cele politice, militare sau paramilitare, cit si orice alte organizatii care duc propaganda ostila Natiunilor Unite si in special Uniunii Sovietice, nepermitand in viitor existenta unor organizatii de acest fel.”
Astfel, Guvernul Sanatescu a emis Decretul Lege nr. 485/2010 prin care a dizolvat organizatia nazista Grupul Etnic German din România si a confiscat toate proprietatile pe care le avea in România
Cititi mai jos decretul semnat de Regele Mihai, in copie de pe Monitorul Oficial al vremii.

Culmea tupeului si rapacitatii, in anul 2007, Forumul Democrat German, condus de Klaus Johannis, in fapt continuatorul Consiliului Oamenilor Muncii de Nationalitate Germana din perioada comunista, prin act aditional la Statutul sau, recunoaste, fara jena, ca este succesorul in drepturi al organizatiilor etnice germane desfiintate de statul român dupa 23 august 1944 si formuleaza o actiune in constatare in instanta, in contradictoriu cu Primaria Sibiu, condusa de acelasi Klaus Johannis, si cerea sa constate ca Forumul Democrat German este continuatorul in drepturi al organizatei naziste Grupul Etnic German din România. Scopul a fost intrarea in posesia proprietatilor pe care organizatia fascista le-a avut in România, chiar daca legea retrocedarilor stabilea 06 martie 1945 data limita a confiscarilor.
Primaria Sibiu nu si-a aparat interesele si instanta a fost obligata sa constate continuitatea de drepturi, nu si de doctrina nazista, ale Forumului Democrat German. Vezi aici

Ramâne de vazut câte proprietati si-a tras Johannis, in folosul Forumului, prin hotarâri judecatoresti sau prin dispozitii de Primar.