Un produs Blogger.

luni, noiembrie 17, 2014

Militarii pensionari si spectrul aplicarii pâna la capat a legii sistemului unitar de pensii publice

44 comments
Ati uitat de el, nu?
Ieri, românii au demonstrat ca nu dau doi bani pe masurile de protectie sociale, unele chiar reparatorii, luate de guvernul Ponta in ultimii trei ani. Luati de valul unei cauze straine de interesele lor, pretentia celor plecati in strainatate de a vota ca si când s-ar afla in tara, au aruncat un băs puturos in fata lui Ponta. Artizanii victoriei lui Johannis, cei care au virusat mintile românilor pe retelele de socializare, sunt talibanii justitiar-anarhisti, simpatizanti ai noului curent politic antisistem, reprezentat de fostul procuror comunist, Monica Macovei.
Avem inca un semn ca locuitorii acestor meleaguri au involuat la stadiul de populatie. Nu mai sunt o natiune.
Zilele guvernului Ponta sunt numarate. Daca PSD nu se retrage de la guvernare, asa cum a cerut si un vicepresedinte PSD, guvernul va fi rasturnat prin destramarea coalitiei guvernamentale. Spectrul revenirii la guvernare a lui Blaga, Predoiu, Macovei si a intregii gasti basiste se apropie si, odata cu el, si repunerea pe tapet a legii sistemului unitar de pensii publice, asa cum fusese gândita de  celebrul basist Seitan, cu stagiu complet de cotizate egal pentru toti pensionarii. Militarii pensionari inteleg cel mai bine ce inseamna sa li se calculeze punctul de pensie conform anexei 5 a Legii 263/2010. Nu cred ca in noul guvern se va mai gasi un Oprea sau huo...Oprea, cum il poreclesc unii, care sa se opuna. 
Cineva spunea intr-un comentariu pe acest blog ca si in SUA se pune problema revizuirii pensiilor pentru militari.

44 de comentarii:

anonim spunea...

Las" că-i bine! Atunci să-i vedem pe Motănel + Curleonul + Cezar cu pensia lor bine-meritată la vechimea de maxim 20 de ani pe care o au. Ca la americani: căpitanul, pensie cît sergentul. Să-i vedem pe ăştia 3 pe care i-am enumerat, cum vor ajunge ei miliardari prin propriile forţe în "capitalismul" românesc.

Mihai spunea...


G H I N I O N

Poporul s-a prins ca de fapt erau doar niste pomeni de campanie adica vrajeală.
Si uite-asa cu pomana-n traista poporul lovi mai in lateral cu stampila.
Ce sa mai zic, se vazu cu ochiul liber cum ii lovi strechea dupa amiaza zilei de 16 cind din disperare adusera pe la Rtv pe ministresa muncii (dublata de un penzionar slugarnic vasluian) sa mai ezplicaze inca odata poporului nepricepător cit efort se face pentru ”binele amarîtului”.
Bașca se trezira si ”agentii electorali” de la scmd si umflara si ei un articol pe o tema veche de cind lumea pe la americandeni doar o speria gramada de military neintelegatori de fenomen sa aplicază stampila dupa indicatiunile subtile ”aromanesti” timisorene si dogariene.
Oare noi nu ne restructuraram dupa si la indicatiiunile” stapinului” pe o schema putin mai indulcita?
Dar să vedeti ce rotiri de limbi și ce de pupături pe scuipati vor urma .

tigri2 spunea...

@SanDo Bitoc,
n-o sa apuci sa vezi nimic din ce ti-ai propus deoarece o sa facem ceva pe ochii tai si vei fi mai miop ca Tonta.In nemernicia ta insotita de o veritabila prostie nu ai sesizat subtilitatile articolului scris de WC Dogy si anume ca acei capitani fusesera serjanti si avansati la exceptional la cpt .pentru participarea la rezbelul din Irak,deci nu aveau stagiu de capitan decat f .putza n.Dar te baga-si si tu ca musca-n aia iepei dupa ce se urineste.

Mihai spunea...

PS
Il mai speriiara si pe flaymuc H_Alecu nerevenit complet dupa ”cutremur” cu ”restructurarea” de parca puse-se mîinile pe jar.
Las,că-i di bini măi. Să urmeze incolonarea catre dubă in frunte cu tanti Caty, Miky,D...si citi or mai fi

anonim spunea...

Ciorpina 2, nu vezi cît eşti de idiot? Aşteaptă numai să schimbe ăştia Legea pensiilor miliare pe care-ai iaşit tu schizofrenicule. Vor băga la venituri, numai grad, funcţie şi vechime, fără alte sporuri pe care şi le-au inventat unii din burtă, aşa ca tine. Astfel se rezolvă toate problemele elegant "şi pe bune", fără comentarii inutile. Ai înţeles cioropino?

Mihai spunea...

BREAKING NEWS

ATENTIE - OCOLIȚI

In urma ultimelor informatii s-a stabilit in mod concret ca HUHU sufera de ”scenarita obsedantă și obsesivă” ultimul grad.

karadeniz spunea...

Se pare ca infrangerea lui Ponta la prezidentiale va afecteaza asa de mult incat va intuneca judecata si coborati stacheta chiar mai mult decat in campania prezidentiala.
Sunteti destul de aproape de o decredibilizare cu efect permanent.
De ce ar fi numarate zilele guvernului Ponta? Partidul e mai puternic ca oricand, au inrolat in el sute de oameni de la celelalte partide, Impreuna cu ceilalti aliati de nadejde au o majoritate confortabila in parlament. Nu le lipseste nimic pentru a-si duce, in urmatorii doi ani, toate promisiunile electorale facute, si a fi victoriosi la alegerile din 2016.
“Avem inca un semn ca locuitorii acestor meleaguri au involuat la stadiul de populatie.”Insultati cam prea multi romani cu aceasta afirmatie nefondata. O pun pe seama efectului emotional al insuccesului in aceasta campanie de sustinere a lui Ponta la prezidentiale caci altfel ar trebui sa ma gandesc la ceva tare privind educatia si buna crestere.
Votul acestora dat lui Iohanis are alta semnificatie decat ceea ce incercati sa insinuati.
Chiar daca se destrama coalitia, e greu de crezut ca un ACL fara conducator, o dreapta divizata si compromisa poate ajunge la guvernare.
Amenintarea pe care o adresati militarilor pensionari cu acel stagiu unic de cotizare, o faceti a la Dogaru, ia cititi inca o data principiile legii 19 pastrate si in legea 263 deci neschimbate de aproape 15 ani. Problema cu pensiile militarilor americani, pe care o lanseaza Dogaru, dupa un articol din NY Times, pe care ati putea sa-l postati pe blog, este un fel de bau-bau proferat de un copil caruia i s-a luat acadeaua.
Daca va fi o noua guvernare sigur si nas Oprea va vrea sa faca parte din ea, mai ales acum, cand se pare ca DNA ii cam face un control la ranita. Dar nu prea cred ca ACL, in varianta putin probabila de a se intoarce la putere, va mai vrea un astfel de specimen.

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
O populatie care prefera sa slugareasca prin strainataturi iar acasa isi alege ca sef de stat un alogen, in detrimentul unui conational, si-a pierdut demnitatea nationala.
In rest, ce sa zic,v-a placut cum v-au tras-o basitii in 2010 si ati mai vrut o data. Sau... n-ati avut minte sa intelegeti ca ati votat restaurarea detestatului regim portocaliu?

tigri2 spunea...

@San Do Bitoc,
Nu stau la taclale cu un prost de teapa ta !

mos alecu spunea...

@karadeniz luni, 17 noiembrie 2014, 15:59:00 EET :
La : "Problema cu pensiile militarilor americani, pe care o lanseaza Dogaru..." .
Nu !
Problema nu a fost lansata de Dogaru !
Se pare ca ALTII o lanseaza !...

Eu am primit respectivul articol , pe e-mail , inca de pe 15.11.14 ...
Se pare ca articolul care circula prin e-mail-uri este preluat de la Cotidianul.ro din 14.11.14

://www.cotidianul.ro/pensiile-militarilor-loialitatea-un-drum-cu-sens-unic-251160/

Pe site-ul SCMD (de fapt la filiala sect.1) a aparut abia pe 16.11.14 ... fara nici un comentariu privind punctul de vedere al scmd ...
Cred ca cineva de la filiala sect.1 a publicat acel articol (primit si de el tot asa ... pe e-mail si din intimplare...) ca sa vada lumea ca scmd mai traieste ...

mos alecu spunea...

@karadeniz luni, 17 noiembrie 2014, 15:59:00 EET :
La : "...ia cititi inca o data principiile legii 19 pastrate si in legea 263 deci neschimbate de aproape 15 ani..."

Presupun ca v-ati referit la :
Art. 2.
a) principiul unicitătii, potrivit căruia statul organizează si garantează sistemul public de pensii bazat pe aceleasi norme de drept, pentru toti participantii la sistem;
d) principiul egalitătii, prin care se asigură TUTUROR participantilor la sistemul public de pensii, contribuabili si beneficiari, un TRATAMENT NEDISCRIMINATORIU , între persoane aflate în aceeasi situatie juridică, în ceea ce priveste drepturile si obligatiile prevăzute de lege;

Numai ca pentru cei de la Art.6 1)I c) , "meletarii" , pi di-adicatele" , acele principii au fost transpuse in lege destul de "creativ" fata de restul "beneficiarilor" legii unitare a pensiilor... Adica, de-un par-egzamplu , oricind cineva poate obtine eliminarea discriminarilor pozitive facute acolo ... Cur_tea constitutionista sa traiasca ... numai cineva sa-i ceara constatarea discriminarii ...

Mihai spunea...

@Cotoi batrîn

Simt nevoia sa ma repet.
”Ce sa mai zic, se vazu cu ochiul liber cum ii lovi strechea dupa amiaza zilei de 16 cind din disperare ca nu aduna voturi adusera pe la Rtv si pe ministresa muncii (dublata de un penzionar slugarnic vasluian) sa mai ezplicaze inca odata poporului nepricepător cit efort se face pentru ”binele amarîtului”.
Bașca se trezira si ”agentii electorali” de la scmd si umflara si ei un articol pe o tema veche de cind lumea pe la americandeni doar o speria gramada de military neintelegatori de fenomen sa aplicază stampila dupa indicatiunile subtile ”aromanesti” timisorene si dogariene.”

Și hop si tu ca si cind ai pus miinile pe jar incins ai fugit sa mai votezi de doua ori in plus prin satele vecine.

Mihai spunea...

@ Cucuvea cazuta-n cap

”O populatie care prefera sa slugareasca prin strainataturi iar acasa isi alege ca sef de stat un alogen, in detrimentul unui conational, si-a pierdut demnitatea nationala.”

Asta-i Ka Kum pe gura zise cu jigniri grosolane, la conferinta de presa, alde ”podu nou si podu vechi” hai ”inima zburdalnica ” hai, Beliceanu, precum ca ”alogenul” nu este nimerit pentru functia de presedinte,etc dupa ce in deschidere spuse el ca respecta decizia poporului suveran.

S-ar putea ca incet incet cu batu-n gard mereu sa aveti parte si de ” REVOLUTIA 2”.

Mihai spunea...

@ HU hu

Blogul asta cred ca suporta un titlu de dezbatere de genul;

Cum a vindut Ponta pasarea de pe gard lui Tariceanu si Melescanu


DD nu intra ca totusi s-a ales cu ceva pe la secretari de stat.

Moraru Dan spunea...

Uitand ( ?) sirul lung de umilinte la care am fost supusi ani de zile de catre o camarila basista care ne-a executat ca pe dusmanii de tara , o parte (?) dintre rezervistii armatei romane au ales (asa cum spunea un coleg, mestecand absent o teza a propagandei basiste), sa « taie raul din radacina ». Care rau? Si mai ales de ce rau? Pentru ca nesatisfacuta, dreptatea pana la capat a ajuns la final. « Nu mi-a dat si restul de bani, asa cum a promis » a fost fundamentul deciziei de sanctionare. Cu siguranta, ce a fost nu o sa mai fie. Delayul amana pana una alta sunetul « satisfactiei » ciocanului scapat direct in vintre. Pana atunci ,se pare ca ne vom "bucura" iarasi de « surasul » delicat - satisfacut al ciracilor basisti, galbeni-portocalii,in timp ce ,ca in basmele cu feti-frumosi , la PCTF-uri coloane lungi de investitori care au ramas in blok starturi inca de la primul tur, isi freaca mainele calcandu-se pe picioare in speranta ca vor prinde ocazia sa-si verse prea plinul de euro in Rumanianland. Chiar de-a doua zi dupa scripturi,speriat si brusc ingaduitor, parlamentul va vota constiincios Legea pensiilor militare, iar pana la Sfantul Asteapta ,din dispozitia directa a noului Santa Klaus vor fi returnate celor 70 000 de rezervisti cu pensii "inghetate" sumele de bani retinute si se va interzice executarea fiscala silita a celor « cu datorii ».
Si ce-i mai important , economistii boccii nu vor mai indrazni niciodata sa faca pe placul maselor populare , taind sau reducand pensiile nesimtite ale votantilor militari in rezerva ,alintati in rev.22 drept « snapani securisto comunisti, care au supt sangele poporului roman si pe vremea lui Ceausescu, cand aveau salarii mari, li se dadeau apartamente, gratuit , mancare buna, multa si gratuita. Acesti tradatori de neam si tara, securisti bolsevici , care isi spun ,,militari in rezerva, cauta sa ne suga in continuare banii si sangele nostru, a poporului roman ..».Pentru ca va fi prea tarziu.Unii dintre noi chiar nu mai pot astepta.Si atunci degeaba ne-AM INVINS !

mos alecu spunea...

Putulica dobitocul "sîmţăşte" el nevoia sa se repete ...
Si prezinta niste elucubratii ... Elucubratii pe care lipsa lui de minte nu le putea produce ... Elucubratii care i-au fost implantate intre urechi (acolo unde oamenii normali au capul) de propaganba basinista ...
Elucubratii care n-au nici in clin nici in mineca_cu cele spuse de mine ...
Elucubratii care-l fac sa juiseze de placere ca s-a vazut si el pe "stecla" ...
----------------------
Putulica dobitocule , deoarece lumea de pe aici a ajuns sa te cunoasca ... renunt si nu-ti mai zic ca esti un bou ! .

calin spunea...

45-65ani - estimarea mea pentru cei care posteaza pe acest blog...
Toti, suntem reprezentanti ai generatiilor care se petrec, care isi cunosc foarte bine conditia, trecutul, prezentul, dar viitorul e incert si incep sa nu mai intelega bine ce se petrece in jurul lor...
2 evenimente (mondene), in acest an, m-au pus fata in fata cu reprezentantii generatiilor care au 20-30 ani, cu pregatire solida, care le asigura un trai fara probleme. Am trait o senzatie stranie, ca n-as mai fi in tara pe care o cunosteam eu (poate si din cauza ambiantei create, garnisita din greu cu muzica si dansuri de sorginte araba - de altfel extraordinar de frumoase...), in mijlocul unor oameni extraordinar de uniti, care se inteleg din priviri si reactioneaza la "comanda unica" fara sa inteleg de unde vine. Tacuti, foarte politicosi, eleganti, fara alcool, cu mobilele in permanenta consultate la masa, dar, ca-ntr-o transa, schimbati uluitor pe timpul dansului... timp in care, cel putin eticheta era aruncata cat colo iar zecile de tineri care dansau pareau un singur corp, un singur suflet !
A fost o experienta extraordinara! Cam tragica pentru mine si pentru cei de anii mei, din preajma...eram singuri ! Am ramas tintuiti in scaune si nu itelegeam ce traim, ce vedeam...eram straini!!! Tineretea noastra, viata noastra nu aveau echivalent in prezentul care se releva in fata noastra. Un sentiment crunt de marginalizare, de ...gata! Ti-ai mancat malaiul!
Sa nu ne miram ce ni se intampla ! Ne-am cantonat in problemele noastre, de altfel inguste si tinute la "respect" de societate...Stam cu ochii beliti in ecrane si cu urechile palnie, aproape cersind o informatie care sa o intelegem ca fiind favorabila minuscului nostru viitor care ne asteapta si, fara sa recunoastem...mama lui de vecin, cu capra lui cu tot !!!!
Intelegeti ce-am vrut sa zic legat de tinerii descrisi de mine? Nu aveau habar de politica, nu stiau cine le e presedinte, iar tara valora pentru ei cat cartierul unde m-am nascut eu cu mai bine de 60 ani in urma. Dar...dar, erau extraordinar de uniti! Ce i-a unit? Gasiti raspunsuri in ceea ce se intampla in aceste zile? Cat traiesti inveti ! Daca vrei ! Chiar si de la cei mai tineri...care nu se lauda ca dau lectii...dar si cand le dau...o fac fara mila, fara sentimente...ei au timp s-o ia de la inceput. Tragedia e ca noi, NU!

Huhu Rezea spunea...

@Calin
Nimic nou sub soare. Un soi de comunism capitalist. O globalizare careia noi ii ziceam internationalism proletar. Aceste concepte sunt opuse natiunii, nationalismului, patriei si patriotismului.Opereaza in colonii, nu si in metropole.Indoctrinarea se face prin retelele de socializare. Pricepe orice inteligent neinstruit.

Mihai spunea...

Hmm, Hmm, și uite-așa, unul plecă cu ”coada-ntre picioare”. Ghinion si pentru el si pentru Alecu si pentru Huhurez.
Nu va faceti singe rău ca in 2016 la partide o sa cistigati voi daca Iohanis face ordine și prin partidul vostru de suflet. Am inteles ca de mîine i se și pune in aplicarea rugamintea -ordin. E de foarte bine .Cu tanti Caty inainte ....

Mihai spunea...

@ călin
Scenariul este bun și pate fi inbunatatit.

Eu ma gindesc cu frica ce se va intimpla cind generatia pe care o prezinti va ajunge forta conducatoare in stat.
Generatia pe care tu o prezinti exista probabil in imaginatia ta sau in cadrul unei reuniuni de sectanti care nu consuma alcool,care nu fumeaza,care au limite la sex.
Acestia se gasesc mai rar si ies greu din cercul lor și cind ies sunt priviti cu scepticism , detasare și izolare.
Acestia, de regula, din pacate sunt dominati de marea masa care practica forta raului impotriva binelui, sex fara limite, alcool combinat cu droguri,trafic de fiinte umane si multe alte combinatii pina la crime oribile pentru doi lei de multe ori,toate in totala contrdictie cu morala crestina.
Mai sunt si copii de casa, bine educati in morala crestina,cu cariera si ambitii omenesti in spate , dar care se pierd in momentul in care acced in mizeria societatii.
Si atunci cine va conduce lumea (statele)ținind cont ca politica nu selecteaza dupa criterii standard. Cum va arata lumea cu tinerii promovati din astfel de medii la conducere?

mos alecu spunea...

@calin luni, 17 noiembrie 2014, 19:37:00 EET ;
Acei "zombi" sint rezultatul distrugerii educatiei si a pregatirii ... Distrugere practicata programatic de capitalismul catolic ... Pentru realizarea de profit sint arhi-suficiante "automate" de genul celor descrisi in "Timpuri noi" (cu Charlie Chaplin) .
://www.youtube.com/watch?v=HtPzRzf226w
---------------------
Vestitul Soljenitin , la inapoierea in Rusia : "Vestul n-a distrus Rusia cu bomba atomica ; a distrus-o cu bomba "blugi si rock and roll" ! ".
Asa se distrug si alte tari !
------------------------
"Tacuti, foarte politicosi, eleganti, fara alcool, cu mobilele in permanenta consultate la masa, dar, ca-ntr-o transa, schimbati uluitor pe timpul dansului... timp in care, cel putin eticheta era aruncata cat colo iar zecile de tineri care dansau pareau un singur corp, un singur suflet !" .

Zombi ! "1984" de George Orwell .

mos alecu spunea...

Putulica dobitocule , atunci cind spuneam ca "renunt si nu-ti mai zic ca esti un bou !" nu insemna ca "renuntam si plecam" !

Insemna ca "renuntam sa-ti mai spun ca esti bou" deoarece lumea de aici s-a lamurit ca esti un bou !

mos alecu spunea...

Putulica dobitocule ... la "luni, 17 noiembrie 2014, 20:44:00 EET " pari destul de normal la cap ! Cine ti-a "soptit" acel comentariu ?
Sau ... de unde l-ai copiat ?
Ca prea esti pe subiect ... ceea ce-i de mare mirare pentru posibilitatile tale de exprimare !...

tigri2 spunea...

@Calin,
Eu te inteleg foarte bine,te-ai simtit strain fiindca nu ai incercat sa te imaginezi in "pielea lor",esti la o varsta cand te cam joci cu nepotii dar sa stii ca nu ai dreptate.Eu am un baiat de 19 ani,i-am fost aproape in toate ,am trait impreuna cu el toate etapele adolescentei ,il inteleg si ma intelege,acuma este la aerospatiale[imi ur4meaza dorinta mea de fost pilot] in Anglia,sa stii ca pe toata perioada alegerilor am comunicat ,era entuziasmat si chiar imi spunea ca acolo ,la Coventry sunt cam 500 de studenti romani si ei stiu situatia din tara,pe tema asta am discutat mult cu el si are stiinta despre realitatile romanesti,intre ei schimbau impresii se ingrijorau isi puneau problema ca si tara lor sa devina o forta economica,uite de aia au iesit in strada si tu nu-i intelegi.Au tot dreptul s-o faca si o fac in felul lor daca noi suntem blegi si ne lasam orbiti de banditii astia.Golul lasat de noi in a ne manifesta il umplu acesti tineri minunati.Ieri imi spunea din 15 in 15 minute cum sta la coada ,s-a dus cu trenul la Birmingam sa voteze ,l-a costat 80 de lire sterline si o zi intreaga.Dimineata pe la 11 erau vreo 800 la coada ,el a votat pe la 17[ora RO-]19 ora GB,erau entuziasmati imi trimiteau poze ,filmulete si ziceau mai tata iesiti in strada ca de nu venim noi,deoarece spurcatii de la RTV si A3 au mintit ca in Ardeal [asta pe la 20] au votat 30%pt Joh si 70% Tonta .escroci,..in fine ,eu as fi fost in stare sa pun mana pe bata si sa-mi sacrific chiar viata numai sa stiu ca fiul meu si tinerii de azi vor avea cu ce sa se mandreasca ca sunt romani.jur ca acesta-i adevarul.CIUMA ROSIE si toti de pana acuma au dus tara in jos ,au furat ,au jefuit si au distrus ,trebuie sa refacem tara ,fiecare cat sui cum putem ,chiar cu manifestatii daca altceva nu suntem in stare,sunteti orbi,suntem ultima tara din EUROPA chiar nu va pasa????

Mihai spunea...

@mos Agarici Pogonici
Eu pactic o metoda simpla pe care cu multa stingere de inima ti-o impartasesc si tie conviins fiind ca prin traditie nu o vei respecta niciodata si anume; totdeauna inainte sa vorbesc gindesc, lucru care la tine se intimpla tocmai invers,vorbesti dupa care gindesti și atunci normal ca nu-ți iese .

tigri2 spunea...

@avianyc
Lasa-l in pace pe Mos Tagartza,nu are'"toate tziglele pe casa","umbla cu sorcova" de la Craciun pana la Paste,daca vrei sa-l cunosti du-te dimineatza pe la 7 in cismigiu si ai sa-l vezi in izmene si cu o manta veche pe el ,dand de mancare la sobolani,il vei recunoaste usor ,are trei fire de par ,cam ca Base in tinerete si doi dinti gaunosi si cu o pancarta pe care scrie"VREM LEGEA 164",sa-ti fie mila de el si sa-i pui un leu in cutia ce o are atarnata de gat !

Mihai spunea...

la institutul Cultural Roman din Londra a venit cineva cu o Dacia 1300 la vot.
s-au apropiat si cei de la Ant3 sa filmeze. Au fost alungati de cei din rind de nu s-au mai apropiat prin zona.
Am primit si un filmulet cu faza. Oamenii astia nu mai suporta politica asta pe baza de gargara ieftina care te duce la nimic in sens de progres.Astia sunt cei care vor da tonul si vor impune selectia fiinca vor si la noi acasa cit mai aproape de cei pe acolo la nivel de dezvoltare.Cînd merg dincolo din Hu parca esti in alta lume.

Huhu Rezea spunea...

Pentru ca avem un troll care deturneaza discutiile, cu parere de rau incepe din nou moderarea comentariilor.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
calin spunea...

In loc de... Noapte Buna!
Am citit comentariile voastre. Mi-au dat lacrimile! De ras ! Nu, nu este scenariu. Tinerii descrisi de mine erau magistrati, avocati, notari, profesori, ofiteri si "conduceau" pe ...primul drum, o pereche superba. Da domnilor, era o nunta !!! Ce-am vrut sa evidentiez? Faptul ca incepem sa fim depasiti, ancorati in mentalitati care incet dar sigur devin istorie.
V-ar surprinde sa detaliez ca mesele erau pline cu sticle (marci una si una) dar nu s-au atins pentru ca parcarea era plina de masini (care mai de care) ? Ce-i asta ? Responsabilitate ! V-ar surprinde sa va spun ca unii isi pregateau pe smart procesele de a doua zi, ca un geolog era google maps, altul transmitea in direct impresii, doua fetiscane erau prin Paris, prin magazinele de moda si cate si mai cate nu poti face cu minunile astea de telefoane !
Habar nu au de politica...pentru ca evita sa se implice, nu-i intereseaza, iar dialogul pe aceasta tema le displace (stiu ei de ce!). Tara lor valoreaza cat cartierul meu pentru ca oricand au posibilitatea ca in 24 ore sa fie pe partea cealalta a pamantului. Asta nu inseamna ca nu o iubesc !!!
Dar cel mai important lucru e ca generatiile in cauza sunt mult mai unite decat noi ! Munca e munca, distractia e distractie (ceea ce nu inseamna numai "braul", "perinita", "hora", "vals", "tangou", etc. ). Oare ce-i uneste? Informatia ! Dar mai ales viteza acesteia ... Iar daca s-a intamplat ce s-a intamplat zilele astea, cred ca au si scopuri comune...au toate atuurile in maini...noi le-am pierdut pe toate...si nu-i suspectez ca ar vrea sa faca rau tarii.
Chiar daca ne laudam ca ne cunoastem copiii, n-avem cum sa-i cunoastem in profunzime (au deja lumea lor), asa cum de altfel nu ne-au inteles pana la capat nici parintii nostri.
In ceea ce ne priveste, problema e la noi, nu la ei. Macar de-am fi si noi uniti ! O generatie dezbinata nu mai poate stabili legaturi cu generatia mai tanara...si viitorul e in mainile ei !!!
...se zice ca noaptea e un sfetnic bun. Somn usor !

Huhu Rezea spunea...

@calin
Acei tipi intelectuali nu discutau politica, nu pentru ca nu-i intereseaza ci pentru ca ei trebuie sa para apolitici.
Cand accesezi internetul este inevitabil sa citesti si stiri politice.

tigri2 spunea...

@Calin
Imi cer scuze dar cred ca tu canti pe alt portativ,te crezi la ora de filozofie ieftina?Cocosul nostru canta pe stanga nu pe 30 de fum patrat.

mos alecu spunea...

Aflam noutati de la un cetatean care ma tot musca de c.r ...
Noutatea ar fi ca Romania s-a mutat !... Sau ca Englezia s-a mutat !...
Una din ele s-a mutat , cu totul ... "cu căţel cu purcel" ...
Cu tot cu motanelul cacacios sau cu fecioru-su ...
Englezia a ajuns sa fie in estul Romaniei... dupa spusele motanelului ! "...el a votat pe la 17[ora RO-]19 ora GB..."

Uite unde ne sint cei care , cica , gindesc inainte de a vorbi/scrie ...
Uite cine ma musca pe mine de c.r ...

mos alecu spunea...

@calin luni, 17 noiembrie 2014, 22:31:00 EET :
Nu stiu de ce ... dar am impresia ca discutam despre filme diferite ! Sau discutam despre acelasi film ... vazut din alte parti ale ecranului ...

Inteleg ca ati intilnit un grup de tineri care v-a impresionat ! Ati fost atit de impresionat incit , in viziunea dvs. , acel grup a devenit reprezentantul intregii "tinerimi" ...
Printre "caracteristicile tinerimii" care v-au impresionat :
- pregatire solida
- tacuti , foarte politicosi
- extraordinar de uniti
- plini de responsabilitate
Daca asta ati vazut dvs ... Este clar ! Se discuta despre filme diferite !
-------------------
Citind "in ansamblu" cele spuse de dvs. rezulta , mai degraba , ca descrieti o turma de oi ... Turma pe care n-o intereseaza nimic in afara de a minca , a da lapte si a se caca ... Turma care stie instinctiv ca nu este treaba ei sa stie cine si cum o conduce ... Chiar daca este condusa de berbeci sau de magari ... pe "turma" n-o intereseaza !
Turme din asemenea indivizi (pregatire solida , tacuti , foarte politicosi , extraordinar de uniti , plini de responsabilitate) s-au lasat conduse de Gica Buci , de Berlusconi , de Merkozi , de basinescu ... si alti berbeci si magari ...

tigri2 spunea...

@Mosule,Atentie,eu nu m-am luat de familia ta si daca mai carai ceva pe aceasta tema te caut si te bat de chiar faci pe tine,mai javra nesimtita ce esti !!!

mos alecu spunea...

@calin luni, 17 noiembrie 2014, 22:31:00 EET :
Pentru a va mentine in starea de a va da lacrimile de ris ...

Admitem ca tinerii despre care vorbeati aveau "o pregatire solida" ...
Numai ca ... Aprecierea nivelului de pregatire a cuiva este o treaba a dracului de complicata ... O treaba care depinde in mod hotaritor de "sistemul de referinta" ...
De exemplu :
- sistem de referinta cu punctul de observare in Bucale ...
---- un cetatean , "locuitor" la etajul 1 al unui bloc , va fi "mai sus" ca un cetatean de la parter ; in acelasi timp fiind "mai jos" ca unul de la etajul 2
- sistem de referinta cu punctul de observare undeva in cosmos
------ cetateanul de la etajul 1 din Bucale va fi mai sus fata de cetateanul de la etajul 2 al unui bloc din Wellington (N.Zeelanda)...
---------------------------
Ca sa nu mai spunem ca noi , romanii , avem un obicei ciudat ... Acordam foarte repede calificativul de "dăştept" ...
Cetateanul x asculta spusele cetateanului y !
Y invirte cuvintele ca porcul bostanul !
X nu intelege nimic !
Concluzia lui x : "băi , da destept ii y !" ...
Este vorba despre "sindromul Jupin Dumitrache" : "Jupân Dumitrache: (cu deplină aprobare) Ştii că şi aici loveşte bine! Da! cine mănâncă poporul să meargă la cremenal!" ...

Mihai spunea...

@ calin
Te avertizez sa fii foarte atent fiindca ai intrat pe tarîmul unui club foarte ”SELECT”.
Problema care ne pune in dificultate le ora actuala consta in faptul ca mos H_Alecu pensie jmecherita a inceput sa judece inainte de a vorbi/scrie ,binenteles ,la pretioasele mele recomandari.

Mihai spunea...

@ mos H_Alecu

@calin luni, 17 noiembrie 2014,

”- sistem de referinta cu punctul de observare undeva in cosmos
------ cetateanul de la etajul 1 din Bucale va fi mai sus fata de cetateanul de la etajul 2 al unui bloc din Wellington (N.Zeelanda)...”

Doamne rau ai mai ajuns. Stiam ,dar nu-mi vine sa cred ca ai inaintat chiar atit de mult in prostie.
In mod sigur l-ai bagat in ceata totala pe calin.

Mihai spunea...

@ mos H_Alecu pensie jmecherita

Cu respectul deosebit pe care ți-l/mi-l ofer/i,datorez/i si cu permisiunea onorabilei d-voastre domnii as dori sa va intreb daca (te citez) ”in afara de a minca , a da lapte si a se caca ...” creierele domniei voastre mai poate elabora si alte fraze cu un continut tot atit de memorabil si impresionant in acelasi timp pentru cititori, fara a recurge la nedespartitul matale indrumator Google. Daca nu vei folosi Google ma astept sa continui fraza in mod sigur cu ce ți se potriveste mai bine,adica cu ” a mînca”.
Of doamne,mare-i gradina ...

mos alecu spunea...

Putulica dobitocul se arata deranjat de unii termeni ...
Putulica dobitocule : "Naturalia non sunt turpia (lat., Lucrurile naturale nu sunt ruşinoase)" .

Daca nu stii ce inseamna "caca" (a se...) ... este procesul tehnologic prin care se realizeaza materialul pe care-l maninci tu , foarte frecvent , pe aici ...

Anonim spunea...

pensiile se vor indexa conform legii , ponta va ramane la guvernare pana in primavara , problen=ma este daca se va mai face o noua lege pensii militare , probabil ca daca din pprimavara pica ponta sau isi da demisia atunci cu noul guvern se aplica legea pensiilor la rezervistii disponilizati ,asa ca asta ar fi oo o problema

Anonim spunea...

eu intreb; parintii lui iohanis si sotra lui traesc in germania de 20 de ani . el oare dece o fi ramas aci?in romania dar daca el este acoperitul despre care zicea basescu , adica acesta ar putea fii ofiter acoperit in slujba altei puteri .....germane ...ca nu vada dece e in romania si asteapta ciocolata si cafeaua dela parintii din germania ,,,eu stiu asta e asa a vrut diaspora ,, si strada de la noi si basistii si eheeeeeeeeeeeeeee

Huhu Rezea spunea...

@anonim
Citeste articolul anterior si vezi ce-i asteapta pe militarii pensionari in perspectiva revenirii basistilor la guvernare, cocotati pe imaginea molcoma a sasului.
Vezi ce pensie ai primit prin ianuarie 2011 si ai imaginea ce inseamna aplicarea pâna la capat a legii sistemului unitar de pensii publice.
Nemultumitii de L 241/2013, reintregirea pensiilor pentru militari, nici acum nu realizeaza ca si-au tras un glont in picior cand au pus stampila pe mafia basista incolonata pentru sustinerea lui Johannis.

emillian123 spunea...

Cred ca basisti NU VOR REVENI LA GUVERNARE si ca asa-zisa alianta PNL_PDL nu va rezista prea mult timp ! Eu cred ca ANTONESCU a plecat din PNL pt. ca si-a DAT SEAMA-TARZIU(in al infinitulea ceas !!..)ca de fapt,NU MAI AVEA UN PARTID !!=care partid era de mult =VIRUSAT DE PUTEREA OCULTA ,MOSCOVITA CA ORIGINE !iar CONDUCATORI DE FRUNTE ,ERAU VANDUTI !!Deci "PNL nou" se va destrama cat de curand; AU GRIJA TOVARASII ..!!!...