Un produs Blogger.

marți, decembrie 16, 2014

Pe acest site publica MApN, spre dezbatere publica, proiectele actelor normative

9 comments
Toti militarii, indiferent de arma, asteapta publicarea proiectului Legii pensiilor militare, pentru a fi pus in dezbatere publica, inainte de a fi insusit de Guvern si inainte de a fi inregistrat la Senat, spre adoptare, ca prima Camera sesizata.
Ministra muncii a aruncat mingea in terenul ministrului Dusa, informând opinia publica despre avizarea favorabila a proiectului primit de la MApN.
Pentru cititorii acestui blog creez posibilitatea de a verifica si a fi primii care iau la cunostinta de proiect, dând click AICI.
.

9 comentarii:

calin spunea...

Si cu asta cum mai ramane?
http://www.cameradeputatilor.ro/pls/proiecte/upl_pck.lista?std=DZ
Cred ca se creaza un pic de bulibaseala...Dupa mine ar trebui sa fie o sursa unica de lansare a proiectelor spre dezbatere publica.

Huhu Rezea spunea...

@Calin
Acel proiect de lege privind statutul soldatilor si gradatilor profesionisti este deja pus pe agenda de lucru a Parlamentului.

Filip spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Huhu Rezea spunea...

Scuze, sters din greseala

Nicolae Filip a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Pe acest site publica MApN, spre dezbatere publica...":

http://prolex.ro/politie/proiect-lege-privind-pensiile-militare-de-stat/
Proiectul de la adresa mentionata mai sus

sursa ANCMRR

este postat pe adresa sindicatului politistilor... , este probabil si cel care se afla la mapn dar nu lau postat inca (intreb eu ).
Nae

mos alecu spunea...

@Nicolae Filip joi, 18 decembrie 2014, 08:40:00 EET :
Proiectul de lege semnalat de dvs este ceea ce , pe aici , este cunoscut drept Proiectul "Sirbu" (fostă nu'ş' ce mărime prin MApN).
Acel proiect avea deosebiri fata de proiectul , aparut mai tirziu , cunoscut pe aici drept "proiectul "Dusa" .
Proiectul Sirbu prevedea (de interes pentru vechii pensionari) :
- alegerea soldei de calcul a pensiei ca fiind cea a functiei exercitate 12 luni din ultimii 10 ani de activitate
- actualizarea pensiilor se facea la modificarea soldelor celor in activitate
- pensiile "mai vechilor pensionari" se recalculau conform principiilor acestui proiect ...
- se aplica principiul cuantumului avantajos ... deci pensiile mei vechi care erau mai mari ramineau "in plata" pina cind pensiile recalculate (pe noile prinipii) deveneau mai mari .

mos alecu spunea...

@Nicolae Filip joi, 18 decembrie 2014, 08:40:00 EET :
Continuare ...

Numai ca ... pe lumea asta mai exista (inca , si ... din pacate) si niste baieti din conducerea ANCMRR .
Acestor baieti , mari iubitori ai "partidului lor de suflet" (unpr) , li s-au facut niste pensii "babane" la re...re...re...
Acesti baieti si-au zis ca Proiectul Sirbu nu este "convenabil" , pen'ca pensiile lor nu vor mai creste (ca urmare a recalcularii lor si a aplicarii principiului cuantumului avantajos ) .
S'atunci ... acesti baieti au propus (si bagat "sub nas" noului ministru) un alt proiect ... Proiectul Dusa ...

Proiectul Dusa prevede :
- alegerea soldei de calcul a pensiei ca fiind media a 6 luni din ultimii 5 ani de activitate
---- acest sistem n-ar produce cine-stie ce distorsiuni fata de sistemul cu 12 luni din ultimii 10 ani
- actualizarea pensiilor se face cu inflatia si evolutia salariului mediu pe economie
- pensiile "mai vechilor pensionari" se impart in doua subcategorii :
---- pensiile celor re...re...re... Acestea NU SE RECALCULEAZA ! Devin "pensii militare" in sensul prevederilor noii legi
---- pensiile stabilite pe l.263 (cele de dupa 01.01.2011) SE RECALCULEAZA
- principiul cuantumului avantajos se aplica in cazul pensiilor care se recalculeaza ... cele stabilite initial pe l.263
--------------
Din aceste "principii" se vede clar magaria baietilor despre care vorbisem :
- pensiile lor , fiind dintre cele re...re...re... nu se "recalculeaza conform noilor principii" ... Ele ramin asa cum le-a stabilit goprea ! Ele ramin asa "babane" si intra si la maririle ulterioare aplicate pensiilor ...
Spre deosebire de pensiile care se vor recalcula (cele stabilite initial pe l.263) care ramin sa astepte pina cind le va veni rindul la mariri ...
- modul de actualizare a pensiilor (cu inflatia si salariul mediu pe economie) va conduce sa situatia aberanta ca pensiile sa devina mai mari decit soldele celor in activitate ...

mos alecu spunea...

@Nicolae Filip joi, 18 decembrie 2014, 08:40:00 EET :
Avind in vedere faptul ca ati preluat acel proiect de lege de pe site-ul unuia dintre sindicate politistilor am presupus ca aveti oarece legaturi cu politistii ...
In aceasta idee va semnalez ca exista un proiect de lege a statutului politistului ... aparut , se pare , dupa aparitia Proiectului Dusa (despre care vorbisem anterior) .
Acest proiect de lege a statutului politistului face inutile discutiile despre legi ale pensiilor militare ... pentru politisti .
Prin acel proiect de statut se stabileste ca politistii var ramnine in SISTEMUL PUBLIC DE PENSII ... sistemul "contributionist" al l.263 ...

://www.old.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/Proiect%20statut%20politist.pdf

Filip spunea...

Sunt pensionar mapn din 2002 .Multumesc !

emillian123 spunea...

Cum am mai scris deja-"MAGARIA" -cu litere mari -e ca de fapt legea 119/2010-baza si a O.U.G. 1/2011 -IN CIUDA A TOT SI A TUTUROR -este NECONSTITUTIONALA- deoarece art. 3-privind ALGORITMUL DE RECALCULARE a pensiilor militare-conform art. 180/indice 3 din lg.19 /2000 actualizata si in vigoare in 2010 si prin care de fapt-cuantumul pensiei militare din plata in dec.2010 se raporta(se impartea) la valoarea punctului de pensie=732.8 lei si astfel se transforma pensia militara stabilita pe lg.164/2001 in P.M.A.(punctaj mediu anual)= deci acest art. 3 este IN CONTRADICTIE cu art.5/legea119/2010 care : FRAUDULOS ,ILEGAL SI SAMAVOLNIC MODIFICA ALGORITMUL DE RECALCULARE prevazut de art.3//lg.119/2010 introducand in calcul veniturile lunare-conform art.77-78 din legea 19/2000-ORIGINARA-adica fara actualizarile din perioada 2001- 2010- ca si cum pensionarii militari ar fi fost cadre active- in prag de pensionare ..!...Prin aceastA "MANEVRA...." 90 % din pensiile militare au CRESCUT (asa se afirma.....!) si eu cred ca asta a fost ADEVARATUL SCOP AL DIVERSIUNII cu "PENSIILE NESIMTITE",adica "MASCAREA"...OPERATIUNII-in contextul TAIERII SALARIILOR din anul 2010; IN PLUS -tupeul si nesimtirea STATULUI ROMAN -vrea sa mentina pensiile CUVENITE/PLATITE - si restituite in octombrie 2013- in BAZA LG.241/2013= NEINDEXATE multi ani de acum inainte, si CULMEA =NERECALCULABILE ..!!..-IN EVENTUALA NOUA LEGE A PENSIILOR MILITARE ...!!..Iar C.C.R. -la fel de ILEGAL FRAUDULOS SI NECONSTITUTIONAL-IMPREUNA cu basescu= au IMPUS FARADELEGEA..! IN VAZUL INTREGII LUMI...?!!..