Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 31, 2015

Amendamentele lui @Mos Vasile la proiectul Legii pensiilor militare

71 comments
Pe un site de socializare,  mos Vasile l-a delegat pe un camarad sa sustina urmatoarele amendamente la proiectul care se va discuta, miercuri, la Palatul Parlamentului, in organizarea Federatiei Militarilor:
Subscriu la toate propunerile, mai putin la cea referitoare la diferentierea de procente pentru conditiile speciale si alte conditii. Potrivit proiectului, in calculul pensiei conteaza si vechimea suplimentara adaugata pentru conditiile de munca. Potrivit aceluiasi proiect „ alte conditii” aduce o vechime suplimentara dubla decât „ conditii speciale”


„Daca va referiti la intrunirea convocata de gl Gropan , poate ca nu ar strica sa cuprindeti in eventuala dvs. interventie :

- Baza de calcul a pensiei sa fie "solda lunara"  din l.138/'99 (grad , functie , indemnizatie de comanda , gradatii , solda de merit , indemnizatia de dispozitiv) . Sa nu se admita nici un fel de alte sporuri. Toate acele "alte sporuri" pot fi acordate/retrase discretionar tocmai penstru a influenta marimea pensiei .

- Baza de calcul (solda)  sa poata fi calculata ca o medie a  soldelor din  6 luni din ultimii 5 ani de activitate .
Sint unele propuneri ca acea baza de calcul sa fi doar ca medie a soldelor din ultimele 6 luni de activitate . Aceste propuneri dezavantajeaza , in mod nemeritat , pe cei care , din cauza restructurarilor (nu din vina lor) au fost mutati , in ultima perioada a activitatii , pe functii mult mai mici (mai mici , fara indemnizatie de comanda si fara solda de merit) .

- Sa se gaseasca o modalitate prin care sporurile specifice pentru piloti , scafandri , vinatori de munte , etc. , sa fie "valorificate" in cadrul bazei de calcul . Acele sporuri sint "definitorii"  pentru acel gen de categorii de militari . Acele sporuri ar fi trebuit sa fie incluse in "solda lunara"  a acelor categorii de militari ... dar comoditatea unora a facut ca acele sporuri sa fie acordate ca "un plus"  la solda ... Poate fi o , eventuala , "bonificatie"   de genul majorarii de pensie datorate OMM (SOSP) ...

- Sa se includa in proiect limitarea pensiei la maximum 100%  din baza de calcul . Altfel vor exista pensii mai mari decit soldele celor in activitate . Este aberant sa gindesti ca un pensionar , a carui principala activitate  este "burta la soare"  , sa aiba venituri mai mari decit cel in activitate care are munca si raspunderile zilnice ... Este vorba despre pensionari si militari in activitate care au conditii echivalente : grad , functie , vechime , conditii de munca ...

- Sa se gaseasca o modalitate prin care pensiile celor din "alte conditii de munca"  sa primesca "un bonus"   de genul celui creat de majorarea datorata OMM (SOSP) ...  In conditiile actuale ale proiectului , precum si in conditiile includerii limitarii pensie la 100% din baza de calcul , pensiile celor din "alte conditii de munca"  se vor suprapune cu ale celor din "conditii speciale" ...

- Sa se scoata din proiect "indexarea"  cu rata inflatiei si salariul mediu pe economie ...  Din 2001 nici nu se mai foloseste termenul de "indexare" ... termenul folosit este cel de "actualizare" ...
Actualizarea sa se faca NUMAI prin raportarea la soldele celor in activitate . Introducerea maririi pensiilor cu inflatia va conduce la pensii diferite (ca marime) pentru conditii identice ... Pensiile celor care ies la pensie acum vor fi mai mici decit ale celor care au iesit la pensie acum 2 ani - care au fost indexate cu inflatia ... iar cele de acum sint calculate fata de aceleasi solde (care au stagnat) ... Deasemeni actualizarea cu inflatia va conduce (in situatia stagnarii soldelor) la pensii mai mari decit soldele celor in activitate ... Plus ca este o aberatie : calculez pensiile ca procent din solde ... dar le actualizez cu inflatia ...

- Sa se includa in proiect aplicarea prevederilor HG S-1019/2010 si pentru cei care , in prezent , sint pensionari , precum si pentru cei care vor cere pensie militara pentru perioade anterioare .

- Sa se modifice formularea "pensiile devin pensiimilitare de stat si se racalculeaza..." cu " pensiile se recalculeaza si devin pensii militare de stat) .”

71 de comentarii:

Rechinul59 spunea...

... cred ca @Mos vasile a fost ``geodez``de insista pentru modificarea/asimilarea grupei de munca``alte conditii``specifica riscului cel mai ridicat(existent, de altfel, la aproape toate structurile/armatele moderne) si,... as fi dorit sa-l vad macar odata in trapa deschisa a avionului inainte de lansare in misiune...
Nu incercati introducerea altor animozitati/schimbati pasul,... pensia indelungata,...

Huhu Rezea spunea...

@Anton
N-ai inteles!
@mos... zice ca ar vrea un bonus pentru „alte conditii”.

Mihai spunea...

Din mos Alecu 100% spicuire:
” Sa se gaseasca o modalitate prin care sporurile specifice pentru piloti , scafandri , vinatori de munte , etc. , sa fie "valorificate" in cadrul bazei de calcul . Acele sporuri sint "definitorii" pentru acel gen de categorii de militari . Acele sporuri ar fi trebuit sa fie incluse in "solda lunara" a acelor categorii de militari ... dar comoditatea unora a facut ca acele sporuri sa fie acordate ca "un plus" la solda ... Poate fi o , eventuala , "bonificatie" de genul majorarii de pensie datorate OMM (SOSP) ...:”

Bravo mosule ,trag concluzia ca gindesti inca.....destul de prost.
Daca ai fi inlocuit cu diferentiarea ca procentaj a grupei ”alte conditii ”de grupa ”speciale” ai fi rezolvat problema simplu si eficient.
”Destept” cum esti ar trebui sa stii ca un spor are cu totul alta ”dimensiune”(inclusiv vizavi de camarazii din alte arme) pe o lege stil 164 si cu totul alta ”dimensiune ”calculat pe contributivitate.
Concluzie ; corigent

Huhu Rezea spunea...

Iata ce prevedea HG 1188/2001, forma initiala, de aplicare a L 164/2001, ca intra in baza de recalculare a pensiilor aflate in plata:

Art 3.
Solda lunară brută ca bază pentru efectuarea recalculării pensiilor militare de stat se determină potrivit Legii nr. 138/1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii, cu modificările şi completările ulterioare, pe baza următoarelor date:

a) solda de grad corespunzătoare ultimului grad militar avut la data trecerii în rezervă;

b) solda de funcţie la maximum prevăzută pentru gradul militar avut la data trecerii în rezervă;

c) gradaţiile acordate în raport cu gradul militar avut la data trecerii în rezervă, după cum urmează:
d) indemnizaţia de dispozitiv.

mos alecu spunea...

Phiii !
Se fura ca-n codru pe internetu' ista !
Cre' c'am sa-l dau in judecata !
--------------------
Da-i bine ca se fura si lucruri bune ... Ca io mă cam lasasem pagubaş sa le tot repet !
Ş-am citit cu atentie "furaciunea" ca sa vad daca a adus oareşce noutati ...

La treaba cu "alte conditii" cre' c'are dreptate ...
Daca se limiteaza cuantumul pensiei la 100% din baza de calcul ... si cei din CS dar , cu atit mai mult , si cei din AC ajung repede la 100% din solda... N-ar strica_ca celor din AC sa li se dea un bonus ... pen'ca , oareşcit , munca lor nu seamana cu cea din CS ...

Asa ca , antoane , inainte de a deschide "trapa" ş-a spune prostii , pune mina si ceteste ce scrie acolo ... ca-i "de bine" pentru de-alde tine ...
Nu dovedi ca esti parsutist cazut in cap !

mos alecu spunea...

Da' de ce se da forma initiala a hg.1188-2001 !
De ce nu se da (si) forma din 2004 ...
In care : gradatiile reale ale impricinatului , solda de merit si indemnizatia de comanda au fost cuprinse in baza de calcul si pentru recalcularea pensiilor vechi !

Mihai spunea...

@Huhurez
Daca ”bi-mosul” ar fi racordat maritmetica legii la creierul lui dispărut ar fi constatat ca nu poti sa oferi bonus la solda de baza niste sporuri pe linga cele prevazute in solda lunara bruta,care uneori se ridica, sa zicem, doar la 80-100% din salariul de baza si culmea sa nu depăseasca 100% solda lunara brută.
Eventual ca sa isi mentina cit de cit pozitia de ”creier luminat ” pe aci ar fi putut spune pentru aceste categorii ca ?% din solda lunara bruta plus acel ”bonus” sa nu depăseasca 100% solda bruta a sefului SMG.
OMM(SOPS) este mic copil pe linga unele ”bonusuri”
Altfel in mod sigur se lasa cu surprize de proportii.

mos alecu spunea...

Bouleanu-i boulean ... ce sa-i faci ? Un puţulică dobitoc !
Dobitocule ... acolo-i vorba despre limitarea pensiei la 100% din baza de calcul !
Boulene ... orice procent ai avea diferentiat ... la 100% te opresti !!
Intelegi , boule , despre ce-i vorba acolo ?
Sa-ti mai dea ceva in plus fata de CS , boule ...
Legat de sporurile pilotilor ...
Boule ... daca nu-ti convine cum propune cetateanul o sa ramii cu solda (tarifara) care se va lua ca baza de calcul ! Idiotule !

Huhu Rezea spunea...

@mosvasile..:)
Pai asa s-au platit pensiile recalculate potrivit L 164/2001.... pâna in 2004. Plus ca diferenta de crestere a fost platita esalonat, câte 20% pe semestru.
Baietii acestia mai tineri nu stiu cât ne-au discriminat in 2001 activii care au eleborat L 164/2001.

Mihai spunea...

bi-mosule daca socoti pe degete o sa vezi ca am dreptate.
Pentru respectarea proportionalitatii intre pensii cred ca-i suficient o detasare evidente prin cîteva procente in plus a grupei alte conditii de grupa speciale. Asta si pentru ca cele doua grupe” situate” pe aceeasi pozitie sa se diferentieze si prin procente chiar daca prevad vechimi in serviciu diferite.
Multumim pentru gest dar trebuie sa te gindesti ca si in ”speciale” sunt categorii care beneficiaza de sporuri si ca pe lînga discriminari produci si ierarhii anapoda cu acele ”bonusuri” apropiate de solda functiei de baza.
Pina in 4 feb. se mai pot face modificari.

Mihai spunea...

Si acum fara suprare o ”olteneasca de la Gorj”,

daca nu primesti bon fiscal pleci cu marfa fara sa platești!!!!!1

Muică ..........si eu car”te-am sustinut!!!!!!!!

mos alecu spunea...

Mi se spune intr-o o confuzie de nume regretabila ca_cum_ca : "Pai asa s-au platit pensiile recalculate potrivit L 164/2001...pâna in 2004" .
In parte ... da !
Dar ...Nu !
Pen'ca acele 20% au fost 10-10-20-20-20-20% in 2002-2004 . Pe forma initiala a hg.1188/2001

In 2004 s-au adaugat , la cerere (cu acte doveditoare de la unitati , gradatiile reale , indemnizatia de comanda si solda de merit ...

Tinerii de pe-aici is "dusi cu pluta" ... Se zbate cineva sa-i convinga pe activi cum sa faca legea ca sa fie convenabila si pentru ei (tinerii) ... si ei latra ca niste maidanezi ce sint ...

mos alecu spunea...

Idiotu-i idiot !
Bai , boulene , tu nu-ntelegi ca-i vorba despre plafonarea pensiei la 100% din baza de calcul ?
Ca se propune sa nu se poata depasi acest plafon ?
Poate sa-ti dea , boule , 100% , din start (pentru AC) ... gata ! atit !

Oriciti ani ai avea in AC nu mai poate fi fructificat nimic ! Asta inseamna plafonare la 100% ! Idiotule !

mos alecu spunea...

Băi , ce m-anerveaza niste dobitoci !

Sa nu-i lasi pe propunerile prazarilor ?
Ca prazarii au propus : baza de calcul ULTIMA SOLDA sau media pe ULTIMELE 6 luni ! Gata !
Si-n acea solda sa fie tot felul de sporuri !

Sa-i vad pe dobitoci atunci cind unii comandanti vor da sporuri , in ultima luna , cui treb'e si le vor lua altora ... tocmai in ideea ca pensia sa fie altfel ...
S-atunci sa-i vezi ce-o sa scheaune dobitocii ca au fost nedreptatiti prin masuri discretionare luate de unii comandanti !

Iar ei sar sa-i muste pe cei care fac propuneri care sa le fie si lor convenabile ... Idiotii dracului !...

Mihai spunea...

Si una ”a la Cluj”.
În timp ce pe la televiziuni se zicea ca in urma evenimentelor din Paris s-au luat masuri sporite de siguranta inclusiv in aeroporturi ,unul care a ”gresit” intrarea isi facea ”selfie” in cabina pilotilor in avionul companiei WizzAir lasat in doru leli pe pista.
Bine ca l-au depistat după ce s-a pus pe facebuce si nu au fost nevoiti sa-l ”coboare” din mers.
No, asa mai da!!

Huhu Rezea spunea...

@avia
Are dreptate @mos vasile!
Vrea un fel de 100% mai mare. Adica sporul de zburator, pescar, potecar etc. sa intre in baza de calcul , nu sa se adauge procentual la baza de calcul, ca sa fie blocat de limita 100%.

Mihai spunea...

hei ,bi-mosule, daca tot propui sa-mi dea ”bonus” niste sporuri de ce mai propui plafonarea la 100%. La 100% ajung si fara bonus. Care-i jmecheria daca legea spune ca nu poti depăsi 100%? Si cel din speciale poate ajunge la 100% ca si cel din AC plafonat.
Sa te mai gîndesti si la alte variante.

Mihai spunea...

Ca sa-i arat totusi bi-mosului putin”respect” il intreb de ce raporteaza propunerea cu bonusul la solda functiei de baza atita timp cit toata lumea inclusiv domnia sa cere modificarea legii prin raportarea procentelor de calcul la solda lunara bruta. Parca ceva nu se leaga.

mos alecu spunea...

Cineva , cu mintea obosita de-atita prostie , are ,totusi , o scinteiere de inceput de pricepere !...
Emite , el , o sentinta care se vrea "incuietoare" la chestia cu soldele care sa se foloseasca drept baza de calcul : "Parca ceva nu se leaga." .

Mai intii ... cetateanul cu propunerile nu vorbeste "nicaria" de spre "solda functiei de baza" ...
Dar e bine ca intrebatorul de mai sus a retinut ca eu vorbeam alta data si despre asa ceva ...

Daca nu-i obosea asa de repede mintea , intrebatorul ar fi reusit sa citeasca tot ceea ce spune cetateanul cu propunerea . Propunatorul vorbeste despre "solda lunara" CONFORM L.138/1999 .
Acea "solda lunara" cuprindea : grad , functie , gradatii , indemnizatie de comanda , solda de merit si indemnizatie de dispozitiv .
Iar acea "solda lunara" (din l.138/1999) espe "solda functiei de baza" din L.284/2010 : grad , functie , gradatii , solda de comanda (solda de merit nu se mai acorda ; iar indemnizatia de dispozitiv a fost inclusa , fara a mai fi prezentata separat).
Propunatorul foloseste "solda lunara din l.138/1999" pentru ca folosirea "soldei functiei de baza din l.284/2010" ar putea conduce la uitarea soldei de merit si a indemnizatiei de dispozitiv ...

Daca nu adoarme la atita lungime de text ... poate ca intrebatorul va intelege ceva ...

mos alecu spunea...

Pentru cei mai curiosi ...

Chestia cu "solda lunara" ... in doua legi succesive de salarizare ...

Este o dovada clara a puturoşeniei intelectuale a celor care "au compus" l.284/2010 .
In l.138/1999 : "solda lunara" cuprindea : grad , functie , gradatii , indemnizatie de comanda , solda de merit si indemnizatia de dispozitiv . Peste aceste componente , militarii mai primeau (ca drepturi banesti) : indemnizatii, compensatii, sporuri, prime, premii si din alte drepturi salariale

In l.284/2010 "solda lunara" cuprinde : "solda functiei de baza" plus "indemnizatii, compensatii, sporuri, prime, premii si din alte drepturi salariale" . Aici "solda functiei de baza" avind compunerea : grad , functie , gradatii , solda de comanda ... Adica exact continutul soldei lunare din l.138 (mai putin solda de merit care nu se mai acorda si indemnizatia de dispozitiv care a fost inclusa) ...

Puturoşii despre care vorbeam mai sus au folosit aceeasi sintagma (solda lunara) cu doua intelesuri diferite ... in doua legi "alaturate" in timp ...

Rechinul59 spunea...

... din respect pentru``MOSI``,... Alecule, ar trebui sa-ti recalculezi/revizuiesti/resetezi limbajul fata de camarazi,... eu raman in esalonul doi,... ``nu tund oaia si berbacul``.Va salut cu respect!

R-26500 spunea...

@ Huhurez. Nici eu nu de sunt de acord cu faptul ca vechimea suplimentara pt. grupa de munca a celor din CS este dubla fata de a celor din CD. Asta intrucat nici tu nu esti de acord ca vechimea pt. cei din AC sa fie dubla fata de cei din CS.

Sau n-ar fi mai bine sa se desfiinteze toate specialitatile din AC si gata? Trecem toata armata la birouri, dam la toti CN si am incheiat povestea!

PS: In AC intra si perioadele de razboi/campanie/teatrele de operatii. TU daca ai fi inrolat, in ce.grupa te-ai trece? Sau ai prefera sa ramai in aceeasi grupa CS pt. riscul in munca cu angajatii caselor de pensii?

CEZAR spunea...

Baietii acestia mai tineri nu stiu cât ne-au discriminat in 2001 activii care au eleborat L 164/2001.
HUHU..asta trebuie scrisa cu litera mare si afisata permanent...sa afle si POTECARII si alti ca ei ...
In rest ce sa mai zic ...mor de ras cand vad co mos PPPPartag ...mi-a inteles OFURILE si ca lupta tare ca asa ceva sa nu semai intample ....of of ..mosule ...

R-26500 spunea...

@ Mos Alecu! Ti-am mai spus ca este o stupiditate sa limitezi pensia la 100% din solda. Se va repeta ce s-a intamplat si urmare a L. 164.

Adica, odata ajuns la 100% cat solda, stiind ca oricum nu mai castigi nimic la pensie daca mai stai in armata, ceri singur pensionarea! Ai nevoie de 15 ani in AC si de 27 ani in CS sa ajungi la 100% pensie cat solda. Limitarea la 100% a pensiei inseamna sa nu mai niciun motiv sa ramai in armata peste varsta de 45 ani daca ai lucrat in CS si peste varsta de 38 ani daca ai lucrat in AC, intrucat la acele varste pensia devine egala cu salariul si nu mai merita sa mai stai in armata!

Daca in schimb NU limitezi pensia la 100%, cei in cauza au un motiv sa mai ramana si peste varstele respective!

La modul pragmatic, nimeni nu poate ramane peste acele varste mai mult de 4-5 ani. Da, ajung la 110-120%, dar este singura varianta de a-i determina sa mai ramana in armata dupa ce pensia ar ajunge la 100% cat solda!

CEZAR spunea...

Ca propunere...ma limitez doar la atat :
Solda de merit si indemnizatia de comanda ....sa fie ELIMINATE si inlocuite cu un ,,procent aplicabil tuturor ""
Justificare ...
1..Doar 15%..sunt beneficiarii acestor manarii
2.Ai fost ,,merituos' si ai ,,comandat" in activitate bravo tie..!!La pensie nu mai esti nici merituos si nici nu mai comanzi ..punct ..

CEZAR spunea...

@/ Vasile Anton ..cat priveste limbajul indecent folosit de Mos Ppppartag...te informez ca mosul incearca sa plagieze vestita trupa ,,Maidanezi "...care a avut un succes rasunator .......
Deci mosul ii un plagiator ordinar ....

Huhu Rezea spunea...

@R26
Unde am zis eu ca nu sunt de acord cu vechime suplimentara dubla pentru alte conditii?
Eu am zis ca este suficienta aceasta diferentiere, pentru ca ea conteaza la calculul cuantumului, aducând mai multe procente de 2% peste vechimea de 25 de ani.
Nu fiti atât de lacomi! Si Legea civila limiteaza pensia la 5 puncte de pensie.
Nu va este indestulator 120% din baza de calcul, daca aveti OMM cl I?

R-26500 spunea...

@Huhurez Rez duminică, 1 februarie 2015, 11:21:00 EET. Inteles! Deci TU nu accepti diferentierea bazei de calcul si la grupa AC fata de CS, desi sunt 2 grupe distincte.

Intrebare? Si atunci care e logica ca accepti diferentierea de 2% la baza de calcul pt. grupa CS (74%) fata de grupa CD (72%), accepti diferentierea de 2% la baza de calcul pt. grupa CD (72%) fata de grupa CN (70%),dar NU accepti ca acelasi algoritm sa fie aplicat si grupei AC? Despre care este evident ca respectand algoritmul aplicat celorlalte 3 grupe, trebuie sa aiba baza de calcul mai mare cu 2% decat la CS?

Nu este rational! Ori baza de calcul trebuie sa fie de 70% la orice grupa si atunci terminam balamucul, ori trebuie aplicat algoritumul diferentierii din 2% in 2% si pt. grupa AC!

Huhu Rezea spunea...

@R26
Logica este ca alte conditii iti aduce un numar dublu de 2%, peste 25 de ani, fata de conditii speciale.
In sistemul contributiv, ca sa primesti majorarea punctului de pensie pentru alte conditii si conditii deosebite trebuie sa platesti mai mult la CAS. Legea prevede aceelasi CAS pentru ambele grupe.

Mihai spunea...

@ mos 2 în 1 (Vasile&Alecu)

Nu mai convins ca esti pe calea cea buna.

R-26500 spunea...

@ Huhurez. Logica ta e ilogica! Pai si grupa CS are un numar dublu de 2% fata de grupa CD. Dar au baze de calcul diferite. In ceea ce priveste prevederea cu CAS egal pt. 2 grupe, este clar ca a fost o superficialitate a legiuitorului care afectat exact grupa AC! Legiuitorul Seitan era comunist sadea, avea in cap doar conditii normale, Gr. 1 si Gr. 2, nerealizand ca militarii au 4 grupe ce necesita 4 cote de asigurari distincte!

mos alecu spunea...

@Vasile Anton duminică, 1 februarie 2015, 09:04:00 EET :

Daca ceea ce spui in comentariul tau inseamna ca ai inteles ceea ce nu intelesesei la prima lectura a articolului ... inseamna ca este bine !
Daca ceea ce spui in comentariul tau se vrea a fi si o cerere de scuze pentru primul tau comentariu adresat mie .. este si mai bine !

mos alecu spunea...

Prostovane de sergent bula (cezar) eu "lupt" pentru chestiile aste din 2009-2010 ... de pe vremea cind tu si intreaga haita de maidanezi inca va lingeati intre picioarele din spate ...
Numai ca tu si ceilalti 4 din haita de maidanezi (astazi imbogatita cu un alt dobitoc) ati ales calea de a nu lupta pentru remedierea neregulilor ... Voi ati stabilit ca eu as fi dusmanul vostru ... si singura voastra activitate a fost aceea de a ma musca de c.r pe mine !

Este bine ca ai reusit sa intelegi demersurile mele !
--------------------
La chestia cu "merituosii" ... Daca tu nu-ti sfirseai cariera intr-un GAZ (fara solda de merit si fara indemnizatie de comanda)... ai fi fost la fel de vehement impotriva lor ?

Daca tot vrei sa fie eliminate aceste elemente ... de ce nu renunti la ele si in cazul contributelii ??? Cere Casei de pensii sa nu ti le mai ia in calcul pentru ca "La pensie nu mai esti nici merituos si nici nu mai comanzi ..punct .. " ...
Vezi ca esti tot un simplu prostovan de sergent bula ???
Idiotule !

mos alecu spunea...

Putulica dobitocul (avianyc) inca nu este convins ca eu as fi "pe calea cea buna" ...
Sint atit de tare afectat de acest lucru incit imi vine sa spun : "Iaca ... p..a !" ...

Nu esti convins de acest lucru deoarece mintea ta putina nu reuseste "sa rumege" explicatiile pe care ti le dau eu !

mos alecu spunea...

R-26500 ... ti-am mai spus de atitea ori (inclusiv pe blogul tau) ca "nu le ai cu martimetica , cu logica , cu coerenta si consecventa gindirii" !
De ce nu ma crezi ?

Intotdeauna ai sustinut ca l.263 impune ca miliatrii sa ramina in activitate "pina la adinci batrineti" !
Lucru care este profund daunator , deoarece militarii trebuie "sa fie eliminati" din sistem atunci cind "nu mai pot" ! Eliminati cu asigurarea unei pensii ... ceea ce l.263 nu face ! Acestea fiind sustinerile tale !

Si-acum vii cu un singur argument : "militarii sa poate ramine in sistem cit mai mult timp ; pentru a acumula procente pentru pensie !" .
Că , daca se limiteaza pensia la maximum marimea soldei ... acestia "vor fugi" din sistem !
----------------------
O intrebare : atunci cind erai traducator sau politist militar indrumator de circulatie , ti-ar fi convenit ca solda ta sa fie mai mica decit pensia unui omolog ? Omolog care , pensionar fiind , nu era supus stresului si riscurilor carora le erai tu , supus , in activitate fiind !
------------------ Restul asa-ziselor comentarii ale tale ... ca de obicei ... o bulibaseala de cifre , litere si ziceri care mai de care maineesentiale ...

CEZAR spunea...

Moooama ce ne-a regulat mosul..PPPartag ..pe toti in coloana ..cu sfecla ..indoita !!
Al dreak ..neam prost nici macar ..vaselina nu a pus
NB....in unele cazuri ..vezi potecarii..are mare dreptate !!
In altele ca - cu Maidanezi ...o da cotita asa cum face el deobicei
NB1...Mosule in noile conditii 6 luni din ultimii 5..am de toate !!
Aia cu contributeala ii pi venituri ..prostache ....

karadeniz spunea...

Faimoasa federatie, nefiind partener de dialog cu initiatorii proiectului de lege, nu prea are relevanta in aceasta ecuatie a propunerilor.
Dar e un moment propice de a iesi la rampa si a-si face reclama.
Atat timp cat in aceasta viitoare lege vor fi cuprinsi pe langa militari si o serie de alte persoane care nu prea au legatura cu armata si apararea tarii, ca mare parte a celor din MI, din personalul, supradimensionat, al SRI, SIE, STS,SPP legea va fi un fel de struto-camila.
Avem destul de clar ce inseamna si ce cuprinte armata in tarile NATO si UE dar interesul politic baga in aceasi oala, doar la beneficii, tot ce crede ca-i este util ca sustinere. Deja doamna UE nu e de acord cu marirea cu 0,3 % a bugetului pentru aparare in acest an.
Viitoarea lege poarta distinct marca Oprea, coordonatoarea proiectului Otilia Sava este membra marcanta a UNPR, colega cu Valeriu Pricina in departamentul pentru aparare al acestui partid.
Cum nici una din structurile asociative chemate de Oprea la prezentarea proiectului nu a facut propuneri de recalculare a pensiilor toata zbaterea asta pe bloguri si forumuri ramane fara valoare in ochii decidentilor in lipsa altor actiuni concrete.

R-26500 spunea...

@mos alecu duminică, 1 februarie 2015, 17:48:00 EET.

1]. Ca marea majoritate care discuta despre pensii militare, si TU cazi in capcana conform careia viitoarea lege a pensiilor militare se adreseaza 99% celor deja pensionati si undeva spre 1% militarilor activi care urmeaza sa se pensioneze. Cand de fapt este exact invers. Efectul de a limita la 100% pensia cat solda, este exact cel mentionat: la 43 ani, dupa 27 ani in CS si la 38 ani si 20 in AC pleci din armata intrucat nu ai de ce sa mai ramai din moment ce pensia a ajuns egala cu solda!

2].Aduci in discutie elemente de ordin personal preluate de altundeva si interpretate de tine. Cum se face ca esti interesat de astfel de elemente, intrucat doar CEZAR parea interesat. Sau sunteti unul si acelasi? Parca ti-am mai sugerat si cu o alta ocazie ca te-ai "dedubla" la patrat!

3]. Nu am fost incadrat niciodata ca translator, dar em efectuat misiuni de translatie. Pe cine vroiai sa trimita in Alpi agatat de vreun elicopter al trupelor speciale germane alaturi de mine, vreo profesoara cu fusta scurta sau pe un ofiter de specialitate care vorbea si germana intamplator?

4]. Nu am dirijat niciodata circulatia cat am fost la la PM. Am fost comandantul unei structuri de cercetare dotata inclusiv cu UZI cu ochire in infrarosu care in esenta indeplinea misiuni si de cercetare pura, dar si antitero si ulterior in statul major.

5]. Nu m-ar fi deranjat si nu ma deranjeaza ca un pensionar sa aiba pensia mai mare decat a unui omolog activitate. M-ar deranja in schimb ca sa pierd un militar bun care sa treaca in rezerva, intrucat a ajuns sa constate ca daca se pensioneaza sau daca mai ramane in activitate, tot aceleasi venituri le are, deci mai bine se pensioneaza.

Huhu Rezea spunea...

R 26
Studiaza proiectul si spune-ne si noua cam ce fel de pensie primesti la 43 de ani? Anticipata sau de invaliditate?

R-26500 spunea...

@Huhurez Rez. Bati la reducerea varstei de pensionare! Nici nu ma chinui sa studiez in detaliu proiectul! Este un proiect care dupa ce va fi amendat in special de militarii activi, nu va mai ramane mai mult de 1/3 sau 1/2 din el.

Multa lume din cei in rezerva, vorbeste, vorbeste! Despre pensii! Dar militarii activi au o alta scoala in managementul carierei militare. Din 2004, instruirea in managementul carierei militare se realizeaza exclusiv de americani printr-un curs standard. Am urmat si eu acel curs! Nu iti spun sa ma dau rotund, ci doar sa iti spun ca la americani NU EXISTA VARSTA CA SI CONDITIE DE INDEPLINIT pt. PENSIONARE, CI DOAR CONDITIA DE VECHIME IN SERVICIUL MILITAR!

INTRUCAT DACA FACI CUM E CU PROIECTUL ACUM, LA 45 DE ANI POTI SA INTRI IN ARMATA SI SA TE PENSIONEZI LA 60, CU 10 ANI LUCRATI CA CIVIL MAI INAINTE SI ULTIMII 15 CA MILITAR!

Ori, la 43 ani poti sa ai deja 25 ani doar in serviciul militar! Ce facem il obligam pe ala cu 25 ani in serviciul militar indepliniti deja la varsta de 43 de ani sa mai stea inca 17 ani in armata (total 42 ani in serviciul militar) doar sa iasa la pensie la aceeasi varsta de pensionare cu unul cu numai 15 ani de armata si care anterior a batut-o in cap? Este anormal!

In conncluzie, varsta de pensionare trebuie sa dispara din lege si sa ramana unic criteriu de acordare a pensiilor militare, vechimea in serviciul militar! In caz contrar, discutam de orice lege, doar a pensiilor militare nu!

Mihai spunea...

HEI,hei,ce-o sa fie cu legea asta ?
Propuneri,propuneri si iar propuneri care mai de care mai halucinante.
Uite de exemplu ce propune” mos 2 în 1”- un fel de cîine surd la vînatoare.
Zice el din pix;la piloti, scafandri, parasutisti,etc sa li se dea un bonus dar pensia sa nu depăseasca 100% din soda lunara/solda functiei de baza/solda lunara bruta.
Acum sa socotim pe dejte ce spune de parca ar fi iscoada guvernului acest mos 2 în 1.
Luam un pilot cu doar 20 ani vechime în AC= 40 vechime totala =15 ani peste 25,rezulta 74+6%+30%=110%.
Daca el spune ca pensia sa nu depăseasca 100% din acele solde la ce bun sa se mai acorde bonus,fiindca oricum el mosu prin propunere taie 10 % din pensie.
Poti sa bagi sporurile in solda functiei de baza doar la Ac-isti sau trebuie generalizat la toti? Sigur nu.
Calculati si pentru cei din CS cu 25 ,30 ani vechime si vedeti ce iese fata de cei din AC.

@R 26500
Daca prin absurd s-ar aproba sustinerile tale cu procentele de 130 150% m-as ”impăca” cu mos Alecu si l-as invita la o bere la umbra pădurii pe dealul din vecinatatea cazarmii si printre ,hai noroc mos Alecule,hai noroc mos Vasile, le-as striga si celor care bat pasul de defilare in cazarma,bă fraierilor,mai incet ca oricum o sa aveti pensia mai mare ca salariul.
Deci cu asa propunaci tot sa antamezi legi .
Garantez ca merg in continuare cu ideile , nu reuseste nimeni sa-i coboare cu picioarele pe pamint.

mos alecu spunea...

O , sancta simplicitas !

Ni se spune din virtejul incoerentei si inconsecventei ca viitoarea lege a pensiilor militare se adreseaza militarilor in activitate !
Si ca acestia , militarii in activitate , ar fi foarte atasati de ideea ca pensiile (pensionarilor) sa depaseasca soldele (celor in activitate) .

Probabil de aceea , in iubirea lor imensa fata de pensionari , militarii in activitate subliniaza oricind au ocazia : "Ai dracului bosorogi ! Stau toata ziua cu burta la soare si au pensii mai mari ca soldele noastre !" .


mos alecu spunea...

Ramii tablou !...

Ni se spune : "Nici nu ma chinui sa studiez in detaliu proiectul!" .
Deci ... recunoaste ca habar nu are despre ce-i vorba ...
Tot ce i se pare lui ca stie este ceea ce a auzit "tragind cu urechea" la ce spun altii ...
Dar , cel care spune cele de mai sus , urla din toti bojogii impotriva a tot ce se vorbeste despre acel proiect !

R-26500 spunea...

@avianyc. Unul ca "mos alecu" e lipsit de realism! Daca l-ar inrola/mobiliza acum si va fi trimis la razboi, intra automat in grupa AC si el (daca are sub 63 de ani), indiferent de specialitatea lui. Si s-ar razgandi brusc asupra ineptiilor sale! Aceasta grupa AC are o caracteristica speciala: include specialitati si activitati in care poti "da coltul" oricand, indiferent ca e pce sau razboi! Numai ca in caz de razboi/mobilizare/campanie, intra si "mos alecu" in aceeasi grupa cu noi care ne este indiferent daca este pace sau razboi!

E o situatie extrem de probabila de a intra in razboi/campanie/mobilizare dupa cum stau lucrurile cu rusii, fiind extrem de probabil sa fim mobilizati nu doar noi, ci si "mos alecu"! Si mergem la dracu' sa luptam cu rusii! Presupunand ca mai si supravietuim, intram iar la pensionare! Si vine un agarici si spune: ce PM, ce drept aveti voi sa aveti pensie mai mai mare decat solda muzicantului din CS care intre timp ce voi mureati ca prostii pe front, el canta in Parcul Csimigiu, cantece patriotice?

mos alecu spunea...

Pentru ca se spune ca poimiine (miercuri) va avea loc acea intrunire convocata de gl.Gropan ...
Pentru ca multi nu au inteles propunerile acelui cetatean ... propuneri ca se vor prezenta (?) la acea intilnire ...
Pentru ca cei care nu au inteles acele propuneri nu prea au minte ...
Voi incerca sa "traduc" (asa cum am inteles eu) acele propuneri . Nu le voi traduce babeste ... le voi traduce la nivelul celor care nu au inteles (nivelul unor copii de 3-4 ani) ...
------------------------
Situatia dupa proiect ...

Impricinat la 55 ani
Ultima solda = 1.000 lei
Vechime reala = 30 ani
--- in conditii speciale (CS) = 25 ani
--- in conditii deosebite (CD) = 5 ani
Vechime (de calcul)
--- in CS = 37,5 ani . 38 ani .
--- in CD = 6,25 ani . 6 ani
Total vechime (de calcul) = 44 ani
Calcul pensie ;
- pt. 25 ani = 74%
- pt. 19 ani(pina la 44) = 38%
- pentru pens.suplim. = 9%
- Total = 121%
*** Limitat la 100%
Pensie = 1.000 lei
Majorare pens.pt.OMM = 200 lei
Total pensie de plata = 1.200 lei .

mos alecu spunea...

(Continuare)
Tot situatia dupa proiect ...

Impricinat la 55 ani
Ultima solda = 1.000 lei
Vechime reala = 30 ani
--- in alte conditii (AC) = 20 ani
--- in conditii deosebite (CD) = 10 ani
Vechime (de calcul)
--- in AC = 40 ani .
--- in CD = 12,5 ani . 13 ani
Total vechime (de calcul) = 53 ani
Calcul pensie ;
- pt. 25 ani = 74%
- pt. 28 ani(pina la 53) = 56%
- pentru pens.suplim. = 9%
- Total = 139%
*** Limitat la 100%
Pensie = 1.000 lei
Majorare pens.pt.OMM = 200 lei
Total pensie de plata = 1.200 lei .
-------------------
Deci ... pensie egala cu cel din CS ...
Ceea ce , considera cel care face acele propuneri , nu este bine !

mos alecu spunea...

(Continuare)
Hai sa traducem propunerile ...

Propunerea cu "valorificarea" in cadrul bazei de calcul a sporurilor specifice pentru piloti , scafandri , vinatori de munte ...

Spuneam mai sus ca acea "ultima solda" este de 1.000 lei .
Dar acea solda nu cuprinde acele sporuri specifice .
Propunerea ar fi ca (de exemplu) pentru fiecare an de "piloteala , scafandreala , vinatoreala" sa se majoreze baza de calcul cu (sa zicem) 1% .
Avind 20 ani in acele "meserii" ... se va cumula o majorare de 20% .
Deci... baza de calcul (majorata) este 1.200 lei
Pensia calculata (limitata la 100%) va fi de 1.200 lei .
Majorare pt.OMM = 240 lei .
Total pensie de plata = 1.440 lei .
--------------------
Parca "suna" altfel !...

mos alecu spunea...

(continuare)
Sa continuam traducerea propunerilor ...

Propunerea cu "valorificarea" vechimii din AC in asa fel incit limitarea pensiei la 100% din baza de calcul sa nu plafoneze acele pensii ...

Propunerea este ca anii reali minciti in AC sa produca si o majorare a pensiei calculate (calculate dupa modelul prezentat situatia din proiect) ...

Acolo ajunsesem ca pensia calculata (cu limitarea la 100%) sa fie de 1.000 lei .
Propunerea este ca la acest cuantum sa se aplice o majorare de (sa zicem) 1% pentru fiecare an real in AC .
Ca urmare :
- pensia calculata (limitata la 100%) = 1.000 lei
- majorare datorata muncii in AC (20%) = 200 lei
Majorare pt.OMM = 200 lei
Total pensie de plata = 1.400 lei
----------------
Diferit clar de pensia prezentata la inceput pentru impricinatul din CS .

mos alecu spunea...

Ş'acum , gîdilătorilor cu limba printre licioarele mele , vine "frumuşaţa" : pilotii , scafandrii , marinarii si vinatorii de munte sint si in AC (conf.hg s-1019) .
Ar putea reiesi situatia ca acestia sa beneficieze de "ambele-amindoua" acele majorari prezentate in traducerea propunerilor !
Va dati seama ca , la acestia , pensia (limitata) la 1.200 "va suporta" o majorare pentru AC (240 lei) , plus majorarea pt.OMM (240) ... ajungind in plata la 1.680 lei ???
-------------------------
Istetilor ... Terminati cu prostiile !
Copiati aceste propuneri , fugiti repede la "baieti cu putere" si convingeti-i sa sustina introducerea lor in legea pensiilor militare de stat !
Luptati , desteptilor !...
Atacurile voastre la c...l meu nu produc nici un efect !

Vedeti ca infanterii din Prazilia au trimis niste propuneri la "baieti cu putere" ! Au ei niste "pile" care si-au manifestat "potenta" in multe cazuri ...
Iar acele propuneri , ale prazarilor , nu amintesc in nici un fel de cei ca voi ... Ba , chiar , din contra !

CEZAR spunea...

Mosule ..ete ..ula !!!
Sistemul de pensii sta sa cada si voi umblati cu ...sorcova ..!!
..dupa...120...180..+ Infinit fata de solda activului !! hai ca sunteti ..ridicoli...nu va iau nici macar ciobeni la stana ..

Mihai spunea...

Mos 2in 1
Tine minte de la mine aceste cuvinte.
Cît timp vor exista pensii militare nimeni nu o sa aprobe vreodata ca,cuantumul pensiei sa fie mai mare decît solda lunara /bruta/de baza ,etc a similarului din activitate.
Sa-ti intre bine in cap lucrul asta si domniei tale si lui R (indiferent daca vin sau nu rușii).
Asa ca schimbati propunerile pe varianta asta mult mai sigura.

CEZAR spunea...

Piloate ..paleste-i frate cu un jet de la postcobustie drep in mecla !! Poate se trezesc naiba ...ca astia ne fac de rusine pe ..net ....

Mihai spunea...

Cezare, ți-l recomand eu pe mosu la stina pe post de ”observator” pentru pensii. Se pricepe ,parca-i facut pentru asta. Si eventual sa mulga țapu de doua ori pe zi. Și la asta se pricepe.

mos alecu spunea...

Si totusi pe unde-or fi celelalte javre din haita de maidanezi ?

Cum de-o fi ramas numai una dintre javre ... prostovanul de sergent bula ?
Pe linga care mai schelalaie un cotei de proasta calitate chiar si pentru haita de maidanezi ...

mos alecu spunea...

Rovigneta se tot lauda cu legile pentru pensii de serviciu ale aviatorilor civili si ale grefierilor ...
Care rovigneta roaga Parlamentul sa finalizeze repede aceste legi , legi care ar fi avind asigurata si finantarea pentru acest an ...

Chiar asa de rau o fi ajuns armata ?
Incit este mai importanta legea pensiilor de serviciu pentru aviatorii civili si grefieri ?
Or fi fiind mai importanti , pentru statul romanesc , aviatorii civili si grefierii ? Incit rezolvarea problemelor lor are intietate fata de problemele personalului din armata ?
--------------
Nu-i mai intreb pe idiotii de pe aici , sustinatori ai contributelii , de ce aviatorii civili si grefierii vor pensii de serviciu si nu vor pensii contributioniste ...
Nu-i mai intreb pe idiotii de pe aici , sustinatori ai contributelii , de ce magistratii si cei de la curtea de conturi au renuntat si ei la bunaciunea contributelii ...
Nu-i intreb ... pentru ca idiotii vor spune ca eu sint de vina !

Mihai spunea...

Cezare,in cazul asta rectific cu ,sa ”regleze” tirul țapului la mioare prin calcularea de traiectorii precise.

Huhu Rezea spunea...

Rovana spune mylte dar premierul vorbeste de legi reparatorii pt grefieri si aviatori, ceva similar cu diplomatii sau cu militarii

mos alecu spunea...

Ni se spune ca : "...premierul vorbeste de legi reparatorii pt grefieri si aviatori..." .

Coabitacu' maninca rahat !

Ori habar nu are despre ce-i in parohia lu' curvernu' , ori vorbeste si el ca sa nu taca ...
Pentru aviatorii civili legea fusese deja aprobata de Parlament ... numai ca basinescu a intors-o putin ...

//www.hotnews.ro/stiri-esential-18270577-basescu-retrimite-parlamentului-legea-referitoare-pensionarea-personalului-aeronautic.htm

mos alecu spunea...

Cit despre grefieri ...
Iacata ca tot despre "pensii de serviciu" este vorba ... nu "cirpaceli" ca la altii ...

//liviumarianpop.ro/propunere-legislativa-privind-pensiile-grefierilor/

Deci ...nu rovigneta "spune multe" !
Ci coabitacu' maninca rahat !

Mihai spunea...

@ 2 în 1
Ca sa nu ramîi neinformat sa stii ca inainte de 89 pilotii civili acum pensionari aveau salariile mici iar după rebeliune o parte din venituri nu erau contributive.

@ all
Cum se face ca mosu nostru-i tot cu c_ru-n țeapă ori pe unde umblă?

CEZAR spunea...

Mosulee... toti pe cei care i-ai enumerat ...ABUZEAZA si ei luand exemplul magistratilor ! Cat le-o mai tine ...

mos alecu spunea...

Putulica dobitocul (avianyc) este hotarit sa continue a ne demonstra ca este si "prost de pute" ...
Trebuie sa-l promovez in categoria "bou pe deplin" ... nu mai este un simplu "boulean" ...

Ne spune dobitocul : ..."stii ca inainte de 89 pilotii civili acum pensionari aveau salariile mici iar după rebeliune o parte din venituri nu erau contributive." .

Afla , boule , ca "dupa rebeliune" , pina in 2001 , nici un fel de venit (personal) nu era contributiv ...la nimeni , boule ...
Si , mai afla , boule , ca_cind a inceput contributivizarea pensiilor (01.04.2001) toate veniturile obtinute erau considerate ca fiint contributive . Indiferent de perioada cind fusesera obtinute !

Mai afla , boule , ca aviatorii civili pot iesi la pensie cu 25 ani vechime ... Iar in 2010 , cind cu "bulibăşirea" pensiilor , aviatorii civili aveau , deja 20 de ani de salarii de astea (despre care spui tu ca sint mai mari ca alea de dinainte) ...
Si tot nu le convine contributeala !...

Mai afla , boule , ca legea despre care se vorbeste pentru ei , este sustinuta si de cei pensionati din 2011 pina acum ... Care au , toti , cei 25 de ani de salarii mari (cum spui tu , boule) ... si nici lor nu le convine contributeala ...

Mai afla , boule , ca legea despre care este vorba a fost si este sustinuta si de catre aviatorii civili care sint inca "in activitate" ... Desi veniturile lor sint asa cum spui tu , mari !

mos alecu spunea...

Un prostovan de sergent bula (cezar) ne spune ca aviatorii si grefierii "abuzeaza" ...
Că nu stie ce-i aceea ... este clar de demult ... Că o repeta este din cauza ca "prostu' nu-i prost destul , daca nu-i si fudul !" ... Iar prostovanul este fudul nevoie mare cind ii apare numele scris pe "televizor" . Pe "televizorul" de la calculator .

Cum dracu' sa "abuzeze" niste cineva care primesc "cadou" o lege favorabila ?
Au scris ei acea lege ? Au semnat-o ei de aprobare in Parlament ? Au trimis-o ei la promulgare ?

CEZAR spunea...

Nuu..mos P..p..partag ..ii prost ...da prost rau ....si nesatul pedeasupra ..

CEZAR spunea...

Ce te faci domnule unineural..care functionezi blik..blik ...daca la o adica ..situatie de criza onor guvernul zice ; nu mai putem plati pensiile speciale de la bugetul de stat si care sunt necontributive ! Raman in plata si inghetate cele contributive ..ca drept patrimonial ...

CEZAR spunea...

Piloate ..eu pi asta nu-l iau la stana ..nici macar sa mulga tapii !!
Iti propun sa-l legam de MiG si sa mearga tras de avion ..precum mergeau banditos trasi de cal ...pe la 10 mii...cred ca intelege si poti larga ..sa pice mosul ...
Garantez ca va pica cu courul in ...uluca ...

Mihai spunea...

@ all
Cu mîhnire va anunt ca mos Alecu a pierdut si ultimul neuron detinut prin iesirea de pe orbita si prabusirea in Pacific.Deci nicio sansa de recuperare. Daca poate cineva sa-i imprumute unul pîna se termina harmalaia asta cu pensiile militare ca sa mai poata gindi si el in mod real,adînca recunostiinta.
Apoi el,fara neuron,zice; ce mai vor si astia pensii speciale inaintea militarilor. Pierdut in spatiu cum e de regula, uita ca;
-cel care i-a asezat in frunte la revendicari a fost seful Societatii civile-Forta a III-a si lider sindic. Pe militari i-a ”propulsat” pe ultimul loc (vezi comunicate)in rindul revendicatorilor si dupa vezi bine rezolvarea cumulului pensie -salar, recuperarea pierderilor.
-grefierii,pilotii,etc nu pot fi multumiti cu contributivitatea cît timp la ei se imparte la 30-35 si nu beneficiaza nici de OMM. 80% din u.s./venituri pentru ei reprezinta ceva peste contributivitate.
În aceste conditii si cu repararea pe 241, Ponta s-a simtit indreptătit sa spuna ca militarii au fost ”reparati” inaintea tuturor desi lucrurile stau cu totul alfel.

mos alecu spunea...

Tovarasi , tovarasi ... stati la locurile voastre !

Dormiti linistiti ! Conducerea scmd (se face ca) lucreaza pentru dumneavoastra !

//sindicatulcmd.blogspot.ro/

Mihai spunea...

Dormiti linistiti, mos Alecu vă aduce in timp oportun informatia de ultima ora sub nas (pi tavă).
Cum naiba se face ca numai acum si-au dat seama ca HGS 1019 se aplica unitar din 2011 in MAI iar in MApN nu se aplica,aplicarea lui prin 2011 de CMJ-uri fiind numita de ”unii” ”fals” si ”uz de fals”.
Asta asa doar ca sa poata lovi in acel moment in se stie cine. Păcat.Cîti păgubiti din cauza unor orgoliosi care se cred atotstiutori.

Unknown spunea...

bafta tituror celor care vor pensie la 55 an ,corect,celor pentru grupa de munca . celor care nu zic nimic de pensia de urmasi care ar trebuii sa fie pentru un singur urmasi la fel ca celor din magi

tigri2 spunea...

Maosu' asta are venin in loc de sange , cu cata ura proletara scrie" baza de calcul sa fie solda de functie" pai normal daca el a stat toata viata picior peste picior la caldurica intr-un birou.Dar...D-zeu nu ia ajutat nemernicului caci : " baza de calcul va fi SOLDA BRUTA" trebuie sa cumparam ASPIRIN CARDIO pentru suflet de drac.Cata rautate ,omul asta cred ca-i vanat (liliachiu) la fatza de necaz.