Un produs Blogger.

marți, noiembrie 11, 2014

Ultimele promisiuni ale ministrului Dusa referitoare la reintroducerea pensiilor militare

13 comments
Rezervisti din judetul Constanta, prezenti la intâlnire.
Este posibil sa fie ultimele promisiuni; nu e sigur ca dl Dusa va mai face parte si din guvernulTariceanu.

Spicuiri de pe site-ul SCMD Constanta.

Luni, 10 11 2014, in sala mică a Casei de Cultură a Sidicatelor din Constanţa, din iniţiativa  parlamentarilor P.S.D., a vut loc o întâlnire a cadrelor în rezervă şi retragere, cu ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa. Au fost prezenţi rezervişti din Constanţa , Mangalia, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Topraisar şi Techirghiol.
Pe timpul întâlnirii, fără nicio reţinere, rezerviştii militari au adus la cunoştinţa ministrului Apărării Naţionale principalele probleme cu care se confruntă:
  • Discriminarea apărută în urma apariţiei Legii 241/2013, prin care un număr însemnat de pensionari militari au pensiile îngheţate şi nu au primit sumele care le-au fost reţinute abuziv în perioada 2012-2013;
  • Aplicarea discriminatorie a grupelor de muncă;
  • Nepunerea în aplicare  de către M.Ap.N. a hotărârilor definitive şi irevocabile a Curţilor de Apel;
  • Amânarea aprobării Legii pensiilor militare, care obligatoriu să cuprindă actualiazarea pensiilor militare odată cu creşterea soldelor militarilor activi;
  • Neadoptarea Legii rezervistului voluntar, care ar permite utilizarea unui număr important de rezervişti conform înaltei pregătiri profesinale anterioare;
  • Încălcarea dreptului la asistenţă medicală gratuită a  tuturor militarilor rezervişti;
  • Neasgurarea în ciuda promisiunilor făcute a unor sedii pentru filialele S.C.M.D. la Cercurile Militare sau în alte spaţii excedentare ale M.Ap.N.
În finalul întâlnirii domnul Mircea Duşa a făcut următoarele precizări:
  • ·         Legea pensiilor militare se află la ministerul Apărării Naţionale, unde specialiştii ministerului verifică ca din punct de vedere juridic în conţinutul legii să nu se strecoare  prevederi care să  dezavantajeze vreo categorie de militari rezervişti. Legea va pleca într-un termen rezonabil spre aprobarea Parlamentului. Legea se doreşte a corespunde pe termen cât mai lung  necesităţilor pensionarilor militari dar şi să asigure o perspectivă optimistă  tuturor categoriilor de militari activi;
  • ·         Legea Pensiilor militare va apare la pachet cu Legea Statutului cadrelor militare, pentru a se elimina orice neconcordanţe între  prevederile acestora;
  • ·         Legea rezerviştilor voluntari urmează să fie trimisă la Senat spre aprobare, urmând ca la această cameră să sufere unele modificări care să asigure viabilitate sistemului naţional de apărare;


13 comentarii:

Mihai spunea...

Flich-plich .Verba volant, scripta manent
Doar nu la durut gura mai ales ca acum tot sunt la capitolul pomeni-promisiuni.

sergiu spunea...

Daca guvernantii tot aveau disponibilitati financiare nu inteleg de ce SCMD-ul nu a facut presiuni pt. a se da inapoi sumele retinute celor ce sunt sub incidenta legii 241/2013!

Unknown spunea...

http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/

miercuri, 12 noiembrie 2014
COMUNICATUL PRESEDINTELUI FILIALEI PITESTI

COMUNICAT

În urma discuţiilor purtate cu presedintele SCMD, dl. col. (r) dr. DOGARU MIRCEA precum şi cu alţi camarazi, lideri ai filialelor SCMD, având în vedere promisiunile făcute de Ministrul Apărării Naţionale, dl. Mircea Duşa, la întâlnirea cu rezerviştii militari din Constanţa, luni, 10 noiembrie 2014,
FILIALA 1 PITEŞTI A SCMD
a
HOTĂRÂT
SUSPENDAREA ACŢIUNILOR PROGRAMATE PENTRU ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ.

S-a avut în vedere în luarea acestei HOTĂRÂRI şi faptul că cei VINOVAŢI de situaţia în care se află azi 10% din cadrele militare în rezervă sunt BĂSESCU ŞI BOC, dar nu uită că actualii guvernanţi, deşi au promis ,,Dreptate până la capăt”, NU S-AU ŢINUT DE CUVÂNT, ajungându-se în situaţia în care aprox. 5.000-6.000 de militari în rezervă (din MApN) au pensiile, pentru 8-10-12 ani, ,,îngheţate”, prin Legea 241/2013, art. 1, alin. 4, la nivelul lunii decembrie 2010?
Practic, din data de 01.10.2008, dată la care a avut loc ultima majorare a pensiilor militare, cf. L164/2001, prin creşteree valorii de referinta sectoriale la 197,3387 lei, acesti militari nu au mai primit niciun leu în plus la pensie!
Mai mult, pentru perioada 01.01.2012 - 30.09.2013, 21 de luni, acesti militari au avut pensiile diminuate cu procente cuprinse între 20 - 40% %!, ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE CEILALŢI COLEGI (90%) CU PENSII MAJORATE (prin L-119/2010 şi/sau OUG 1/2011) au beneficiat şi de indexările din anii 2013 (4%) şi 2014 (3,75%) LA CUANTUMUL MAJORAT!

DE 4 (PATRU) ANI ACESTI MILITARI SUNT PURTATI PRIN TRIBUNALE!
DE ASEMENEA, M.AP.N . REFUZĂ SĂ PUNĂ ÎN EXECUTARE SENTINŢE CIVILE DEFINITIVE IREVOCABILE!

,,OPRIŢI BATJOCURA!”


Presedintele Filialei Pitesti
Colonel Victor POPESCU

mos alecu spunea...

Inteleg ca , sub aceeasi semnatura , SCMD Ag are o hotarire in doua formate ...
Existind diferente intre hotarirea de la adresa indicata , si (aceeasi?) hotarirea prezentata aici !
Dar nu asta ar fi problema ...

Problema ar fi cu acel 90% pensii care ar fi fost majorate prin l.119/2010 .
Sigur ca da ... tabelele emise in plin orgasm basinesco-bocciu de catre cuplul goprea-lupu-la (in iunie 2011) cam asa spuneau ...

Numai ca au venit anii 2011-2012-2013 care au umplut gentile postasilor din toata tara , cu j'de mii de (noi) decizii de pensie ... Decizii de pensie care modificau (la foarte multi) datele prezentate in acele tabele erotice ...

Are cunostinta onor Presedintele filialei Pitesti despre cum si cu cit s-au modificat datele pe care el le prezinta ca fiind certe ?
Daca nu are dovezi despre nemodificarea acelor date din tabelele din iun.2011 ... de ce prezinta date incorecte ?????

Unknown spunea...

https://www.facebook.com/victor.ponta?fref=ts
Victor Ponta a distribuit clipul video postat de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro.
acum 8 ore
Nu voi uita niciodata nedreptatile facute impotriva pensionarilor militari. Vom avea grija ca aceasta problema sa isi gaseasca rezolvare cat mai curand!

Totodata, vreau sa urez la multi ani tuturor veteranilor pentru ca ieri, 11 noiembrie, a fost sarbatorita pentru prima data in tara noastra Ziua Veteranilor! (iar pe 29 aprilie sarbatorim Ziua Veteranilor de Razboi)
Respect sacrificiului! La mulţi ani Veteranilor!

Huhu Rezea spunea...

@Arges
Si... ma rog, la ce mari actiuni planificate in aceasta saptamâna ati renuntat?

Asa de astronomica era pensia pe Legea 164 incât nici indexarile pe 12 ani ale pensiei contributive nu o egaleaza?
Daca din ianuarie se aplica si majorare, nu numai indexare a valorii punctului de lege, trebuie reformulate si prevederile Legii 241/2013.

mos alecu spunea...

Neprimind niciun raspuns de la "Arges scmd" , desi a continuat sa-si prezinte pozitiile ...
Inteleg ca acel (in dublu continut) comunicat al filiatei Pitesti este numai pentru a-i "bate obrazul" coabitacului , pe motiv de "netinerea" promisiunilor facute militarilor pensionari ...

Bine ! Merita "tras de urechi" ! Dar nu cu minciuni ! Minciuna cu cele 90% dintre pensii ... crescute .
Ca sa nu mai spunem ca_cind va afla de "urecheala" administrata de voi , coabitacul va spune : "Deci 10% nemultumiti in 2011... Adica vreo 7-8.000 de apevisti . Din care vreo 3-4.000 "au dat coltul" de-atunci ! Da-i in p..a mea , si lasa-i asa cum i-a aranjat naşul goprea !"

mos alecu spunea...

Pentru cei care , inca , mai "defileaza" sub sigla SCMD ...
Acest SCMD s-a infiintat in baza L.54/2003 .
Acea lege definea mai vag persoanele care pot sa constituie un sindicat .
L.54/2003 a fost ABROGATA de L.62/2011 .

Art. 224
La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
a) Legea sindicatelor nr. 54/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 73 din 5 februarie 2003, cu modificarile ulterioare;
-----------------------
Conform L.62/2011 :
Art. 3
(1) Persoanele incadrate cu CONTRACT individual de munca, functionarii publici si functionarii publici cu statut special in conditiile legii, membrii cooperatori si agricultorii incadrati in munca au dreptul, fara nicio ingradire sau autorizare prealabila, sa constituie si/sau sa adere la un sindicat.
(2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.

Pentru Cei care se mai considera a fi membri ai SCMD : Sinteti persoane care faceti parte din vreuna dintre cele aratate in lege ?
Daca ... NU : atunci nu puteti face parte dintr-un sindicat !

Huhu Rezea spunea...

In dezbaterea cu Impuscalau, Johanisul l-a atacat pe Ponta cu ministrul Oprea, care a semnat pentru reducerea pensiilor in 2010, alaturi de Boc, Basescu et com.
Ponta a replicat:
Da, dar Oprea a salvat pensiile militarilor.

tigri2 spunea...

Ka kam asa este,Oprea a salvat si marit pensiile a 90% dintre militari,practic i-a pacalit pe Boc cel naiv si pe Base =dusmanul poporului.Base asta n-ar trebui bagat in puscarie ci tras pe roata si lasat la ciori pe campurile de la Nana.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Iar Dogaru si Pricina in cor cu sindcalistii urlau-penalul Oprea-sa fie judecat. Bașca ca au mai taiat si niste grupe de munca acordate de cel in cauza dupa Dogaru si Dobritoiu ”fraudulos”.
Mai strigau impotriva ministrului O.-Crima ,au facut maistrul cu pensie mai mare ca gheneralul.Niciodata nu au spus ca gheneralul facut pe sesst a lucrat doar 20 de ani.
Acuma ling unde au scuipat taransformati din interese in agenti ilictorali.Astia repere de urmat?

emillian123 spunea...

Asa cum scram si alta data, SCOPUL REAL, NEMARTURISIT, BA MAI MULT- "INVALUIT" CU NECESITATEA SCADERII "RISIPEI" DE BANI PRIN TAIEREA PENSIILOR "NESIMTITE" PLATITE, A FOST- DE FAPT=CRESTEREA ACESTOR PENSII "NESIMTITE"; s-a urmarit INSELAREA OPINIEI PUBLICE -PRIN SCANDALUL MEDIATIC STARNIT DE B.-B. & CO. Taierile facute au fost,probabil-la ofiterii superiori, iar in cazul meu, a EXCEDAT LEGEA...PRIN FURTURI DIN VENITURILE DIN ADEVERINTE,PRIN APLICAREA ERONATA A LEGII(de ex.-in anii de studentie militara-avand gradul de locotenent -student in anii 5-6 la Inst. Med.Mil.- BUCURESTI punctajele anuale au fost SUBUNITARE, DESI LEGEA PREVEDEA CA BAZA DE CALCUL PT.PUNCTAJELE LUNARE E VENITUL MEDIU BRUT LUNAR PE ECONOMIE si deci punctajele lunare si cele anuale REZULTAU ,CEL PUTIN= SUPRA-UNITARE !!..)