Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 28, 2015

Când rezervistii si organizatiile lor scuipa in sus, impotriva intereselor lor

21 comments
Iar e râcă-n Parlament,
Gălăgie de nespus!...
Scuipă-n sân dar fii prudent:
Nu scuipa cumva în sus!

De Valeriu Ene

Adnotari pe marginea unui Comunicat al SCMD.
Oricare analist al actiunilor revendicative ale SCMD constata ca, dupa intrarea in vigoare a Legii 241/2013, conducerea acestei organizatii sindicale a intrat in era unui comportament imprevizilbil, ascuzându-si demersurile fata de putinii membri care au mai ramas sa-si  plateasca obligatiile statutare. La acest comportament a contribuit puternic si contestarea in unele filiale a conducerii SCMD
Comportamentul acesta este demonstrat de urmatoarea fraza din comunicatul SCMD de astazi.

SCMD si sindicatele din MAI si sistemul penitenciar au declansat lupta pentru omogenizarea legislativa aducand Proiectul Legii pensiilor militare de stat, in septembrie trecut, in faza intrarii in procedura parlamentara de vot cu toate avizele necesare obtinute.”

Stie cineva ce proiect de lege era sa intre, in septembrie 2014, in proceduri parlamentare si  ce avize obtinuse domnul Dogaru pentru adoptarea acelui proiect? 
Repetarea unui neadevar este cu atât mai penibila cu cât se poate verifica pe site-urile celor 2 Camere ca nu este nici macar inregistrat un proiect de Lege al pensiilor militare, dar sa mai aiba si avizele necesare adoptarii.
Domnul Dogaru si multi beneficiari ai reintregirii pensiilor admit ca s-ar putea ca demersul pentru adoptarea  proiectului( ascuns, nu se stie de ce, de SCMD), care s-a pus in discutie pe 13 01 2015, sa fie compromis prin caderea guvernului Ponta si revenirea la putere a taietorilor de pensii si salarii din 2010.
Iata ce constata, tardiv, domnul Dogaru:


„Dar inca mai putem pierde in urmatoarele situatii:
Caderea imediata a guvernului, fapt ce ar aduce noi ministri care vor avea nevoie de timp pentru instalare, pentru intelegerea problemelor si ne vor mai da avizele la “Calendele grecesti” pentru ca, dupa ce si-au vazut sacii in caruta, nu-i mai interesam. Cu atat mai mult daca este vorba despre revenirea “lupilor PDL-isti” vinovati fata de noi, imbracati in blana de oaie PNL-ista.”
Cine s-a implicat in vara anului trecut in actiunea de strângere de semnaturi pentru alti candidati la Presedintie? Nu cumva  conducerea SCMD?
Câti beneficiari ai legii 241/2013 nu s-au inregimentat corului de defaimare a candidatului majoritatii parlamentare, de la care acum asteapta adoptarea legii pensiilor militare? Comentariile de pe acest blog si altele, frecventate de militari, arata cu prisosinta cum oamenii, care se pretind informati si ca isi cunosc interesele si modalitatile de infaptuire a lor, au intrat in jocul propagandei basist-portocalii.
Posibilitatea caderii  guvernului care a reintregit pensiile micsorate prin recalculare/revizuire este foarte posibila in urmatoarele 3 luni, fara ca majoritatea parlamentara sa apuce sa discute enigmaticul proiect si cele 16 amendamente secrete ale domnului Dogaru.
In ce ma priveste, chiar as dori ca evenimentul sa se produca. Altfel, rezervistii nostri nu simt consecintele actiunilor politice in care se angreneaza, cu pretentia ca sunt apolitici.

21 de comentarii:

R-26500 spunea...

I. Petrescu spunea intr-un material ca incepand cu 2011, rezervistii au fost doar folositi "copios" de un partid politic sau altul. Ceea ce este real! Problema cea mai grava este ca cei folositi de partide, nu prea au adus nimic care sa foloseasca intereselor generale ale rezervistilor!

In ceea ce priveste tema, Dogaru indeamna in realitate ca rezervistii sa apere ceva in genul "chiar cu pretul vietii" pe Guvernul Ponta! Ca Ponta va face si va drege, adica va adopta pana la urma o lege a pensiilor militare! Si este singurul Mesia!

Foarte bine, numai ca este cazul ca Ponta sa se grabeasca! Si inca cu viteza lumii! Intrucat, "sursele": spun ca si PNL doreste sa initieze o lege a pensiilor militare in conceptie proprue. Ceea ce pare logic daca ne aducem aminte ca C. Dobritoiu este initiatorul primului astfel de proiect de lege a pensiilor militare. Despre care este de presupus ca macar din orgoliu nu l-a aruncat la gunoi! Deci, mai exista un Mesia si in opozitie, Ponta nu e singurul! Ceea ce pare destul de real tinand cont de precipitarea" petrecuta in ultimele zile pe aceasta speta in tabaralui Ponta!

Revenind la interesele rezervistilor! Este unul singur: sa apara odata legea a pensiilor militare, ce mai conteaza cine o initiaza primul? Poate sa fie si Partida Romilor! Pana la proba contrarie, revenim la spusele lui I. Petrescu conform carora rezervistii implicati politic sunt folositi "copios" si de unii si de altii!

Concluzia? Majoritatea rezervistilor s-au maturizat in ceea ce priveste intentiile si credibilitara clasei politice, si vor probe concrete, saturandu-se de "gogosile" politice! Ca le aduce primulPonta sau Dobritoiu, nu mai conteaza pt. nimeni!

Huhu Rezea spunea...

R26
Eu nu prea stiu cine este Petrescu.
Domnule, proiectul lui Dobritoiu, in fapt proiectul scris de avocata Sârbu, se afla si pe acest blog preluat de pe pagina Dep Jur al SCMD.
Nu este o noutate.
Cineva zicea ca acel proiect a fost scris la subsolul biroului parlamentar al doamnei Gorghiu, pe vremea când nu era copresedinte al unui partid portocalizat cu cei care au desfiintat pensiile militare.
Iluzioneaza-te d-ta ca vei vedea adoptata vreo initiativa in acest sens de catre o majoritate de dreapta.

Moraru Dan spunea...

"PNL doreste sa initieze o lege a pensiilor militare in conceptie proprie".Pic-pic-pic, propaganda portocalie susura calm -otravit in urechile rezervistilor tolaniti comod in fotoliile luptei contra unui guvern "care nu s-a tinut de cuvant,nu ne-a dat toti banii inapoi".Si asteapta creduli ca neamtul sa-i schimbe pe "hotii astia,care ne-au mintit",cu altii,deja dovediti iubitori de pensii nesimtite.Concomitent se otarasc la cel pe care l-au lasat balta, cerandu-i sa "faca dreptate".Cata ipocrizie!

Mihai spunea...

Aici este vorba deja de lupta ”care pe care” cu orice pret si cu orice mijloace. ”Omogenizare” sau fiecare cu scopul si preferintele lui.

R-26500 spunea...

@Moraru Dan. E o chestie pe care nu o realizezi! Atat mentinerea lui Ponta la putere, cat si mentinerea opozitiei la putere - daca ajunge, depinde destul de mult de rezervisti.si sindicate. Niciunii nu vor proteste in strada. Urmare a suprapunerii imaginii nefaste a PDL peste PNL in perceptia multora desi pedealeua e moarta in cotez, daca opozitia ajunge la putere se va.trezi cu proteste ca in 2012 din prima zi. Ceea ce PNL este constient!

Prin urmare este extrem de posibil si logic ca PNL sa incerce sa isi apropie rezervistii si sindicatele, facand la fel ca Ponta acum! Cert este ca va castiga cine este mai rapid in decizii, nu in declaratii!

Mihai spunea...

Ha , ha , ha

Rubrica ”folclor cu dogarisme”!

” mentinerea opozitiei la putere - daca ajunge, depinde destul de mult de rezervisti.”


Mihai spunea...

Luati seama la strigătul de disperare al mosului .
Rau a mai ajuns daca doar atit mai poate grai.

”mos alecu29 ianuarie 2015, 18:44
@Huhurez Rez 29 ianuarie 2015, 18:06 :

Morcovuuuuu' !.......”

Mosuleee,intra sau iese ? Chemam organele in drept...??

Huhu Rezea spunea...

R26
Alegerile Johaniste au aratat ca electoratul este influentaqt mai abitir de facebouci decât de rezervisti.
Ba.... ce sa vezi? Si unii rezervisti au votat face-boucist.

mos alecu spunea...

Mai , oameni buni , este un boulean care ma tot gîdila , cu limba , intre degetele de la picioare ... Intre degetele mari de la picioare ...

Vrea si el sa fie băgat in seama de cineva !

Băgaţi-l careva in seama !
Că... altfel sint nevoit sa-l bag eu !... In 'zda mă-sii !...

Mihai spunea...

@ Huhurez
Te rog sa-i transmiti mosului sa fie atent la modul in care foloseste ”buruienile”.

calin spunea...

@avianyc
Te asigur ca "buruienile" sunt certificate si de mine. Chiar daca mosul uita sa le administreze sau mareste doza (din motive lesne de inteles)nu pateste nimic. E mai calit decat puietul de azi sau batranetul surescitat. Imi pare rau ca nu stiu cand sa-i urez de bine dar o merita zilnic!Asa cum o merita si gazda care ne inghite toate prostiile din lumea asta.

karadeniz spunea...

@ Moraru Dan
Prin constitutie armata este apolitica. Inclusiv legile ce guverneaza sistemul de aparare sunt apolitice. Cand un sef de structura asociativa a militarilor in rezerva si retragere are, ca sef al acelei structuri, afinitati politice publice automat si toti membrii acelei structuri sunt angrenati, cu, dar mai ales fara voia lor, in aceast mocirla a politicului romanesc. Cand al doilea om din acea structura este in acelasi timp si in staful unui partid politic de notorietatea UNPR, treaba pute asa de rau ca respectiva structura asociativa nu mai are nci o valoare. Dovada o reprezinta numarul de membri cotizanti care se tot duce catre 0.
Despre cealalta structura, chemata la discutii nu are rost sa mai pomenesc, desi are un numar cu adevarat reprezentativ de membri, modul cum este conceputa, o transforma, cel putin la nivel decizional intr-un bideu in care-si spala fundurile puturoase niste politicieni care ajung prin loteria electorala pe la MapN.
Nu-i cer lui Dogaru sa faca dreptate, nici nu prea mai are cum, dar ii cer sa precizeze in numele a cati militari in rezerva si retragere vorbeste. Nu eu ori alti fosti membri de sindicat l-au lasat balta ci el a condus sindicatul in aceasta mlastina, ajutat ce-i drept si de unii admiratori sentimentali ca dumneavoastra.
Faptul ca SCMD a fost invitat la aceste discutii acum, cand in spatele sau nu se mai afla decat un batalion de oameni, nu atunci cand erau peste 20 de mii, nu are decat rolul de a da o tenta oarecum democratica de consultare a maselor de rezervisti, jocurile fiind de fapt facute de Oprea&co.
Acest lucru nu impiedica pe cei care considera ca noul proiect de lege ori propunerile celor doua sindicate sunt partinitoare si inechitabile sa protesteze, iar faptul ca Dogaru face un astfel de apel dovedeste inca o data ca nu are acele capabilitati si abilitati necesare unui lider al unei astfel de structuri ca cea pe care o conduce.
PSD-siti, liberali, PDL-isti ori alte denumiri de partide, sunt de fapt aceiasi oameni pusi pe japca si capatuiala. O lege organica ca cea a pensiilor militare nu poate trece prin parlament doar prin votul celor de la putere, indiferent care vor fi acestia la acel moment, ci e nevoie si de mare parte dn voturile celor din opozitie. Deci partizanismul asta poate si sigur va costa ceva.

Huhu Rezea spunea...

@Karadeniz
In sens larg, toti facem politica nemilitanta atunci când bagam un vot in urna de vot. Ca sa stim pe cine votam ne informam, ne inventariem interesele, ne creem simpatii si antipatii politice.
Nu sunteti bine informat in legatura cu procedura de adoptare a legilor organice.
Articolul 76 din Constituţie prevede la alin.(1) că "legile organice şi hotărârile privind regulamentele Camerelor se adoptă cu votul majorităţii membrilor fiecărei Camere"
Nu e nevoie si de voturile opozitiei. Doar legile constitutionale se voteaza cu voturile a 2/3 din numarul parlamentarilor fiecarei Camere.
Legile ordinare se voteaza cu majoritatea celor prezenti la sedintele Camerelor

CEZAR spunea...


karadeniz ..normal ca nu le stie ! Acum...sapa prin ..Canada , cu pensia crescuta moca de ..PONTA..!!

Mihai spunea...

Cezare , du-te, fuga marș la stînă.
Pe aici (adica in public) despre pensiile lui 10% si mos Alecu vorbesti doar cind iti dau liderii voie. Ai inteles. Bine ,hai brrrr.
Cît iti trebuie sa observi ca si mos Alecu-Ion Creanga al nostru s-a autoimunizat la tot ce-i împotriva lui si a cei 10%. De cîtva timp ,mucles” merge pe burta zice el, ca apai mica si morcovuuu-i mare.
Dar sa vezi ce viteaz o sa se dea daca-i rezolva liderul sindical preferintele.
O sa ceara spatiu suplimentar lui Huhurez.
Bine ,hai brrr la stina. Mai vorbin pe satelit.

CEZAR spunea...

Piloate ....cu postcombustia ..pe pista inainteee ..mars ...!!!

mos alecu spunea...

Se pare ca prazarii din Prazilia (baietii lui Neacsu si Naon) au trimis niste propuneri la proiectul de lege ...
Propuneri prin care :
- baza de calcul sa fie fara solda de merit si indemnizatia de dispozitiv (destepti , nevoie mare , baietii !)
- media soldelor sa se faca numai din ultimele 6 luni (nu din 5 sau 10 ani) ... Trai neneaca pentru cei "oropsiti" in perioada restructurarilor !
- in acea baza de calcul sa fie incluse toate sporurile , "sporuletele" si restantele care se platesc in acel moment . Usa deschisa pentru comandantii care vor sa "ajute" sau sa "ingroape" pe cineva la iesirea la pensie : ii da j'de sporuri si restante in ultima luna ... sau ii ia tot ce sa poate lua in ultima luna ...

karadeniz spunea...

E o diferenta intre legile ordinare votate cu majoritatea simpla a numarului de paarlamentari aflati in sala si legile organice votate de mjoritatea absoluta, adica jumatate diin totalul numarului de parlamentari, nu doar jumatate din cei aflati in sala. Actuala putere chiar daca teoretic mai are majoritatea absoluta practic nu prea poate aduna toti parlamentarii la votul unei legi.
Ponta nu mi-a dat nimic moca, toate modificarile legilor pensiilor din Romania au pastrat principiul drepturilor castigate, mai putin in cazul normelor de aplicare a legii 119. Chiar si asa in cazul meu, si nu sunt singurul, cuantumul recalculat si revizuit ar fi fost mai mare daca mi-ar fi fost identificate corect toate veniturile. Cele inscrise in adeverintele de venit sunt mult diminuate, si cu multe omisiuni, astfel ca am peste 6 ani cumulati in care veniturile sunt mai mici decat cele din anexa 1 pentru functia minima a gradului avut, in conditiile in care eu eram in acele perioade ambarcat, pe functie mai mare decat gradul. Nici dupa trei ani de la contestatie comisia nu a catadicsit sa-mi raspunda la aceasta.

mos alecu spunea...

@Karadeniz vineri, 30 ianuarie 2015, 15:38:00 EET ;
La : "...am peste 6 ani cumulati in care veniturile sunt mai mici decat cele din anexa 1 pentru functia minima a gradului avut..." .
Ăăăăă !
Sinteti mic !..
Eu am , din toti anii de activitate , peste 70% cu venituri mai mici decit solda functiei minime corespunzatoare gradului detinut ! In toate acele situatii fiind pe functii prevazute cu grad superior gradului detinut !

Huhu Rezea spunea...

@mos alecu
Pe cel cu Cuiul in Catare, mentionat pe aici de un comentator, l-am rugat sa explice pe acel site de ce nu-i convine baza de calcul propusa de Proiectul Dusa sau baza de calcul a Proiectului SCMD si de ce vrea, neaparat, media ultimelor 6 luni pentru solda de functie.
Nu intelege ca alte venituri care intra in baza de calcul, asa cum a fost si in cazul L 164, sunt stabilite prin HG. L-am rugat sa consulte forma initiala a HG 1188/2001.
Comentariul meu a disparut din Catarea cuiului, adica a fost refuzat la publicare.
Propunerile lor sunt cerute de birourile parlamentare ale lui Dobritoiu si Gorghiu.

@karadeniz
De ce contestatie si nu cerere de revizuire, daca ai documente din care rezulta ca nu ti-au luat in calcul anumite stagii?

Mihai spunea...

după cum mai spusei s-a trecut la faza ”care pe care” nivel sindicate si asociatii. Sa vedem ce o sa mai nasca si ONG-Fedratia M. din Ro (pe 4 feb.2015) care pleca mai adineaori in dezbatere de la memoriile catre Ministerul Muncii prin care s-a cerut includerea armatei (intreg sistemul ap.ordine publica .....)la grupa profesionala ” 0 ”(zero).
Cine va stabili ce forma va avea tortul introdus la cuptor(parlament) o sa aiba de furca nu gluma.