Un produs Blogger.

joi, decembrie 18, 2014

Doar SRI comemoreaza eroii antiteroristi?

3 comments

Joi, 18 decembrie 2014, Serviciul Român de Informații a celebrat solemn, pentru a douăzeci și cincea oară după Revoluția din decembrie 1989, Ziua Luptătorului Antiterorist, concomitent cu marcarea împlinirii a patruzeci de ani de luptă antiteroristă în România.
La ceremonia de depunere de coroane de flori organizată cu acest prilej la Monumentul Luptătorului Antiterorist, dezvelit in urma cu doi ani pe Bulevardul Milea, au fost prezenți, alături de conducerea Serviciul Român de Informații, membri ai familiilor eroilor, cadre militare în rezervă din structurile de prevenire și combatere a terorismului, cadre ale Serviciului și exponenți ai societății civile.
La ceremonia de depunere de coroane de flori organizată cu acest prilej la Monumentul Luptătorului Antiterorist au fost prezenți, alături de conducerea Serviciul Român de Informații, membri ai familiilor eroilor, cadre militare în rezervă din structurile de prevenire și combatere a terorismului, cadre ale Serviciului și exponenți ai societății civile.
Au lipsit reprezentanti ai MApN si MAI, semn ca intre structurile militare continua divergentele cu privire la evenimentele din 1989.
Luând cuvântul la eveniment George Maior, directorul SRI, a evocat momentele dificile din preajma Revoluției care au adus o pată nemeritată memoriei luptătorilor antiteroriști căzuți atunci la datorie, respectiv grupului Trosca:
„Este întotdeauna trist să vorbim despre acești oameni, având în vedere că într-un anumit context istoric s-a creat o nedreptate în ceea ce-i privește. Este de datoria noastră să îndreptăm acest lucru prin acțiunile noastre, prin vorbele noastre, prin faptele noastre. Dincolo de ceea ce, la un anumit context istoric greșit înțeles, s-a spus despre acești oameni, noi îi considerăm eroii noștri, și sper ca justiția și societatea vor face și ele acest lucru”.


3 comentarii:

Militaru (sic!) spunea...

Dosarele Revolutiei s-ar fi judecat si vinovatii ar fi sfarsit in puscarii daca procurori tineri si curajosi ca Laura C.Kovesi ar fi instrumentat acele dosare!

Anonim spunea...

Nu pot fi acuzati militarii romani deoarece erau in exercitiul functiunii si nu stiau situatia exacta iar instigatorii si cei ce au deschis prima data focul erau unguri,sarbi si rusi,de fapt aia au si fost arsi prima data la Timisoara.Nu te lua dupa "rivolutioneri"care striga in gura mare doar pentru drepturile babane.

Huhu Rezea spunea...

@anonim
Dupa 25 de ani, mai toti românii stiu ca la Otopeni si la sediul MApN nu au tras strainii.